Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

młodzież i depresja

Jose33

Recommended Posts

Wczoraj czy też przedwczoraj w Teleekspresie mówili że nawet 25% polskich gimnazjalistów może cierpieć na depresję.Zwracam sie więc z prośbą do was-zwracajcie uwagę na swoje dzieci zwłaszcza kiedy widzicie że zachowują sie inaczej niż zwykle, mają problemy w szkole itd.Sam przechodziłem przez depresje w latach szkolnych tylko że wtedy nie mówiło sie o tym w mediach a ze strony rodziców nie miałem wsparcia bo oni myśleli że po prostu jestem leniem który nie chce sie uczyć i olewa szkołe.To nie są żarty-nieleczona depresja prowadzi wprost do samobójstwa

"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

kwestia tylko tego jak ktoś mocno w nią popadł i na ile silny ma charakter. Jeśli jest np impulsywny to wiadomo że jest większe prawdopodobieństwo że to się stanie.

Jeśli chodzi o samo samobójstwo to to jest strona która może bardzo pomóc

http://www.przyjaciele.org/pomoc

Mówiłem o stronie a nie o forum.:roll:

Tak samo mogę zadać pytanie. Czy ludzie czytający nasze forum i niektóre"inteligentne" posty dobrze zrobią korzystając z porad niektórych "expertów">?

Nawykowo weszłam na forum.

Myślałam, że ostatnio mam kiepski nastrój, okazuje się, że nie wiem co to znaczy naprawdę kiepski nastrój :roll:

Ja mówiłem o samej treści strony.np:

Jaki są przyczyny samobójstwa.

Czy można zapobiedz

Jak poradzić sobie po samobójstwie dziecka

Co zrobić by nie popełnić samobójstwa...itd itp

A skolei mój na skok na forum jest taki że często na wszelakich forach internetowych mają dużo do powiedzenia ludzie którzy zupełnie się nie znają na danym zagadnieniu ich doradztwo jest złe a nawet i krzywdzące .Na forum nie można patrzyć jak na encyklopedie wiedzy a na forumowiczów jak wszech wiedzących specjalistów. Chodzi o to by samemu wyciągnąć wnioski.

Tamtego forum nie czytałem

depresja w szkole jest spowodowana tym, że jak nauczyciel dostaje od ucznia/ów w łeb lub wsadzają mu wiadro na głowę, to przeżywają traumę spowodowaną swą bezkarnością, oraz tym, że rodzice zrobią wszystko, żeby udowodnić, że przy ekstremalnej indywidualnosci ich dzieci, są ułomne jak nikt inny

depresja w szkole jest spowodowana tym, że jak nauczyciel dostaje od ucznia/ów w łeb lub wsadzają mu wiadro na głowę, to przeżywają traumę spowodowaną swą bezkarnością, oraz tym, że rodzice zrobią wszystko, żeby udowodnić, że przy ekstremalnej indywidualnosci ich dzieci, są ułomne jak nikt inny

Nie żartuj sobie z poważnej choroby,może najpierw o niej troche poczytaj nigdy nie wiadomo czy nie dopadnie ciebie albo kogoś z twoich bliskich