Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słoneczko - podrzutki urocze :lol:

AGP -No właśnie! Gdzieś Ty była?! :lol: Zaglądaj, zaglądaj... Będzie nam bardzo miło :D

Maluszku - obyś miała dobre wrażenie. Na razie kłody pod nogi... :roll:

Ivonesca - dzięki i również pozdrawiamy!

Aga J.G. - dobra duszko - dziękuję... :oops:

Witaj Jagna, nie poddawaj się skoro inne domy łącznie z Podrzutkiem tam stoją to widocznie można :D

Tu jest link do wątku o warunkach zabudowy i planach,pomaga Oskar0259

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3756296#3756296

pozdrawiam

Magdaleno (tak mi od bierzmowania! :D ) Dzięki za wsparcie i linka. Idę czytać.

Aga, Ania - Czeeeeść dziewczyny! Buziaczki! Idę czytać w/w linka!

Bębniarz wczoraj wieczorem przeczytał prawie wszystkie ustawy ze strony internetowej naszej gminy. Mówi, że mało mu oczy nie pękły. Jeszcze się niczego bardzo konkretnego nie dowiedział (aczkolwiek ciekawe rzeczy znalazł....), ale za to mówię mu, że posadę Wójta ma jak w banku :lol:

... A poza tym sołtysowi przysługuje telefon z urzędu. Więc my tak sobie kombinujemy, że jak sąsiad zostałby sołtysem, to my byśmy byli jego rzecznikiem prasowym, i też by nam dociągnęli telefon :D. Tyle, że się jeszcze nie zgodził :(

Może on nie wie o telefonie? I o ładnej tabliczce na płocie z napisem SOŁTYS....? Może i jego telefon będzie miał napis SOŁTYS a Wasz napis RZECZNIK PRASOWY SOŁTYSA... Rany, strasznie duży aparat telefoniczny będziecie mieć.... :o :wink:

... A poza tym sołtysowi przysługuje telefon z urzędu. Więc my tak sobie kombinujemy, że jak sąsiad zostałby sołtysem, to my byśmy byli jego rzecznikiem prasowym, i też by nam dociągnęli telefon :D. Tyle, że się jeszcze nie zgodził :(

Może on nie wie o telefonie? I o ładnej tabliczce na płocie z napisem SOŁTYS....? Może i jego telefon będzie miał napis SOŁTYS a Wasz napis RZECZNIK PRASOWY SOŁTYSA... Rany, strasznie duży aparat telefoniczny będziecie mieć.... :o :wink:

Wieee :wink: Ale na razie woli być swobodnym architektem, leniuch jeden. A poza tym to by musieli z półtora kilometra kabelek od skrzynki ciągnąć, nie wiem, czy by się gminie opłaciło, mogliby go zacząć zniechęcać, więc się i nie wyrywa. Ale popracujemy na tym, bo ta tabliczka to cymesik :wink:

Po przebrnięciu przez kilkanaście stron linku podanego przez Magdalenę, po zainspirowaniu się pewnymi zwrotami znalazłam coś takiego: "...złożyłem odwołanie do SKO,które decyzję gminy uchyliło w całości.Uznało ono,że działka sąsiednia to taka działka,która znajduje się w obszarze analizowanym(dwie szerokości frontu działki w jedną i drugą stronę)..."

No to u mnie by to pasowało. O jedną szerokość dalej stoi dom Sąsiadów, nowiutki, całoroczny. Nie mówiąc o tym, że w drugą stronę za płotem byłaby działka od Podrzutka, z tym, że to są cztery działki kupione za jednym zamachem, więc chyba nie są traktowane jako całość. Ale nic to.

Teraz już chyba wiem, dlaczego mojemu ex tak zależało na działce bezpośrednio przylegającej do płotu Sąsiada... :evil: Ale z tego co tu zacytowałam wynika, że nie ma to większego znaczenia... Chyba, że się mylę...

Ja chyba sobie zwariuję... :(

no ja jestem bardzo ciekawa jak to jest mozliwe ,abyś nie dostała pozwolenia na budowe? :evil:

przecież działka jest między zabudowaniami....ech coś kręcą :roll:

Dlatego będziemy walczyć. Bębniarz mi już zapowiedział, że będzie ten dom i koniec. A jak on coś mówi to tak jest. Poza tym Bębniarz uwielbia pisać pisma i robi to po mistrzowsku. Będziemy pisać, jak nic. Oj, biedna Gmina i Starostwo i SKO i inne takie. Do przyszłego Sołtysa Barranków też coś napiszemy. Albo zadzwonimy, jak będzie miał już ten telefon... 8)

Nie mówiąc o tym, że w drugą stronę za płotem byłaby działka od Podrzutka, z tym, że to są cztery działki kupione za jednym zamachem, więc chyba nie są traktowane jako całość. Ale nic to.

A nie możesz wystąpić do geodezji o scalenie gruntów? Jeśli to w ogóle ma jakieś znaczenie, bo jeśli jest papier na własność czterech, to nie powinno to mieć najmniejszego znaczenia.

Nie ma zgody :wink:

A nie możesz wystąpić do geodezji o scalenie gruntów? Jeśli to w ogóle ma jakieś znaczenie, bo jeśli jest papier na własność czterech, to nie powinno to mieć najmniejszego znaczenia.

Sama pewnie nie mogę wystąpić. Musiałabym występować z moim ex. A ja nie chcę już nigdzie z nim występować. W żadnym charakterze. On niespecjalnie współpracuje...

Nie ma zgody :wink

To ja się od tego odwołam. I napiszemy z Bębniarzem pisma. Dużo długaśnych, zawiłych pism... 8)