Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

Jagna - ale masz duży domek !!!! Antresola zawsze mi sie podobała , ale jak zobaczyłam u znajomego taką kondygnacje na 2 pietra ( komin ) to przestało mi sie podobać - zresztą cale cieplo idzie do gory ...

U mnie tez jest zadaszony taras 6 m x 3,3 m - juz sie nie moge doczekać :wink:

bede Ci kibicować - w miare możliwości , przeczytam cały Twoj dziennik :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a to dlatego ,że nie masz ścianek dzalowych . U nas było inaczej - wylaliśmy płytę fundamentową a na niej stawialiśmy domek tak,ze już jakas podloga była .....na niej układana była podłogowka , styropian ( 2x 5cm - wcześniej też 8 cm styropian pod płytą) i na to wylwwka ( ta pod plytki czy parkiet) . A jaki duzy masz salon ? sprawia wrazenie ogromnego :lol:

No właśnie. U nas nieco odwrotnie: w przyszłym tygodniu wylany będzie chudziak i na to pójdą ścianki działowe. Dopiero wtedy będzie tak naprawdę widać czy dom jest duży czy nie. W każdym razie stojąc na działce nie robi jakiegoś porażającego wrażenia w porównaniu z innymi domkami :D Salon ma 36 metrów.

Spróbuję odzyskać rzut parteru, bo cuś mi znika z serwera :evil:

Jaguś, gratuluję Ci tarasu! Ja strasznie żałuję, że my takowego nie będziemy mieć, ale kupi się za rok markizę i też będzie gut :D

Jaga, Tobie to strach podskakiwać, bo kurcze..śmierć okrutna.. :D

Powiedz, Ty też świętujesz dzisiaj? Jeśli tak, to wszystkiego najlepszego. I obyście przed zimą zamieszkali (najdalej tą w przyszłym roku :D ).

Dzięki! Tak, tak ja też w papierach mam to samo imię :D

Zadaszenie tarasu zostało nawet sfotografowane i wrzucone na płytę. Niestety, okazało się, że mój staruszek - komputer ma już kolejną zadyszkę i ostatnio nie czyta płyt... :evil: Muszę dać komuś płytkę, żeby mi przesłał moje własne zdjęcia przez internet. Tarasu- tarasu jeszcze nie ma. Chyba musi poczekać do wiosny, bo cuś zimno na lanie betonu ostatnio... :roll:

O, Alison! :D Dzięki, kochana. Widziałam Cię na forum i miałam ochotę Cię zaczepić - jak tam w końcu? Wybrałaś ostatecznie projekt?! http://gify.mjw.pl/gifs/miny/00000003.gif A zdjęcia zadaszenia niebawem, mam nadzieję.

Jaguś, NIE, NIE, NIE... WYBRALIŚMY :oops: jeszcze ...

Temat niestety ucichł, bo jak Ci juz pisałam prądu ciągle brak (perspektywa jakiś 10 miesięcy... bu,bu,bu :cry: ), więc nic nas nie goni z wyborem projektu... no i tak myślimy, myślimy.. Ale Wasz Podrzutek jest - jak wiesz - bardzo bliski mojemu sercu, więc gorąco Ci kibicuję i jestem baaaardzo ciekawa wszystkiego co związane z Waszym podrzutkiem :wink: Może przyczynisz się, że stanie się i moim projektem :D Tak więc będę czytać Twój dziennik pod kątem mojego, jeszcze nie dokonanego, wyboru! TRZYMAJ SIĘ i jak tylko będziesz miała możliwość to wklejaj zdjęcią :p Rozumiem, że ostatecznie budujecie parterówkę, czy TAK? Pozdrawiam, Alison

Alison, no to trzymam kciuki za trafne wybory. U nas będzie sam parter i jeżeli mój dziennik okaże się być przydatny, to będzie mi bardzo miło. A nie da się tego Twojeg prądu przyspieszyć? 10 miesięcy to znowu kolejna jesienio - zima... :( No, ale na szczęście do wyboru projektu prąd nie jest potrzebny :D

Jagna, masz doła bo ścianek działowych nie ma? :o :o :o No nie żartuj... za to masz taaaaaaaakie przestronne wnętrze! Ciesz się tym! Smakuj tę chwilę! Rozkoszuj się tym momentem! Niedługo wstawią ci ściany do środka i będziesz mogła marudzić, że jakoś tak się ciasno zrobiło :wink:

Król Wilczomlecza Ci to mówi...

Aga J.G., Maluszku, Królu W. - dzięki. Nie jest tak źle, ale jak są ścianki, to jakoś tak się robi bardziej domowo, a teraz jest jak w stajni.... :wink: Doczekać się nie mogę po prostu. Whisper, masz rację, potem ponarzekam sobie na coś innego....byleby się coś dziaaaałooooo! Ech, nie cierpię przestojów na budowie... :evil:

A tak na poważnie, to może być to zadaszenie? Bo ja nie potrafię na to spojrzeć obiektywnie. Nie wygląda jakoś tak...nooo...od czapy?