marnia 21.11.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 pati jeżeli jest to perzyłącze to myślę, że każdy kto chcę sie do niego podłączyć musi mieć waszą zgodę i się dołożyć. Tak zreszta wszyscy mówią. U mnie wode robia tylko Ci bliżej sieci i drogi. A wogóle to jestem wk..Zacząłem ławy robić i w tym samym czasie facet zaczął kopać droge pod wodociąg. I jak ja teraz beton dowiozę . Koniec świata. Ale pozytywwne myślenie i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 21.11.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 lisia tak jest upór i determinacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 21.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 marnia nie przejmuj się może za nim będzie ci potrzebny beton wodociąg będzie już zrobiony - jak to mówisz pozytywne myślenie - bo tylko to nam pozostało ja np kupiłam 15 ton piasku a sąsiad niwelował działkę i zmieszał nam ten piasek z gliną ii do niczego już się nie nadaje a ile już było takich sytuacji nie zliczę, a to dopiero początek i wszyscy dookoła mówią że jak zły początek to potem może być tylko lepiej. Patrząc na nas to nie wiem nie wiem u nas to raczej jak w filmach Hitchcoka zaczyna się od katastrofy a potem napięcie narasta hihihihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 22.11.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ha ha ha ha hi hi hi hi Rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem. Mam cichą nadzieję, fe .. Głośną nadzieję. nie też źle WIEM, ŻE PÓŹNIEJ BĘDZIE OK Ja startuję jak pociąg, najpierw powoli, jak zółw ociężale, a potem jak się rozkręci to aż do przeprowadzki. Moje ostatnie 2 dni są w dzienniku. buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 03.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 kurcze zaciekawiliscie mnie, u nas jest tak 3 dzialki my na koncu droga wspolna. za jednym zamachem ustanowilismy sluzebnosc dla mediow tj, prad ,woda i gaz. czy to oznacza ze jak my chcemy wodociag najdalej polozeni i za to zaplacimy to reszta moze sie sama podlaczyc bez laski, czy mozemy to jakos wymusic zeby nam zwrocili kase jak beda sie chcieli podlaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 04.12.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 kurcze zaciekawiliscie mnie, u nas jest tak 3 dzialki my na koncu droga wspolna. za jednym zamachem ustanowilismy sluzebnosc dla mediow tj, prad ,woda i gaz. czy to oznacza ze jak my chcemy wodociag najdalej polozeni i za to zaplacimy to reszta moze sie sama podlaczyc bez laski, czy mozemy to jakos wymusic zeby nam zwrocili kase jak beda sie chcieli podlaczyc? Chciałbym podpytać jak to jest w związku z powyższym? To bardzo ważne pytanie. U nas w akcie mamy wpisany dojazd przez działkę powstałą z podziału działek. Nie mamy jednak służebności dla mediów(ale planujemy to uzupełnić). Od ujęcia wody mamy jakieś 200m po drodze powstałej z podziału. Jakie to moga być okszta podłączenia wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 08.12.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Koszty sa bardzo duze, dla wodociagu w Wawie min 80zl/mb +1500 koszt wcinki +2000koszt stały. dwie pierwsze pozycje do podzialu+ mapa i geodeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 08.12.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Koszty sa bardzo duze, dla wodociagu w Wawie min 80zl/mb +1500 koszt wcinki +2000koszt stały. dwie pierwsze pozycje do podzialu+ mapa i geodeta. 80zł??? Gdyby to tyle kosztowało u mnie za wodociąg to bym się nie zastanawiał w ogóle... U nas 200zł to minimum więc za 200m które mam to kosmos cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.12.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Fakt,że przy 200 m cena wychodzi kosmiczna . Może własna studnia wyjdzie sporo taniej i można pokusić się o ogrzewanie domu pompa ciepła . Może to jest jakieś wyjście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 09.12.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Fakt,że przy 200 m cena wychodzi kosmiczna . Może własna studnia wyjdzie sporo taniej i można pokusić się o ogrzewanie domu pompa ciepła . Może to jest jakieś wyjście . Jak najbardziej będzie studnia. PC sobie daruję. Na razie jak dla mnie ekonomicznie to nie jest dobry interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 w piasecznie pod warszawa ceny dochodza tez do 200zl, zalezy to oczywiscie czy przez teren utwardzony czy nie, my niestety zapewne wybierzemy studnie a to z powodu sasiada ktory na nic sie nie chce skladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts