Kasia Nova 09.01.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Jagna, ten pomysł z antresolą jest w sumie niezły, ale dla 3,5 latka Jako Matka Polka nie wyobrażam sobie... Ale w przyszłości to rozwiązanie na pewno znajdzie uznanie u synków. No i nie będzie nocnych problemów ze spadaniem Chociaż z drugiej strony to podobny problem jak z łóżkami pietrowymi. Te jednak często wymusza koniecznieczność... Domek bardzo sympatyczny, kiedys chcielismy budować parteróweczkę, ale hektarów troche zabrakło i pójdziemy w górę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jagusia - jak to się Wasz Podrzutek nie podoba Oczywiście, że się podoba a mnie nawet bardziej bo widziałam go w realu I bardzo się cieszę, że przetwał te wichury w nienaruszonym stanie - nawet się wczoraj zastanawialiśmy jak tam Wasza chałupka po wichurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.01.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jagna ty się nie denerwuj, zrobisz drabinkę u góry na schodach, taką do otwierania i szczeble takie, zeby się nie mógł przecisnąć. Gdzieś w starych dziennikach znajdziesz takie piękne szczebla. I będziesz spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.01.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jagna bardzo mi się takie antresole podobają, ale mojej młodszej córci która ma teraz prawie 6 lat nigdy bym czegos takiego nie zamatowała ona potrafi spadać z wersalki i lądujemy w szpitalu z podejrzeniem wstrząsnienia mózgu jeszcze ciarki mi lecą jak sobie przypomnę Z tąd wniosek że wszystko zależy od dziecka moja starsza córcia zawsze miala wyobraźnię i nie jest taka szalona jak młodsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 10.01.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jaguś, podzielam Twoje obawy co do bezpieczeństwa antresoli dla małego dziecka. A przy tym ma pewne wątpliwości co do estetycznej strony zagadnienia. Przy dużym pomieszczeniu (jak Wasz pokój dzienny z przyległościami) antresola wygląda świetnie, natomiast niewielki pokój "podwyższony" do samego dachu - czy ja wiem? Nie będzie to wyglądać jak szyb windy? Albo jak komin od środka? No i nie wiem też, czy na takiej antresoli śpi się dobrze i zdrowo. Bo pod sufiem zawsze jest najcieplej, a do spania jednak lepiej gdy w pokoju jest chłodno... Dla mnie antresola w małym pokoju, tak jak piętrowe łóżko, jest uzasadniona w sytuacjach przymusowych, kiedy nie ma lepszego rozwiązania. A 12m2 dla jedngo dziecka to naprawdę nie jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.01.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Jagna[/b...Kurka, ja w sypialni takiego widoku na niebo nie bedę miała jak Ty w swojej sławojce. ..... masz odlotowy kibelek, glinę jakich mało, sąsiada z cygańskim ogrodzeniem, dom z wcale nietrudną urodą... czego jeszcze chcesz??? Pozdrowienia serdeczne Agnieszka Czegoś takiego to ja w życiu nie słyszałam Bardzo dziękuję... Co prawda ja też mam bezkrytyczny stosunek do Podrzutka, bo to przecież niemal na własnej piersi wybudowane (hmm, ciekawe spostrzeżenie, ale jakże prawdziwe ), ale fakt faktem, że widuję ładniejsze domy w Muratorze. Pocieszam się, że jeszcze nasz Podrzutek się opierzy i będzie lepiej A co sądzisz na temat pomysłu antresoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.01.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ja też jestem przeciwna, z wielu powodów. Przede wszystkim zdrowie i bezpieczeństwo dziecka, po drugie... taki kominowaty pokój.. po trzecie antresola na pewno tania nie jest (razy dwa), po czwarte zwiększenie kubatury a co za tym idzie i wydatków na ogrzewanie (no chyba że będzie ta pompa ciepła). A nie lepiej wydać kasę na antresolę na super urządzenie pokoi chłopaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 10.01.