Ivonesca 04.08.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 widziałam ładne ogrodzenie - podmurówka i słupki betonowe tylko w naroznikach a przęsła i wypełnienie z prostych elementów metalowych. zaciekawiły mnie te słupki - może widzieliście cos takiego: słupki i podmurówka wyglądają jakby miały naklejone małe kamyki. te kamyki wkleja się zanim beton stężeje czy jak to można zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.08.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Jeśli te "kamyki" miały wielkość sporego piasku tj. ok 2 mm średnicy to była to tzw. mozaika. Nanosi się ją pacą z nierdzewki na zagruntowany beton. "Kamyki" sa wymieszane z masą żywiczną. Schnie to ok 24 godzin. W trakcie schnięcia zmienia kolor z ciemnego na jaśniejszy (taki jak na próbkach katalogowych). Cena hurtowa wiaderka 20 kg ok 160-170 zł.Czy o to Tobie chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.08.2003 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 te kamyki były większe, mysle że ok. 1cm, a nawet większe. ale może tak własnie się je nakłada jak tą mozaikę a czy cos takiego jak ta mozaika, zobaczę w jakims supermarkecie budowlanym ?? może tam będą mieli różne rodzaje... nie wiem ile tego może schodzić na taki słupek - ale ze względu na wagę kamyków to chyba wyjdzie drogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinka 08.08.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Takie ogrodzenie widziałam w Leroy Merlin na puławskiej, w stronę Piaseczna. Fajne , ale trochę drogie.Spinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 13.08.2004 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Ile można zapłacić za wbetonowanie słupków metalowych? Mam ich do ustawienie 25-30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts