Asieks 05.11.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 widzialem kiedys jak bank zabiera dom , to bylo straszne , poprzedzone strasznymi klutniami w rodzinie , zona do swojej rodziny , maz do swojej , tylko kwiaty zostaly w oknach ... a wczesniej palil cygara i znal sie na wszystkim Pewnie że i tak bywa....dla mnie to nirgospodarność i życie z dnia na dzień. Moja sytuacja dochody nie za duże a kredyt taki żeby dało się żyć za pozostałą kasę. Dlaczego? Bo muszę gdzieś mieszkać. Nie stoję w miejscu a rozwijam się. Relatywnie z roku na rok dochody zwiększają się Nie mam dwóch lewych rąk i jak stracę pracę to albo znajdę inną abo będę uczyć angielskiego w szkole. Zawsze jest wyście z problemu trzeba tylko chcieć rozwiązać ten problem poldek82 napisał: No tak można to rozpatrywać różnie, tyko mało kogo stać w dzisiejszych czasach wybudować dom od początku do końca za gotówę, no chybaże zarabia się 10 000 zł netto na miesiąc Zapewniam że przy takich dochodach też trzeba brać kredyt Szczególnie jeśli zależy nam na czasie. Zawsze jest tak ze im więcje się ma tym więcje się chce mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.11.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ja tylko mogę podziwiać optymizm takich ludzi....... czy rozważaliście, co będzie z Wami , z Waszym życiem i z Waszym domem, gdy jedno z Was straci pracę? albo nie będzie mogło dalej pracować? nawet telewizja nie pomoże..... takie tam .... myśli..... Plan ma zawsze dwie strony....ty o tej pesymistycznej...ogólnie logicznej do założeń w tego typu sprawach... Ale....może będą zarabiać 6/8k ?? Któż to wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fred211979 05.09.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 do BOHO!!!!!!!!!!Ty pewnie zarabiasz cięzką kapuchę, masz gdzieś tych co zarabiają 3000 tyś netto.. Ale Ci co tak zarabiają mają marzenia...rownież!! Co w POlsce tylko bogacze mogą budować domki, i Ci co zarabiaj 10000 tys, a Ci biedniejsi do bloku z płyty... Rzoumiem ze przy 3000 netto jest to bardziej ryzykowne niż przy 10000PLN, ale da rade!!!!!!!.. Może Wy kiedyś stracicie parce i was nie będzie stać na utrzymanie domu.... Ci co zrabiaja 3000 PLN to też ludzie!!!! i może kupują HOOP COLE za 3 pln, a nie COCACOLE za 5 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 10.09.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 do BOHO!!!!!!!!!! Ty pewnie zarabiasz cięzką kapuchę, masz gdzieś tych co zarabiają 3000 tyś netto.. Ale Ci co tak zarabiają mają marzenia...rownież!! Co w POlsce tylko bogacze mogą budować domki, i Ci co zarabiaj 10000 tys, a Ci biedniejsi do bloku z płyty... Rzoumiem ze przy 3000 netto jest to bardziej ryzykowne niż przy 10000PLN, ale da rade!!!!!!!.. Może Wy kiedyś stracicie parce i was nie będzie stać na utrzymanie domu.... Ci co zrabiaja 3000 PLN to też ludzie!!!! i może kupują HOOP COLE za 3 pln, a nie COCACOLE za 5 .... 3000 tys. to inaczej 3 mln. 10000 tys. to inaczej 10 mln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A w Polsce już nie ma takiej inflacji rocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 do BOHO!!!!!!!!!! Ty pewnie zarabiasz cięzką kapuchę, masz gdzieś tych co zarabiają 3000 tyś netto.. Ale Ci co tak zarabiają mają marzenia...rownież!! Co w POlsce tylko bogacze mogą budować domki, i Ci co zarabiaj 10000 tys, a Ci biedniejsi do bloku z płyty... Rzoumiem ze przy 3000 netto jest to bardziej ryzykowne niż przy 10000PLN, ale da rade!!!!!!!.. Może Wy kiedyś stracicie parce i was nie będzie stać na utrzymanie domu.... Ci co zrabiaja 3000 PLN to też ludzie!!!! i może kupują HOOP COLE za 3 pln, a nie COCACOLE za 5 .... 3000 tys. to inaczej 3 mln. 10000 tys. to inaczej 10 mln a potem się dziwią, że całe życie jadą na finansowej krawędzi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 10.09.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Heheh a ja uważam że jeszcze głupsze niz branie kredytu ( sama mam 260 000) jest mieszkanie w bloku i płacenie czynszu za coś co i tak nie jest moje (mieszkanie zakładowe) i po 35 latach tez nie bedzie cóż chciałam napisac że jesli ktoś straci pracę to nie bedzie miał również na czynsz w bloku i go eksmituja, nie starczy mu na prąd itd. Idąc tym tokiem rozumowania wszystko jest ryzykowne. Tak sobie mysle strace pracę, to za chwilę znajde tym bardziej że takie rzeczy rzadko się dzieją z dnia na dzieńw przypadku duzo gorszym niz utrata pracy - zawsze można sprzedac dom i kredyt spłacić, ale cóż szklanka może byc albo do połowy pełna, lub w połowie pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.09.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Tak sobie mysle strace pracę, to za chwilę znajde tym bardziej że takie rzeczy rzadko się dzieją z dnia na dzień.... tylko pogratulować dobrego samopoczucia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts