yria 29.10.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Mili moi, czy ktoś z Was ma namiary na jakiś fajny hotelik lub spa najchętniej na Słowacji, aczkolwiek niekoniecznie. Chę wyjechać z 5 letnią córką więc przydałby się basen.Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 30.10.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jak ktoś zna te fajne miejsca to niech poda ja też skorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 31.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 My bylismy kiedys w Popradzie - samo miasto nie jest jakaś rewelacja, ale blisko do trzech miasteczek gdzie sa wody termalne (gorące żródła). Mozna jechac tam z dzieckiem, ludzie byli nawet z takimi po 4-5 lat nawet i świetnie sie bawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 04.11.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam serdecznie goraco polecam: Liptovski Mikulasz- miasteczko Tatralandia - wspaniale dla rodzin i maluchow:http://www.tatralandia.sk/main.php?menu=&lang=pl Mieszkac mozna na terenie wioski (domki z kominkami), ale jesli bedziesz miala samochod - smialo mozesz jechac w "ciemno", mieszkanie, pokoj znajdziesz bez problemu. Ja jezdze tam od wielu lat, co roku, zawsze w ciemno ze znajomymi i nie ma problemow. Besanova - tez bardzo fajna lecz bez tylu atrakcji jak Liptovski, jest zaraz po remoncie wiec bardzo sympatycznie. Poprad - odradzam, wszystko jeszcze nie wykonczone, woda zimnawa, malo atrakcji, duze ceny. PozdrawiamLipowa Panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 05.11.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 [quote name= Besanova - tez bardzo fajna lecz bez tylu atrakcji jak Liptovski, jest zaraz po remoncie wiec bardzo sympatycznie. O własnie - my tam sie pluskaliśmy - szczerze polecam to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 05.12.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Jesli chodzi glownie o wypoczynek to zdecydowanie Tartralandia i Liptovski Milulasz - dzieci sa zachwycone. Troche mniejsze baseny termalne w Beseniovej i Oravicach.Jesli Wy i mala lubicie troche pozwiedzac i pochodzic po gorach polecam okolice Popradu - tez duzy park wodny + urolkiwe Tatry Wysokie - Tatrzanska Lomnica, Stara Lesna, Stary Smokowiec. Naprawde swietne wycieczki. Co do zakwaterowanie nie ma wiekszego problemu. Tansze pensjonaty sa w Starej Lesnej, ale tez i miescina troche na uboczu i bazuje glownie na polaczeniach z Popradem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 05.12.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ja polecam Słowacki Raj naprawde cos rewelacyjnego - zajęcia na dobry tydzień spacerów i urokliwych wycieczek a jak nam sie znudzi chodzenie po słowackim raju możemy wybrać się na wyprawę i pozwiedzać okolice legendarnego Spisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 05.12.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Popieram,Raj jest super.Przełom Hornadu jednorazowy.Polecam wioskę Dedinky.Leży nad zalewem po drugiej stronie Raju.Latem można popływać.Jest wypożyczalnia sprzętu.Jest tam też wyciąg krzesełkowy który raz jedzie pod górkę a raz z górki i tak chyba ze trzy razy.Bardzo blisko do Lodowej Jaskini.Też niedaleko jest kąpielisko termalne Vrbov (chyba największe).Jeśli Liptovsky Mikulas to blisko do Demanowskiej doliny (lodowa jaskinia) i do Chopoka (największy ośrodek narciarski w naszym rejonie 35km tras) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 06.12.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Nieeee, no Tatralandia to jest jakas porażka Podstawowe minusy to: - niesamowity tłok, w sezonie dosłownie n i e m a gdzie rozłożyc małego ręcznika(!) zdecydowanie powinni wprowadzić limity odwiedzających. Mnóstwo maluszków, których mimo nadzoru wręcz nie sposób wypuścić z rąk, bo są natychmiast tratowane przez starsze dzieci bądź podchmielonych kolesi. Na marginesie zastanawiam się, jak oni mają ew. zorganizowane rozwiązywanie sytuacji awaryjnych - w przypadku jakiejś paniki efekt tłumu może być tragiczny - grube babska i obleśne dziadki pchający swoje dupska do brodzików i baseników przeznaczonych wyłącznie dla dzieci - tragiczna gastronomia - kilka niewydolnych budek z fatalnym żarciem - 8/10 osób to Polacy, nie lubie takich komentarzy i takiego szufladkowania ludzi jednak, niestety, w większości to kwiat rodzimego buractwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 06.12.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 WitamJa swego czasu byłem w miejscowości Dedinky. Mała miejscowość nad zalewem w południowej części Słowackiego Raju. Polecam, jeśli ktoś preferuje niższe góry.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 25.12.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Ja polecam Stary Smokovec. Urokliwa mieścina u podnóża Tatr. Powinna być traktowana jako baza wypadowa dla wycieczek górskich. Oczywiście można odwiedzić Słowacki Raj. Mój ulubiony pensjonat to Retimayer - dobre jedzenie, czysto, ceny umiarkowane. Popradu nie lubię, bo to nieciekawa miejscowość. Niewiele tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 29.12.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Ja polecam Stary Smokovec. Urokliwa mieścina u podnóża Tatr. Powinna być traktowana jako baza wypadowa dla wycieczek górskich. Oczywiście można odwiedzić Słowacki Raj. Mój ulubiony pensjonat to Retimayer - dobre jedzenie, czysto, ceny umiarkowane. Popradu nie lubię, bo to nieciekawa miejscowość. Niewiele tam jest. Hmm to pewnie ominąłeś wielkim łukiem dzielnicę Spiska Sobota w Popradzie urokliwe miejsce z kolorowymi domkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 04.01.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ZUBEREC :] Tatry zachodnie, wody termalne 15km, super male miasteczko, wyciagi narciarskie w zimie, trasy biegowe (to co lubie ) super jedzenie: koliba Josu i atmosfera, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 11.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A ja wróciłam właśnie z Oravic. Bardzo łatwo dojechać. Super sprawa ale też są pewne ale. Po pierwsze góra do zjazdu jest pięknie wyrysowana... niestety tylko na papierze. Trasa pozostawia wiele do życzenia. Jestem raczej niezadowolona. Góra z początku prawie płaska a potem już bardzo stroma. Puścić się nie da, bo nie ma miejsca na wychamowanie... Do tego drogo. Na 3 godziny karnet kosztuje 50 zł. Z mężem zjechaliśmy 2 razy i odsprzedaliśmy karnet za połowe ceny. Góra nam się bardzo nie podobała.Baseny za to super. Naprawdę warto, szczególnie w zimę. Wejście także 50 zł na 3 godziny. Pilnować się czasu, bo każda następna minuta ponad to kosztuje..http://images28.fotosik.pl/157/cd676fa2abcbd222.jpg http://images25.fotosik.pl/155/b0f83d88fc47422a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 .... i przeziębienie gotowe Wróciłem z Chopoka.Było bajkowo. hotel 250-280SK śniadanie 100SK obiad 70-180SK Ciepłe źródło dzikie na wolnym powietrzu ogólno dostępne (temp.ok 30st) niedaleko hotelu ale brak chętnych do kąpieli. Mieścina Liptovski Jan. Czekam na większe opady śniegu ,bo ostatnai nitka wyciągu nieczynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 13.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Też wróciłem z Chopoka i wrażenia zgoła odmienne Połowa tras nieczynna (brak śniegu+zawody), tłumy ludzi i 15 minutowe kolejki do wyciągów. W tym sezonie nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts