Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Podrzutka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżyku drogi... No widać, że Ty już bunkrowych murowańców czytać nie musisz... :lol:

Przestrzeń pod schodami JEST zagospodarowana - tam jest wiatrołap.

Jeżeli chodzi o łazienkę, to to nie jest łazienka, tylko pomieszczenie gospodarcze :D Ale Ty już patrzysz po naszemu, bo my byśmy tam zrobili właśnie łazienkę z prysznicem. A WC byśmy powiększyli, zrobilibyśmy wejście od kuchni i tam byłoby pomieszczenie gospodarcze+spiżarnia. Paasi? 8)

Słoneczko - projekt z dwoma wykuszami.... Wiedziałam, że Bębniarz się ucieszy :D Ale nasza działka ma 17 metrów szerokości. Dlatego dom musi być maksymalnie dziesięciometrowy i z poddaszem. Ale dzięki.

To, że na projekcie nie ma tarasu, przecież nie znaczy, że go sobie nie można stworzyć, no nie? 8) Już oglądałam dziennik podobnego domu (inna wersja C117) z zadaszonym tarasem - na pewno tak bym zrobiła. Z tego co wiem, zadaszenie dodatkowe nie jest bardzo problematyczne (było dorabiane takowe w Podrzutku i wyszło super) 8)

Łazienka na górze i garderoba obok - na pewno będą jakoś przerobione. Można zrobić w łazience ściankę i zrobić tam pralnię z suszarnią. Albo można z garderoby i części łazienki zrobić łazienkę, a z pozostałej łazienki zrobić dużą garderobę z wejściem od sypialni - taka koncepcja mi się najbardziej podoba...

Kasiorek - Rozlewisko mówisz... no tak. Teraz mam je dosłownie - na drodze :lol:

Witam,

przede wszystkim gratuluję ciekawego dziennika, od jakiegoś czasu podczytuję z przyjemnością, masz kobitko talent do pisania. Ale dosyć wazeliny, chodzi mi o Wasze rozważania nad projektem. Jeżeli jeszcze nie zapadła decyzja, proponuję zajrzeć na stronę Archonu, my mamy własnie stamtąd naszego Rododendronka ( wersja 4). Wykusz jest, domek nie za duży, ma dodatkowy pokój na dole (to też było dla mnie ważne). Ogrzewanie zimą ekogroszkiem (niestety zbyt czysty sposób to nie jest- ale wyszło niedrogo) + kominkiem w wekendy, żeby się przy ogniu przyjemnie siedziało w salonie. Zrobiliśmy trochę zmian w projekcie, ale nie będę sie rozpisywać, chyba, że Ci projekt zapasuje to chętnie podpowiem.

Dodam tylko, ze mieszkamy od ponad roku i zarówno sam projekt jak i wszystkie zmiany, które nam doradził architekt i nasi znajomi oceniam pozytywnie.

Pozdrawiam cieplutko

Alina505

Jeżyku drogi... No widać, że Ty już bunkrowych murowańców czytać nie musisz... :lol:

Przestrzeń pod schodami JEST zagospodarowana - tam jest wiatrołap.

Jeżeli chodzi o łazienkę, to to nie jest łazienka, tylko pomieszczenie gospodarcze :D Ale Ty już patrzysz po naszemu, bo my byśmy tam zrobili właśnie łazienkę z prysznicem. A WC byśmy powiększyli, zrobilibyśmy wejście od kuchni i tam byłoby pomieszczenie gospodarcze+spiżarnia. Paasi? 8)

Bo ja oczyma duszy wiatrołap widziałam tam gdzie ta jedyneczka :oops:

Pomieszczenie gospodarcze powiadasz ? ... trza było dac legendę :-? ( bo na strone nie wlazłam ... )

No ! Dalej wszystko mi się podoba i paasi ... bo patrzę po waszemu :lol:

A tak wogóle to właśnie zastanawiam się ...który z moich sąsiadów ma ... traktor :o Hmmm -... ale wiem kto ma koparko-ładowarkę :lol: :lol: :lol:

Alina505- dzięki :D Jakiś czas się śliniłam i do Rododendrona, ale wersja chyba 6W. Trochę jednak za duży. Twój jest trochę mniejszy, ale i tak dla mnie za szeroki, bo mam wąską działkę. Ale jasno widać, że kierujemy się podobnymi kryteriami :D I też myślę czasami o eko-groszku, ale Bębniarz mówi, że on już słyszy jaki opierdziel dostanie jak raz zapomni dosypać i do roboty pojedzie, więc mówi, że absolutnie nie. I co ja mogę powiedzieć... Ma rację :lol:

AgaJeżyk - faktycznie, nie dałam legendy... Moja kulpa. Ale naprawdę to o czymś świadczy, że zobaczyłaś od razu to lepsze rozwiązanie, no nie?

Dobra, następnym razem jak się zakopię to poproszę, żeby Twój sąsiad przyjechał po mnie koparko-ładowarką.

Każdy już czym prędzej bieży

By dołączyć do pasterzy

I ja śpieszę z życzeniami

Bo nie mogę być tam z Wami

Zdrowia, szczęścia, pomyślności

I niech dobroć wśród Was gości

I niech Boga wielka moc

Na was spłynie

W świętą noc

http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-80.jpg