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Matki w związku z byciem matkami posiadają macice, biusty i inne fajne rzeczy, między innymi WYOBRAŹNIĘ Dooobre Jagna, korzystając z różnych rzeczy przeprowadź Mężowi dowód na istnienie wymienionego przec Ciebie filmowego ryzyka Mój ponad 12-letni syn śpi na łóżku piętrowym, o niego się już tak nie boję ale kilkuletni malec tak wysoko? Mam jeszcze 2,5-latka ale nie, muszę przyznać, że nie zdecydowałabym się. Swoją drogą, aż dziwne że Mąż tego nie załapał, taką ładną bramę zrobił... No właśnie! To jest konkret do wywodu z dowodami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.01.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 O rany, ile wpisów! Jakieś dziwne rzeczy się na forum dzieją, bo jak weszłam po południu, to był tylko post AgnesK (ten z "nietrudną urodą" ) dlatego nie odpowiadałam. Kasia Nova, Maluszek, magmi, avocado, Aga J.G., AgnesK, dzięki za cenne uwagi. Ja też mam wątpliwości co do urody tego rozwiązania. Mój 3,5 latek, zanim się wprowadzimy być może będzie już w gimnazjum (odpukać!), ale mimo wszystko "kominowaty" pokój powinien przemówić do wyobraźni mojego małżonka (mnie przemawia). W tej chwili kombinuję jak mogę, żeby chociaż troszkę jeszcze powiększyć pokoje dzieci, kosztem gabinetu. Mam obiecane, że jak wylejemy chudziak to sobie poustawiamy "na sucho" ścianki działowe i zobaczymy jak będzie dobrze. Mam nadzieję, że przeforsuję w końcu swoje zdanie. Kroyena, też myślałam o takich szczeblach, ale to są chłopaki i znam nawet takich co zawody z kolegami robili w skakaniu z antresoli z własnej woli Na dodatek powiem Wam w sekrecie jedną rzecz. Z pewnych zajęć domowych jedne się lubi bardziej inne mniej. Ja zdecydowanie MNIEJ lubię zmianę pościeli A jak jeszcze mam się za każdym razem tarabanić w górę i w dół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.01.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Jagna fajny ten twój dziennik i bardzo wciągający.Będę jego wierną czytelniczką. Czekam na wpisy i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.01.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Bardzo się cieszę i dziękuję Andrzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Jagna..... podrzutek to fajna chatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.01.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 fajna, co? Dzięęęęki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 pewnie ze fajna, a masz wiecej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.01.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Teska, nie mam aparatu cyfrowego, więc robię fotki jak Maluszki do nas przyjadą z aparatem Ale teraz przybyło tylko (tylko?! AŻ! ) zadaszenie tarasu, więcej nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 to bede zaglądac .....a kiedy Maluszek sie znowu zjawi??? no i kiedy myslicie mieszkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.01.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Maluszek jest zawsze mile widziany i to nie ze względu na cyfrówkę Musimy się jakoś umówić, albo pożyczę aparat od sąsiadów i pstryknę to zadaszenie, bo ciekawie wyszło. A mieszkać? Ja bym chciała od jutra, ale wszytko zależy od kasy. Jak zwykle. Mam nadzieję, że uda się jeszcze przed następną zimą wprowadzić, ale może być i tak, że za rok niewiele się zmieni. Bez kredytu trudno coś planować, wiesz jak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.01.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Jagna czekam na te zdjęcia tarasu Bardzom ciekawa jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.01.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Jagna, jak kiedyś w odległej przyszłości archeolodzy odkopią Podrzutka, pomyślą, że to pałac jakiegoś błędowskiego Draculi. W fundamentach szkielety żab, na poddaszu szkielet dekarza... Hih ... Ciekawe, co (albo kogo?) zabetonujecie w posadzce? Pokaż ten taras, pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.01.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Pierwsza kandydatura na kolejnego szkieletora to mój mąż, jak się nie wycofa z pomysłu antresoli. W przyszłym tygodniu postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie na nie czekać tak jak na zdjęcia takiej jednej, uroczej, kochanej, forumowiczki M. ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts