odaro 30.10.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy ktoś byłby tak dobry i napiszę jak należy prawidłowo wibrować beton. Za kilka dni będziemy wylewać strop monolityczny. Ekipa nie ma ochoty wibrować betonu wiec będę to robił sam ale nigdy w życiu nie widziałem jak to sie robi i jak to zrobić prawidłowo. Na razie zamówiłem w wypożyczalni wibrator buławowy fi 36 Konkretnie chodzi o zawibrowanie płyty stropowej o szerokości 14cm i wieńca wysokości 25cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.10.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy ktoś byłby tak dobry i napiszę jak należy prawidłowo wibrować beton. Za kilka dni będziemy wylewać strop monolityczny. Ekipa nie ma ochoty wibrować betonu wiec będę to robił sam ale nigdy w życiu nie widziałem jak to sie robi i jak to zrobić prawidłowo. Na razie zamówiłem w wypożyczalni wibrator buławowy fi 36 Konkretnie chodzi o zawibrowanie płyty stropowej o szerokości 14cm i wieńca wysokości 25cm. Wibrujesz w miejscach przede wszystkim gdzie beton styka sie z czymś. Dobrze będzie gdy dotkniesz wibratorem szalunku. Jak to zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.10.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy ktoś byłby tak dobry i napiszę jak należy prawidłowo wibrować beton. Za kilka dni będziemy wylewać strop monolityczny. Ekipa nie ma ochoty wibrować betonu wiec będę to robił sam ale nigdy w życiu nie widziałem jak to sie robi i jak to zrobić prawidłowo. Na razie zamówiłem w wypożyczalni wibrator buławowy fi 36 Konkretnie chodzi o zawibrowanie płyty stropowej o szerokości 14cm i wieńca wysokości 25cm. Wibrujesz w miejscach przede wszystkim gdzie beton styka sie z czymś. Dobrze będzie gdy dotkniesz wibratorem szalunku. Jak to zabrzmiało Brzmi dobrze ale napisz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.10.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 http://forum.muratordom.pl/potrzebuje-instrukcji-uzywania-wibratora,t73636.htm?highlight=wibrat* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.10.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 http://forum.muratordom.pl/potrzebuje-instrukcji-uzywania-wibratora,t73636.htm?highlight=wibrat* Fajny wątek erotyczno-budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 31.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Pogoń ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.10.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Pogoń ekipę Oj chętnie bym to zrobił ale co wtedy... muszę jakoś wytrzymać to że to oni dyktują warunki a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 31.10.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Idzie zima. Kogoś znajdziesz. Im prędzej tym lepiej. Naprawa źle zrobionej roboty zawsze kosztuje dużo więcej niż sama robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.11.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Moja ekipa była całkiem niezła a też nie chciała wibrować. Twierdzili, że beton z pompy wychodzi już zawibrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.11.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Moja ekipa była całkiem niezła a też nie chciała wibrować. Twierdzili, że beton z pompy wychodzi już zawibrowany. Jak bym słyszał swoją ekipę wg nich pompa zrzuca beton z taką siła że sam się zawibruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.11.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Moja ekipa była całkiem niezła a też nie chciała wibrować. Twierdzili, że beton z pompy wychodzi już zawibrowany. Jak bym słyszał swoją ekipę wg nich pompa zrzuca beton z taką siła że sam się zawibruje Wiesiek????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.11.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Moja ekipa była całkiem niezła a też nie chciała wibrować. Twierdzili, że beton z pompy wychodzi już zawibrowany. Jak bym słyszał swoją ekipę wg nich pompa zrzuca beton z taką siła że sam się zawibruje Tia, głowy to im się po . flaszkach wibrują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.11.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Ooooo.... widzę że mój stary wątek odgrzebany przeczytałam sobie, pośmiałam się, a teraz do sedna - te instrukcje mojego kierbuda jednak przesadzone były, wibrowali w końcu po kilka sekund w jednym miejscu, i już się robił "kisiel". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 10.11.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 No i stało się 08.11.2007 pierwszy raz w życiu wibrowałem beton przy wylewaniu stropu monolitycznego.Zrobiłem to mimo ze wszyscy na około czyli ekipa budowlana, znajomi a nawet mój brat byli temu przeciwni. Zrobiłem tak jak się na uczyłem na forum bo nigdy wcześniej wibrowania betonu nie widziałem. Myślę że efekty był bardzo dobry chociaż muszę przyznać że nie dało się uniknąć aby nie dotykać zbrojenia. Teraz już nikt mnie nie przekona że wibrowanie betonu towarowego jest zbędne. Można nie wibrować betonu z betoniarki ale beton towarowy z betoniarni powinien być zawsze wibrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.11.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Gratuluję! Do odważnych świat należy .Hmmmm może i ja powibruję sobie na mojej budowie...hihi prędzej mąż powibruje mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts