Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy Alabastra

jasabar

Recommended Posts

Kolor okien wybraliśmy złoty dąb jednostronne ( we wnątrz będą białe ) , jak dobrze pójdzie to będą zamontowane nie prędzej jak pod koniec września :( ale cóż , trzeba czekać , a za kilka dni rozpoczynamy nastepna budowe :wink: , tym razem garażu :)

A co będzie w garażu domowym - bo chyba mi umknęło :D.

• Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My ..zamówiliśmy już:

- okna, drzwi zewnętrzne i bramę... (kolor- złoty Dąb)- realizacja około 3-4 tyg

- schody- 8-9 tyg.

Prawdobodobnie od przyszłego tyg. wchodzi elektryk i być może hydraulik...

będzie się działo... oj będzie...

ależ ten czas się ciagnie...wrrr.

Okna i drzwi, to oby jak najszybciej, żeby Was złodzieje nie namierzyli, jak elektryk i hydraulik podziałają. A schody to chyba dobrze, że będą później, przynajmniej fachowcy przewijający się przez dom nie zniszczą Wam ich?

Nie narzekaj na czas - idziecie jak burza :wink:

Elektrykę kładziemy w pierwszej kolejności, żeby po zamontowaniu okien działał juz alarm. Z ta kanalizą, troszkę przeciągniemy....

W zeszłym tygodniu w naszej miejscowości w noc po zamontowaniu okien i drzwi złodzieje ukradli wszystko !!! Wycinali w pospiechu okna z kawałkami muru... MASAKRA. Gdyby mi się to przytrafiło, padł bym chyba na zawał...

Naszą budowę złodzieje juz oglądali... Sąsiada o drugiej w nocy z piątku na sobotę obudziło szczekanie psów i jak wyszedł przed dom i zapalił światła, to jakieś kombi uciekało w pośpiechu z naszej budowy !!!

FIRMA OCHRONIARSKA JUŻ ZAŁATWIONA !!!

Pozdrawiam i nie życzę nikomu takich przygód !!!

Ps. My szprosów nie robimy... nie podobają nam się ;)

Kolor okien wybraliśmy złoty dąb jednostronne ( we wnątrz będą białe ) , jak dobrze pójdzie to będą zamontowane nie prędzej jak pod koniec września :( ale cóż , trzeba czekać , a za kilka dni rozpoczynamy nastepna budowe :wink: , tym razem garażu :)

A co będzie w garażu domowym - bo chyba mi umknęło :D.

garaż domowy też bedzie zamieszkały przez auto , tyle że mniejsze .... a mąż dla swojego użytku musi mieć znacznie większyyyyyy garaż :D

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jestem, jestem - teraz trochę mniej tu bywam, ale jestem. Jakoś mi ostatnio wiele spraw do pozałatwiania się namnożyło i ciągle biegam. Nie mam nawet czasu, żeby poczytać zaległości, ale muszę się wreszcie kiedyś zebrać i zobaczyć co tam u Was na budowach słychać :wink:

Kilka fotek wkleiłam już do fototeki 8)

Co do zmian - to może zbyt krótko mieszkamy, ale jak narazie wszystko jest tak jak chcieliśmi żeby było i jesteśmy zadowoleni. Jedyna rzecz - to garaż, który mógłby być większy :wink:

• 3 weeks później...
mam pytanie co do otoczek wokół drzwi i okien , jaki jest wymiar tych pasków - chodzi mi o szerokość ...musze szybko podjąć decyzje - zresztą jak i wiele innych i Twoja pomoc mi się przyda w tej sprawie , a wogóle to coś kochana ostatnio cię niema , to zapracowanie czy brak netu ?i jeszcze jestem ciekawa waszych schodków wewnątrz domku no i oczywiście kuchni , pozdrawiam i myślę że nie zamęczam cię pytaniami . :wink:

Bardzo mi się podoba Wasza szafa lustrzana w przedpokoju :lol: Myślałam nad podobnym rozwiązaniem u nas. Proszę zróbcie fotkę jak rozwiązaliście w środku wieszaki i z czego. Czy nie jest za mało miejsca w wiatrołapie teraz? Pozdrawiam :lol:

Przepraszam, że tak długo nie zaglądałam, ale ostatnio trochę brak mi czasu :roll: . postaram się zrobić fotki i powklejać w weekend.

Jak dla mnie nie jest ciasno, ale to pojęcie względne :wink: W tej chwili przedpokój ma 150 cm szerokośći i nasza cztero osobowa rodzina swobodnie się w nim rozbiera i ubiera, bez szturania. Poza tym lustrzane drzwi szafy powodują optyczne powiększenie pomieszczenia.