Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy Alabastra

jasabar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety hosting na którym miałam fotki został zlikwidowany i narazie jestem w trakcie poszukiwań nowego. Jak tylko coś znajdę będę wklejać :D .

Mogę polecić obejrzenie gotowego Alabastra na: http://galeria.wozik.com/thumbnails.php?album=36&page=44.

Woziki dokonali paru zmian. My będziemy starali się zachować oryginalny wygląd domu.

Witam

Nie jesteśmy jeszcze na etapie wentylacji, więc nie odpowiem Ci na to pytanie. Mąż sprawdzał w projekcie i również nie zauważył kanału w kuchni o odpowiedniej średnicy :-?

Zapraszam na forum Alabastra. Są tam przynajmniej dwie osoby, które mają prace bardziej zaawansowane. Można też zapytać wozika - oni już mieszkają.

http://forum.muratordom.pl/alabaster-z-garazem-na-2-samoch-wyrazcie-swoje-zdanie,t76556.htm

super domek ;)

Co do wystroju domu to mam zawsze podobny problem, kuchnie planujemy juz od dawna i od zawsze wiedziałąm że ma być tradycyjna, jakoś nie mogłabym miec nowoczesnej kuchni w domu. Tradycyjne "stary styl" kuchni sprawia że mam wrażenie że jest tak ciepło, przytulnie, domowo. A dodatki...zwsze można wymienic dodatki to tylko dodatki ;) Wić dodatki pozwolę sobie mieć bardziej nowoczsne.

Nie moge się juz doczekac jak ujrze pierwsze pomieszczenie urzadzone ;p

• 3 weeks później...

Witaka

Na wstępie zazdroszczę zaawansowania ale mam ambitny plan dobrnąć do takiego w czerwcu. :lol:

Bynajmniej już teraz robiliśmy pierwsze wyceny okien i też bierzemy tarasowe zwykłe uchylne. zastanawia mnie tylko "zaistnienie" w oknach POPRZECZKI.

U was również przecie jej nie widzę :wink: a co się pójdzie do handlowców to mówią że raczej musi być.

Jak to było u was ??

nie robili dużych wyrzutów że chcieliście bez poprzeczki czy też może sami wam takie zaproponowali?

Czytając przeróżne wypowiedzi na forum to niby musi byc bo stabilność i takie tam i już gdy sie z tym powoli godzimy, że w sumie też będzie całkiem ładnie i stawiamy na solidność i trwałość, a tu wokoło takie .......

• 2 weeks później...

sorry, że tak długo nie odpisywałam, tak wyszło :oops: . Poprawię się :wink:

Na ośmiu odwiedzonych przeze mnie sprzedawców okien, tylko dwóch zaproponoowało nam takie bez poprzeczki i stwierdzili, że w przypadku ich produktu w.w. nie jest potrzebna, a oni chyba najlepiej znają swój towar. Co prawda bez poprzeczki podobają mi się bardziej, ale głównie kierowaliśmy się korzystną wyceną. Mam nadzieję, że nie będą mi się wypaczać :wink:.

Kusiły mnie natomiast szprosy. W Alabastrze są takie delikatne i nie na linii oczu, więc nie przeszkadzają w podziwianiu uroków natury . Po wysłuchaniu wielu opinii ostatecznie przeważyło na nie, ale nie wiem , czy dobrze zrobiłam :roll:.

A jak jest u Was z dodatkowym wypos. okien. My dołożyliśmy w oknach tarasowych hamulce- blokadę drzwi w klamce. Latem przeciąg nie będzie ich zamykał. I jeszcze od zewnątrz będą zamontowane ochwyty, dzięki którym od zewnątrz można zamknąć i otworzyć drzwi balkonowe (jeśli nie jest przekręcona klamka).

zazdroszczę zaawansowania ale mam ambitny plan dobrnąć do takiego w czerwcu.

My zazdrościliśmy Wozikom, tak szybkich postępów, a teraz staramy się zmieścić w tak krótkim czasie, jak oni. Wszystko było by dobrze, gdyby nie opieszli wykonawcy...

Mam nadzieję, że traficie na rzetelnych i wszystko pójdzie sprawnie :D .