Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze wodne.

zbych1503

Recommended Posts

Mam istniejące przyłącze wodne do instalacji wodociągowej które ma już 28 lat i w tym roku dwa razy miałem awarię rury stalowej zasilającej która biegnie po środku korytarzu i tak zalany korytarz zrywanie betonu naprawa skorodowanej rury i suszenie zalanego betonu i ponowne zalewanie posadzki. Chciałbym zrezygnować z tej felernej rury zasilającej i podłączyć się w innym miejscu do tej samej rury gdzie mam bliżej i mniej rozwalania i bałaganu w domu. A tamtą stara chciałbym odłączyć i zaślepić i pozostawić niech sobie już biegnie pod tym betonem w feralnym korytarzu. Pomysł jest taki tamta stara rura sobie zostaje a ja przebijam się przez ścianę zewnętrzną i fundament w kotłowni i zrywam metr opaski betonowej w koło domu i mam metr do istniejącego przyłącza i podłanczam się nową rurą z pe oczywiście licznik zostanie przełożony do nowego przyłącza. I czy w takiej sytuacji muszę zgłaszać komuś z wodociągów i geodezji o zmianie usytuowania rury wodociągowej jak mam istniejacego już przyłącze i tylko skracam je o jakieś 10 mb? Czy tylko wystarczy fakt odbioru nowego odcinka rury wodociągowej i zaplombowanie licznika przez służby wodociągowe?

• 3 years później...