PBebnirz 25.03.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Taaa... Ehhh, gdyby miał chociaż pięterko... Fakt, mocnym atutem są dwa wykusze. Bębniarze lubią wykusze, dużo wykuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Bębniarzu, ja bym weszła na stronę, poszukała adresu mailowego i jeśli projekt by mi się spodobał, zapytałabym o pięterko, czy jest do doprojektowania. Z tym, że wtedy domek miałby już inną powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.03.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jeżyku drogi... No widać, że Ty już bunkrowych murowańców czytać nie musisz... Przestrzeń pod schodami JEST zagospodarowana - tam jest wiatrołap. Jeżeli chodzi o łazienkę, to to nie jest łazienka, tylko pomieszczenie gospodarcze Ale Ty już patrzysz po naszemu, bo my byśmy tam zrobili właśnie łazienkę z prysznicem. A WC byśmy powiększyli, zrobilibyśmy wejście od kuchni i tam byłoby pomieszczenie gospodarcze+spiżarnia. Paasi? Słoneczko - projekt z dwoma wykuszami.... Wiedziałam, że Bębniarz się ucieszy Ale nasza działka ma 17 metrów szerokości. Dlatego dom musi być maksymalnie dziesięciometrowy i z poddaszem. Ale dzięki. To, że na projekcie nie ma tarasu, przecież nie znaczy, że go sobie nie można stworzyć, no nie? Już oglądałam dziennik podobnego domu (inna wersja C117) z zadaszonym tarasem - na pewno tak bym zrobiła. Z tego co wiem, zadaszenie dodatkowe nie jest bardzo problematyczne (było dorabiane takowe w Podrzutku i wyszło super) Łazienka na górze i garderoba obok - na pewno będą jakoś przerobione. Można zrobić w łazience ściankę i zrobić tam pralnię z suszarnią. Albo można z garderoby i części łazienki zrobić łazienkę, a z pozostałej łazienki zrobić dużą garderobę z wejściem od sypialni - taka koncepcja mi się najbardziej podoba... Kasiorek - Rozlewisko mówisz... no tak. Teraz mam je dosłownie - na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alina505 25.03.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam, przede wszystkim gratuluję ciekawego dziennika, od jakiegoś czasu podczytuję z przyjemnością, masz kobitko talent do pisania. Ale dosyć wazeliny, chodzi mi o Wasze rozważania nad projektem. Jeżeli jeszcze nie zapadła decyzja, proponuję zajrzeć na stronę Archonu, my mamy własnie stamtąd naszego Rododendronka ( wersja 4). Wykusz jest, domek nie za duży, ma dodatkowy pokój na dole (to też było dla mnie ważne). Ogrzewanie zimą ekogroszkiem (niestety zbyt czysty sposób to nie jest- ale wyszło niedrogo) + kominkiem w wekendy, żeby się przy ogniu przyjemnie siedziało w salonie. Zrobiliśmy trochę zmian w projekcie, ale nie będę sie rozpisywać, chyba, że Ci projekt zapasuje to chętnie podpowiem. Dodam tylko, ze mieszkamy od ponad roku i zarówno sam projekt jak i wszystkie zmiany, które nam doradził architekt i nasi znajomi oceniam pozytywnie. Pozdrawiam cieplutkoAlina505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 25.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jeżyku drogi... No widać, że Ty już bunkrowych murowańców czytać nie musisz... Przestrzeń pod schodami JEST zagospodarowana - tam jest wiatrołap. Jeżeli chodzi o łazienkę, to to nie jest łazienka, tylko pomieszczenie gospodarcze Ale Ty już patrzysz po naszemu, bo my byśmy tam zrobili właśnie łazienkę z prysznicem. A WC byśmy powiększyli, zrobilibyśmy wejście od kuchni i tam byłoby pomieszczenie gospodarcze+spiżarnia. Paasi? Bo ja oczyma duszy wiatrołap widziałam tam gdzie ta jedyneczka Pomieszczenie gospodarcze powiadasz ? ... trza było dac legendę ( bo na strone nie wlazłam ... ) No ! Dalej wszystko mi się podoba i paasi ... bo patrzę po waszemu A tak wogóle to właśnie zastanawiam się ...który z moich sąsiadów ma ... traktor Hmmm -... ale wiem kto ma koparko-ładowarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.03.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Alina505- dzięki Jakiś czas się śliniłam i do Rododendrona, ale wersja chyba 6W. Trochę jednak za duży. Twój jest trochę mniejszy, ale i tak dla mnie za szeroki, bo mam wąską działkę. Ale jasno widać, że kierujemy się podobnymi kryteriami I też myślę czasami o eko-groszku, ale Bębniarz mówi, że on już słyszy jaki opierdziel dostanie jak raz zapomni dosypać i do roboty pojedzie, więc mówi, że absolutnie nie. I co ja mogę powiedzieć... Ma rację AgaJeżyk - faktycznie, nie dałam legendy... Moja kulpa. Ale naprawdę to o czymś świadczy, że zobaczyłaś od razu to lepsze rozwiązanie, no nie? Dobra, następnym razem jak się zakopię to poproszę, żeby Twój sąsiad przyjechał po mnie koparko-ładowarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.03.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jagna GRATULACJE!!!!! Mnie WZ dali ale niestety muszę garaż do chałupy dokleić Chociaż nigdy nie wiadomo czy w efekcie to na plus nam nie wyjdzie... przynajmniej staram się tak pocieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.03.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Gratuluję działeczkii! A ja tez dzisiaj teren odkopywałam z liści. I znalazłam... ...biedronki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagustynka 28.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dolaczam sie do gratulacji!!! Ciasna, ale WLASNA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.03.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 I ja też gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.03.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 I ja Pierwszy poważny krok ku swojemu miejscu zrobiony! Oj, bedzie co czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 29.03.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 No to ja też pogratuluję-a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 30.03.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/460/Kobieta/34c52711-f438-4e66-a97e-3e677bd2f8e6_20090407012308_Zwyczaje-wielkanocne-mazur-43.jpg ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzą an-budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.03.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://img638.imageshack.us/img638/4633/yczenias.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 30.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jagna to Ty ... to przez tego szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia. Gosiek - uznałam, że czas się ujawnić... (swoją drogą - boski jest, nie? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 31.03.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Jaguś, zanim gratulacje powiedz coś Ty zrobiła temu kotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PBebnirz 31.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Taaa... Gosiek - uznałam, że czas się ujawnić... (swoją drogą - boski jest, nie? ) A mi obiecała, że nigdy nie zamieści swojego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PBebnirz 31.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Taaa.... Jaguś, zanim gratulacje powiedz coś Ty zrobiła temu kotu? Uprała go w pralce, na sam koniec ustawiła wirowanie 3000 obr/min z suszeniem w temp. 90 stopni, no i kotek się popsuł. Nie dość że "spuszał". to jeszcze spuchł i została mu głupia mina po wirowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 31.03.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Każdy już czym prędzej bieży By dołączyć do pasterzy I ja śpieszę z życzeniami Bo nie mogę być tam z Wami Zdrowia, szczęścia, pomyślności I niech dobroć wśród Was gości I niech Boga wielka moc Na was spłynie W świętą noc http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-80.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts