zbych1503 29.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Mam istniejące przyłącze wodne do instalacji wodociągowej które ma już 28 lat i w tym roku dwa razy miałem awarię rury stalowej zasilającej która biegnie po środku korytarzu i tak zalany korytarz zrywanie betonu naprawa skorodowanej rury i suszenie zalanego betonu i ponowne zalewanie posadzki. Chciałbym zrezygnować z tej felernej rury zasilającej i podłączyć się w innym miejscu do tej samej rury gdzie mam bliżej i mniej rozwalania i bałaganu w domu. A tamtą stara chciałbym odłączyć i zaślepić i pozostawić niech sobie już biegnie pod tym betonem w feralnym korytarzu. Pomysł jest taki tamta stara rura sobie zostaje a ja przebijam się przez ścianę zewnętrzną i fundament w kotłowni i zrywam metr opaski betonowej w koło domu i mam metr do istniejącego przyłącza i podłanczam się nową rurą z pe oczywiście licznik zostanie przełożony do nowego przyłącza. I czy w takiej sytuacji muszę zgłaszać komuś z wodociągów i geodezji o zmianie usytuowania rury wodociągowej jak mam istniejacego już przyłącze i tylko skracam je o jakieś 10 mb? Czy tylko wystarczy fakt odbioru nowego odcinka rury wodociągowej i zaplombowanie licznika przez służby wodociągowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyszTor 06.04.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Musisz złożyć wniosek o przeniesienie licznika głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts