Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W KLEMATISACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 1 month później...

Mam nadzieję, że zacznę budowę tego domku w 2008. Na razie nie mam jeszcze aktu własności gruntu więc nie zaczełam papierologii i nie jestem pewna czy wyrobię się ze wszystkim do wiosny.

Mój dom w klematisach po adaptacji będzie połączeniem klematisów i domu w dmuchawcach. W klematisach nie podoba mi się dach od frontu - będzie lukarna tak jak w dmuchawcach. Nie lubię schodów zabiegowych więc zmieniam na takie jak w dmuchawcach no i przesunę trochę kominek, będzie nie w rogu tylko jak w dmuchawcach zaraz przy wejściu do salonu.

Dokładnie też tak chce zrobić, jeśli chodzi o dach od frontu, dmuchawce mają super rozwiązanie. Co do schodów jeszcze się nie zastanawiałem – ale pomyślę nad tym pomysłem. Właśnie stanąłem przed problemem zapotrzebowania dotyczącego pokuj na parterze i w głowę zachodzę jak to zrobić. Zaczynam myśleć czy nie zaadaptować dmuchawców i z salonu wykroić maleńki pokoik.

• 2 weeks później...
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że niedługo rozpocznę działania mające na celu postawienie domu wyżej wymienionego projektu. Chętnie nawiąże kontakt z kimś, kto buduje lub planuje budowę tego domu.

Witam udało mi sie wybudować ten domek jakie macie pytania

-ja budowałem według projektu bez większych zmian

Super. Mam kilka pytań

1. Czy z punktu widzenia użytkownika domu, w którym mieszkasz jest coś, co uważasz, że warto by zmienić?

2. Jak oceniasz trójkątne okno na poddaszu ( przepraszam, jeśli nie używam profesjonalnego słownictwa, niestety nie jestem budowlańcem)?

3. Czy twoim zdaniem możliwe jest wydzielenie z garażu małego pomieszczania na kotłownie a zaadaptowanie pomieszczania gospodarczego, który jest kotłownią na malutki pokoik?

4. Czy możliwe jest wydzielenie kosztem jednego z pomieszczeń na piętrze garderoby i pralni ( zamiast jednego z pokoi)?

Zdaje sobie sprawę, że są to pytania do architekta, który będzie adoptował projekt, chciałbym jednak poznać opinie mieszkańca omawianego projektu.

• 3 weeks później...

- Okno trójkątne zamieniłbym na takie same jak z tyłu budynku , tylko że okno a nie drzwi balkonowe

- Kotłownia musi mieć określone wymiary powierzchni w zależności, czym będziecie palić wiec jak byście chcieli z garażu wziąć parę metrów to tylko maluch by wam się zmieścił i to z trudem

- Garderobę możesz sobie zrobić na piętrze, ale pralnie to wydziel sobie w garażu pod schodami

POZDRAWIAM

Dariusz

• 3 months później...
  • 11 months później...
Witam,

postanowiliśmy z mężem oraz teściami wybudować DOM W KLEMATISACH.

Dariuszu czy mogłabym cię prosić o jakiekolwiek zdjęcia Twojego domu? A może ktoś jeszcze ma już gotowy taki dom?

Pozdrawiamy :)

Witam

Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, zastanawiam się nad budową KLEMATISA wersja 5 lub 6.

Mam bardzo wąską działkę (11,5 m), więc ciężko coś znaleźć.

Może ktoś "coś wcisnął" ciekawego na podobną działkę.

P.S. Dołączam się do prośby o zdjęcia Klematisa.

Pozdrawiam

• 1 year później...

Podnoszę temat. Szukam kogoś, kto buduje Dom w Klematisach 2.

Ostro zastanawiam się nad kupnem połówki bliźniaka w stanie surowym (zdjęcia w galerii).

Chętnie podyskutowałbym z kimś o rozkładzie pomieszczeń i funkcjonalności domu.

Edytowane przez sepoy

• 2 months później...

Witam,

Też zastanawiam się nad kupnem połówki bliźniaka, dom w Klematisach 2.

Zastanawia mnie jak urządziliście sobie kuchnię i salon, bo patrząc na rzuty to kuchnia wydaje się malutka i właśnie kombinuję sobie jak by można było wrzucić tam maksymalnie dużo szafek...

Czy mógłby ktoś przesłać mi zdjęcia wnętrza domu - kuchni i salonu?

Pozdrawiam,

fabrus

• 2 weeks później...

Witam,

Połówkę bliźniaka Dom w Klematisach 2 kupujemy w sierpniu, już prawie na pewno.

Na razie wymyśleliśmy z żoną żeby zamurować jedno okno w salonie, w tej części przy schodach - będzie więcej miejsca na jakiś mebel, a i światła nie potrzebujemy tyle na tamtej stronie ze względu na tv.

Murujemy też jedno z okien w pomieszczeniu gospodarczym oraz burzymy ściankę działową pomiędzy pokojami na piętrze.