Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy Alabastra

jasabar

Recommended Posts

Doznałam oczopląsu ..... dzis usiadłam na dłużej do twojego dziennika, twój mąż jest niesamowity takie cuda w płycie k-g? czy z czego sa te zabudowy w sypialni i w salonie? No laska....nie ma co masz złote rece w domu ;)

Oszalałam na punkcie kolorków i dekorków w pokojach dziecięcych , aż mi się zachciało dzidziucha ;).

No i wisienka na torcie...czekoladowaa łazienka na poddaszu. łytki piękne -----mniamiiiii i ten dekor kwiatkowy. Jak ja robiłam łazienkę to nie było takich cudeniek ;)

Śliczne gniazdko!!!!

A...zapomniałabym a podłoga w salonie to sa płytki czy jakieś drewno? Bo przyznam szczerze ze robią wrazenie ;)

Miło mi słyszeć takie komplementy i dziękuję za nie bardzo . Cieszę, że mam taką złotą rączkę. Fachowcy zawołali straszne pieniądze za wykonanie konstrukcji g-k, więc gdyby nie mój mężuś, pewnie nigdy by ich nie miała.

W pokojach dziecięcych chciałam bardziej zaszaleć, ale po pomalowaniu całego domu nie miałam już na to ani sił, ani chęci :roll:

Roksi - jeśli masz jakieś zachcianki, to nie ma co się powstrzymywać, do dzieła :lol: .

A podłoga w salonie - to płytki.

Ps. Twoje meble są przepiękne - ale to już wiesz :wink: .

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Biedna psinka , może wszystko będzie dobrze :cry: , jak juz tyle lat z Wami to jak domownik ...ale cóż czasami trzeba się pogodzić nawet z najgorszym finałem jakiejkolwiek sprawy....ale jednak może będzie wszystko ok. :roll: a jak tam domek? ocieplacie już ? a jakie postępy we wnętrzu ? ach ...pewnie już na ukończeniu , pozdrawiam i trzymam kciuki za psinkę.

Dzięki za kciuki - przydały się. Z psem było ciężko, ale na szczęście jest już lepiej i dochodzi do siebie. Męczy się chodząć w wielkim kołnierzu na szyji, ale żeby nie pozrywał szwów musi wytrzymać jeszcze trochę. Jeden problem z głowy mniej :roll:

A ocieplanie......już było tak blisko, niestety ostatecznie nie doszło do sprzedaży naszego mieszkania, więc jesteśmy znowu w punkcie wyjścia sprzed dwóch miesięcy i czekamy aż wpadnie trochę gotówki :( .

W środku zostały do zrobienia schody. Jak mój mąż skończy robić tarasy, to zabierze się za nie. Mam nadzieję, że mi się chłop nie wykończy w tym galopie :-? .

Witam wszystkich ,

Budujemy Alabastra już od kwietnia i strasznie nam się to wszystko przeciąga.

Jesteśmy na etapie stropów

Czy moglibyście podać ile drewna poszło na więżbę dachową, ile na łaty i ile na kontrałaty ( chyba tak się nazywają). Nasz pan od dachu powiedział , że drzewa potrzeba 18 m3 na wszystko i liczy nam to w cenie po 800 zł za m3. Czy wg Was tak właśnie powinno być?

Z góry dziękuję za odpowiedź , pozdrawiam serdecznie

U nas było podobnie, ale zapytam jeszcze męża, tylko nie wiem, czy jeszcze pamięta :wink: .

Pokoik jest trochę nieustawny. Też kombinuję jak tam wstawić kanapę dla gości, kilka szafek, biurko, no i kiepsko to widzę :-? .

Nasza ścianka kominkowa jest trochę krótsza niż w projekcie, ze względu na schody, które potrzebowały więcej miejsca, więc w naszym domu nie widzę miejsca na wstawienie tam drzwi. Mój mąż mówił też coś o konieczności przesunięcia komina ,jeśli miałyby one się tam znaleźć.

Jeśli wstawiłabyś tam drzwi, w gabinecie napewno można by lepiej rozplanować meble, ale czy kominek w salonie, który będzie niewątpliwą jego ozdobą , będzie nadal tak atrakcyjny, wciśnięty obok drzwi? Nie bardzo mogę sobie to wyobrazić, ale może ty wymyślisz jakąś ciekawą aranżację :wink: . W internecie jest tyle fajnych pomysłów, że tylko czerpać garściami :D .

Witaj jasabar :D Drzwi nawet gdyby tam weszły nie wyglądałyby dobrze. Myślałam raczej o swobodnym przejściu w tym miejscu, ale po zastanowieniu zdecydowałam, że mały pokoik będzie mini-siłownią. Gabinet przenosimy do garażu :wink:

Widzę, że u Ciebie postępy i to ogromne.U nas kończą dopiero stan zero.

....u nas póki co niewielki odpoczynek, dopóki nie zamontujemy okien i nie zamkiniemy na klucz w srodku niewiele można zdziałać :( ale czekamy na okna , czekamy... :D

No właśnie zaglądam i zaglądam do Ciebie, a tu brak postępów, no ale na terminy nie ma rady :-?.

Jaki kolor okien wybraliście ?

Drzwi nawet gdyby tam weszły nie wyglądałyby dobrze. Myślałam raczej o swobodnym przejściu w tym miejscu, ale po zastanowieniu zdecydowałam, że mały pokoik będzie mini-siłownią. Gabinet przenosimy do garażu :wink:

Takie przejście mogłoby fajnie wyglądać, ale siłownia też jest ważna :wink: . Ja swój sprzęt będę mieć w sypialni :roll:

U nas kończą dopiero stan zero.

Ale to bardzo fajny czas, bo każdego dnia domu przybywa i to widać, a serce się raduje :D

ale pięknie to wszystko się u Was "rozwija"...

My ..zamówiliśmy już:

- okna, drzwi zewnętrzne i bramę... (kolor- złoty Dąb)- realizacja około 3-4 tyg

- schody- 8-9 tyg.

Prawdobodobnie od przyszłego tyg. wchodzi elektryk i być może hydraulik...

będzie się działo... oj będzie...

ależ ten czas się ciagnie...wrrr.

My ..zamówiliśmy już:

- okna, drzwi zewnętrzne i bramę... (kolor- złoty Dąb)- realizacja około 3-4 tyg

- schody- 8-9 tyg.

Prawdobodobnie od przyszłego tyg. wchodzi elektryk i być może hydraulik...

będzie się działo... oj będzie...

ależ ten czas się ciagnie...wrrr.

Okna i drzwi, to oby jak najszybciej, żeby Was złodzieje nie namierzyli, jak elektryk i hydraulik podziałają. A schody to chyba dobrze, że będą później, przynajmniej fachowcy przewijający się przez dom nie zniszczą Wam ich?

Nie narzekaj na czas - idziecie jak burza :wink: