Maluszek 30.10.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Maluszku - co ja Ci będę gadać. Sytuację znasz. Może być różnie No wiem jak jest, ale mam takie wrażenie, że wszystko się dobrze ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 pozdrowienia z północnej częsci Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.10.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Oczywiście że kciuki mocno zaciskać będę i wkrótce najmłodszą latorośl nauczę Wtedy napewno się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 02.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Słoneczko - podrzutki urocze AGP -No właśnie! Gdzieś Ty była?! Zaglądaj, zaglądaj... Będzie nam bardzo miło Maluszku - obyś miała dobre wrażenie. Na razie kłody pod nogi... Ivonesca - dzięki i również pozdrawiamy! Aga J.G. - dobra duszko - dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.11.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 AGP -No właśnie! Gdzieś Ty była?! Zaglądaj, zaglądaj... Będzie nam bardzo miło Poczułam się przywołana do tablicy Tego, że będę ragularnie wpadać, możesz być pewna Fajnie tu u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 02.11.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Fajne zdjęcia I super fajne podrzutki od Słoneczka! Buziaki Jagusia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 03.11.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj Jagna, nie poddawaj się skoro inne domy łącznie z Podrzutkiem tam stoją to widocznie można Tu jest link do wątku o warunkach zabudowy i planach,pomaga Oskar0259 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3756296#3756296 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj Jagna, nie poddawaj się skoro inne domy łącznie z Podrzutkiem tam stoją to widocznie można Tu jest link do wątku o warunkach zabudowy i planach,pomaga Oskar0259 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3756296#3756296 pozdrawiam Magdaleno (tak mi od bierzmowania! ) Dzięki za wsparcie i linka. Idę czytać. Aga, Ania - Czeeeeść dziewczyny! Buziaczki! Idę czytać w/w linka! Bębniarz wczoraj wieczorem przeczytał prawie wszystkie ustawy ze strony internetowej naszej gminy. Mówi, że mało mu oczy nie pękły. Jeszcze się niczego bardzo konkretnego nie dowiedział (aczkolwiek ciekawe rzeczy znalazł....), ale za to mówię mu, że posadę Wójta ma jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Niech bierze Do naszego sąsiada osobiście się pofatygowała obecna sołtysowa z nieśmiałym pytaniem, czy nie zachciałby może zostać sołtysem... Nasi górom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Sołtys tyż dobrze. Byłby dobrym Soltysem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.11.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Trzeba zaczynać skromnie A poza tym sołtysowi przysługuje telefon z urzędu. Więc my tak sobie kombinujemy, że jak sąsiad zostałby sołtysem, to my byśmy byli jego rzecznikiem prasowym, i też by nam dociągnęli telefon . Tyle, że się jeszcze nie zgodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ... A poza tym sołtysowi przysługuje telefon z urzędu. Więc my tak sobie kombinujemy, że jak sąsiad zostałby sołtysem, to my byśmy byli jego rzecznikiem prasowym, i też by nam dociągnęli telefon . Tyle, że się jeszcze nie zgodził Może on nie wie o telefonie? I o ładnej tabliczce na płocie z napisem SOŁTYS....? Może i jego telefon będzie miał napis SOŁTYS a Wasz napis RZECZNIK PRASOWY SOŁTYSA... Rany, strasznie duży aparat telefoniczny będziecie mieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 03.11.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 no ja jestem bardzo ciekawa jak to jest mozliwe ,abyś nie dostała pozwolenia na budowe? przecież działka jest między zabudowaniami....ech coś kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.11.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ... A poza tym sołtysowi przysługuje telefon z urzędu. Więc my tak sobie kombinujemy, że jak sąsiad zostałby sołtysem, to my byśmy byli jego rzecznikiem prasowym, i też by nam dociągnęli telefon . Tyle, że się jeszcze nie zgodził Może on nie wie o telefonie? I o ładnej tabliczce na płocie z napisem SOŁTYS....? Może i jego telefon będzie miał napis SOŁTYS a Wasz napis RZECZNIK PRASOWY SOŁTYSA... Rany, strasznie duży aparat telefoniczny będziecie mieć.... Wieee Ale na razie woli być swobodnym architektem, leniuch jeden. A poza tym to by musieli z półtora kilometra kabelek od skrzynki ciągnąć, nie wiem, czy by się gminie opłaciło, mogliby go zacząć zniechęcać, więc się i nie wyrywa. Ale popracujemy na tym, bo ta tabliczka to cymesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Po przebrnięciu przez kilkanaście stron linku podanego przez Magdalenę, po zainspirowaniu się pewnymi zwrotami znalazłam coś takiego: "...złożyłem odwołanie do SKO,które decyzję gminy uchyliło w całości.Uznało ono,że działka sąsiednia to taka działka,która znajduje się w obszarze analizowanym(dwie szerokości frontu działki w jedną i drugą stronę)..." No to u mnie by to pasowało. O jedną szerokość dalej stoi dom Sąsiadów, nowiutki, całoroczny. Nie mówiąc o tym, że w drugą stronę za płotem byłaby działka od Podrzutka, z tym, że to są cztery działki kupione za jednym zamachem, więc chyba nie są traktowane jako całość. Ale nic to. Teraz już chyba wiem, dlaczego mojemu ex tak zależało na działce bezpośrednio przylegającej do płotu Sąsiada... Ale z tego co tu zacytowałam wynika, że nie ma to większego znaczenia... Chyba, że się mylę... Ja chyba sobie zwariuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 no ja jestem bardzo ciekawa jak to jest mozliwe ,abyś nie dostała pozwolenia na budowe? przecież działka jest między zabudowaniami....ech coś kręcą Dlatego będziemy walczyć. Bębniarz mi już zapowiedział, że będzie ten dom i koniec. A jak on coś mówi to tak jest. Poza tym Bębniarz uwielbia pisać pisma i robi to po mistrzowsku. Będziemy pisać, jak nic. Oj, biedna Gmina i Starostwo i SKO i inne takie. Do przyszłego Sołtysa Barranków też coś napiszemy. Albo zadzwonimy, jak będzie miał już ten telefon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Nie mówiąc o tym, że w drugą stronę za płotem byłaby działka od Podrzutka, z tym, że to są cztery działki kupione za jednym zamachem, więc chyba nie są traktowane jako całość. Ale nic to. A nie możesz wystąpić do geodezji o scalenie gruntów? Jeśli to w ogóle ma jakieś znaczenie, bo jeśli jest papier na własność czterech, to nie powinno to mieć najmniejszego znaczenia. Ja chyba sobie zwariuję... Nie ma zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.11.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A nie możesz wystąpić do geodezji o scalenie gruntów? Jeśli to w ogóle ma jakieś znaczenie, bo jeśli jest papier na własność czterech, to nie powinno to mieć najmniejszego znaczenia. Sama pewnie nie mogę wystąpić. Musiałabym występować z moim ex. A ja nie chcę już nigdzie z nim występować. W żadnym charakterze. On niespecjalnie współpracuje... Ja chyba sobie zwariuję... Nie ma zgody :wink To ja się od tego odwołam. I napiszemy z Bębniarzem pisma. Dużo długaśnych, zawiłych pism... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja chyba sobie zwariuję... Nie ma zgody :wink To ja się od tego odwołam. I napiszemy z Bębniarzem pisma. Dużo długaśnych, zawiłych pism... Czekam. Rozpatrzymy w trybie administracyjnym, chyba że się gdzieś pod regałem zapodzieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts