Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Novoferm czy Hormann

Recommended Posts

Hormann nie produkuje w Polsce bram, produkuje tylko rampy, drzwi ogniochronne i dymochronne i teraz nowy produkt...Polecam Hormann sam mam brame 2500x2125 zloty dab

no, racja

wiśniowski mu je produkuje

Niestety - segmenty bram Hormanna są produkowane w Niemczech u producenta ...

PS. Jak ja szukałem i nabywałem bramę / około 1,5 roku temu / to oprócz Hormanna brałem pod uwagę również bramy Wiśniowskiego - niestety pod względem jakości wykonania w detalach i szczegółach Wiśniowski przepadł z kretesem ... - i ten napęd jeżdżący na zębatce jak tramwaj ... - brrrr

:)

Pozdrawiam

Hormann to Marka, powiem szczerze calkiem niezla...Potezna

Powiem szczerze - nie jestem fanatykiem marek uznanych w świecie - ale jak szukałem producenta bramy to jednak Hormann nie miał sobie równych jeśli chodzi o jakość wykonania , dokładność i estetykę w szczegółach - ani Wiśniowski ani Normstahl / bo te jeszcze brałem pod uwagę / nie były w stanie w ogóle konkurować z Hormannem .

Pozdrawiam

a jak Krispol wypada na tle innych?

Byłem zdecydowany na Hormanna, ale na Krispola dano mi ofertę tańszą o 300 zł.

Brama jak brama nie widzę żadnej różnicy.

Wybiorę raczej Krispola.

Sprawdź osobiście jakość wykonania , szczegóły i detale , uszczelki na krawędziach , wykonanie prowadzenia segmentów , ocieplenie , napęd etc ... - porównaj i dokonaj wyboru .

Trzysta pln przy cenie całkowitej w granicach 4 kpln to nieduża rżnica - aczkolwiek szkoda i wyrzucać taką kwotę ...

:lol: