panikierowniczka 30.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Jak w temacie. Czy ktoś z Was buduje dom w Klematisach z Archonu? Jestem ciekawa jak się sprawdza i chętnie zobaczę zdjęcia z wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 15.12.2007 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że niedługo rozpocznę działania mające na celu postawienie domu wyżej wymienionego projektu. Chętnie nawiąże kontakt z kimś, kto buduje lub planuje budowę tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 19.12.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Mam nadzieję, że zacznę budowę tego domku w 2008. Na razie nie mam jeszcze aktu własności gruntu więc nie zaczełam papierologii i nie jestem pewna czy wyrobię się ze wszystkim do wiosny. Mój dom w klematisach po adaptacji będzie połączeniem klematisów i domu w dmuchawcach. W klematisach nie podoba mi się dach od frontu - będzie lukarna tak jak w dmuchawcach. Nie lubię schodów zabiegowych więc zmieniam na takie jak w dmuchawcach no i przesunę trochę kominek, będzie nie w rogu tylko jak w dmuchawcach zaraz przy wejściu do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 19.12.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Dokładnie też tak chce zrobić, jeśli chodzi o dach od frontu, dmuchawce mają super rozwiązanie. Co do schodów jeszcze się nie zastanawiałem – ale pomyślę nad tym pomysłem. Właśnie stanąłem przed problemem zapotrzebowania dotyczącego pokuj na parterze i w głowę zachodzę jak to zrobić. Zaczynam myśleć czy nie zaadaptować dmuchawców i z salonu wykroić maleńki pokoik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 20.12.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A jakie masz wymiary działki? U mnie niestety dramat. max. wymiary mojego domku to 9 m szerokości 11,5 długości (oczywiście bliźniak) więc dmuchawce nie wejdą mi z długości, choć bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 20.12.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Moja działka to 13,40 szeroka i 46 dł.. Kiszka straszna, oczywiście w zabudowie szeregowej, moja działka jest na skraju. Dla dodania pikanterii całej sprawie moi sąsiedzi budować się nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 20.12.2007 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A może wybierz jakiś projekt z garażem podziemnym, wtedy masz dużo miejsca na pokój na dole, no ale to rozwiązanie jest droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 20.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dzisiaj siedziałem kilka godzin i czytałem o plusach i minusach dotyczących piwnicy i garażu pod ziemią. Największym minusem dla mnie jest koszt. Poza tym troszkę martwi mnie wyjazd z garażu zimą i ewentualność zalania. Musze to jeszcze przetrawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 30.12.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że niedługo rozpocznę działania mające na celu postawienie domu wyżej wymienionego projektu. Chętnie nawiąże kontakt z kimś, kto buduje lub planuje budowę tego domu. Witam udało mi sie wybudować ten domek jakie macie pytania -ja budowałem według projektu bez większych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 30.12.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Super. Mam kilka pytań 1. Czy z punktu widzenia użytkownika domu, w którym mieszkasz jest coś, co uważasz, że warto by zmienić?2. Jak oceniasz trójkątne okno na poddaszu ( przepraszam, jeśli nie używam profesjonalnego słownictwa, niestety nie jestem budowlańcem)?3. Czy twoim zdaniem możliwe jest wydzielenie z garażu małego pomieszczania na kotłownie a zaadaptowanie pomieszczania gospodarczego, który jest kotłownią na malutki pokoik?4. Czy możliwe jest wydzielenie kosztem jednego z pomieszczeń na piętrze garderoby i pralni ( zamiast jednego z pokoi)? Zdaje sobie sprawę, że są to pytania do architekta, który będzie adoptował projekt, chciałbym jednak poznać opinie mieszkańca omawianego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 16.01.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 - Okno trójkątne zamieniłbym na takie same jak z tyłu budynku , tylko że okno a nie drzwi balkonowe- Kotłownia musi mieć określone wymiary powierzchni w zależności, czym będziecie palić wiec jak byście chcieli z garażu wziąć parę metrów to tylko maluch by wam się zmieścił i to z trudem- Garderobę możesz sobie zrobić na piętrze, ale pralnie to wydziel sobie w garażu pod schodami POZDRAWIAM Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atma 16.01.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dzięki. Zastanawiam jak sprawuje sie wykusz w kuchni - tzn czy nie byłoby sensowniej wybudować go w salonie?Czy masz jakieś fotografie obrazująe efekt końcowy inwestycji?pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 20.01.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jak chcesz możesz przenieść wykusz do salonu wtedy wydzielisz sobie ładną jadalnię ja tego nie zrobiłem .Zdjęcia od środka wykuszu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Rafał 21.04.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam, postanowiliśmy z mężem oraz teściami wybudować DOM W KLEMATISACH. Dariuszu czy mogłabym cię prosić o jakiekolwiek zdjęcia Twojego domu? A może ktoś jeszcze ma już gotowy taki dom? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_t 21.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, postanowiliśmy z mężem oraz teściami wybudować DOM W KLEMATISACH. Dariuszu czy mogłabym cię prosić o jakiekolwiek zdjęcia Twojego domu? A może ktoś jeszcze ma już gotowy taki dom? Pozdrawiamy Witam Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, zastanawiam się nad budową KLEMATISA wersja 5 lub 6. Mam bardzo wąską działkę (11,5 m), więc ciężko coś znaleźć. Może ktoś "coś wcisnął" ciekawego na podobną działkę. P.S. Dołączam się do prośby o zdjęcia Klematisa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 03.05.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) Podnoszę temat. Szukam kogoś, kto buduje Dom w Klematisach 2. Ostro zastanawiam się nad kupnem połówki bliźniaka w stanie surowym (zdjęcia w galerii).Chętnie podyskutowałbym z kimś o rozkładzie pomieszczeń i funkcjonalności domu. Edytowane 4 Maja 2010 przez sepoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabrus 06.07.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam,Też zastanawiam się nad kupnem połówki bliźniaka, dom w Klematisach 2. Zastanawia mnie jak urządziliście sobie kuchnię i salon, bo patrząc na rzuty to kuchnia wydaje się malutka i właśnie kombinuję sobie jak by można było wrzucić tam maksymalnie dużo szafek... Czy mógłby ktoś przesłać mi zdjęcia wnętrza domu - kuchni i salonu? Pozdrawiam,fabrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 20.07.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam,Połówkę bliźniaka Dom w Klematisach 2 kupujemy w sierpniu, już prawie na pewno. Na razie wymyśleliśmy z żoną żeby zamurować jedno okno w salonie, w tej części przy schodach - będzie więcej miejsca na jakiś mebel, a i światła nie potrzebujemy tyle na tamtej stronie ze względu na tv. Murujemy też jedno z okien w pomieszczeniu gospodarczym oraz burzymy ściankę działową pomiędzy pokojami na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts