Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wodociąg i wspólna droga

marnia

Recommended Posts

pati

jeżeli jest to perzyłącze to myślę, że każdy kto chcę sie do niego podłączyć musi mieć waszą zgodę i się dołożyć. Tak zreszta wszyscy mówią.

U mnie wode robia tylko Ci bliżej sieci i drogi. A wogóle to jestem wk..

Zacząłem ławy robić i w tym samym czasie facet zaczął kopać droge pod wodociąg. I jak ja teraz beton dowiozę . Koniec świata.

Ale pozytywwne myślenie i będzie dobrze

marnia nie przejmuj się może za nim będzie ci potrzebny beton wodociąg będzie już zrobiony - jak to mówisz pozytywne myślenie - bo tylko to nam pozostało :lol:

ja np kupiłam 15 ton piasku a sąsiad niwelował działkę i zmieszał nam ten piasek z gliną ii do niczego już się nie nadaje a ile już było takich sytuacji nie zliczę, a to dopiero początek i wszyscy dookoła mówią że jak zły początek to potem może być tylko lepiej. Patrząc na nas to nie wiem nie wiem u nas to raczej jak w filmach Hitchcoka zaczyna się od katastrofy a potem napięcie narasta hihihihihihi

Ha ha ha ha :lol: :lol:

hi hi hi hi :lol: :lol:

Rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem.

Mam cichą nadzieję, fe .. Głośną nadzieję.

nie też źle

WIEM, ŻE PÓŹNIEJ BĘDZIE OK

Ja startuję jak pociąg, najpierw powoli, jak zółw ociężale, a potem jak się rozkręci to aż do przeprowadzki. :D :D

Moje ostatnie 2 dni są w dzienniku.

buźka

• 4 months później...
kurcze zaciekawiliscie mnie, u nas jest tak 3 dzialki my na koncu droga wspolna. za jednym zamachem ustanowilismy sluzebnosc dla mediow tj, prad ,woda i gaz. czy to oznacza ze jak my chcemy wodociag najdalej polozeni i za to zaplacimy to reszta moze sie sama podlaczyc bez laski, czy mozemy to jakos wymusic zeby nam zwrocili kase jak beda sie chcieli podlaczyc?

• 8 months później...
kurcze zaciekawiliscie mnie, u nas jest tak 3 dzialki my na koncu droga wspolna. za jednym zamachem ustanowilismy sluzebnosc dla mediow tj, prad ,woda i gaz. czy to oznacza ze jak my chcemy wodociag najdalej polozeni i za to zaplacimy to reszta moze sie sama podlaczyc bez laski, czy mozemy to jakos wymusic zeby nam zwrocili kase jak beda sie chcieli podlaczyc?

Chciałbym podpytać jak to jest w związku z powyższym? To bardzo ważne pytanie.

U nas w akcie mamy wpisany dojazd przez działkę powstałą z podziału działek. Nie mamy jednak służebności dla mediów(ale planujemy to uzupełnić). Od ujęcia wody mamy jakieś 200m po drodze powstałej z podziału.

Jakie to moga być okszta podłączenia wody?

Koszty sa bardzo duze, dla wodociagu w Wawie min 80zl/mb +1500 koszt wcinki +2000koszt stały. dwie pierwsze pozycje do podzialu+ mapa i geodeta.

80zł??? Gdyby to tyle kosztowało u mnie za wodociąg to bym się nie zastanawiał w ogóle... U nas 200zł to minimum więc za 200m które mam to kosmos cena...

Fakt,że przy 200 m cena wychodzi kosmiczna . Może własna studnia wyjdzie sporo taniej i można pokusić się o ogrzewanie domu pompa ciepła . Może to jest jakieś wyjście .

Jak najbardziej będzie studnia. PC sobie daruję. Na razie jak dla mnie ekonomicznie to nie jest dobry interes.