d5620s 12.11.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 To JEST skandal. I wiem, co mówię, sama jestem "ciałem pedagogicznym". Ten sam skutek, czyli zwrócenie uwagi Rodziców na poświęcenie czasu dla dziecka, mozna osiągnąć rozmową, w której rodzicom wskaże się potrzeby dziecka i podpowie, co mogą zrobić, aby je zaspokoić. Nie każdy rodzic się nim rodzi. Niektórzy (ogromna większość tak naprawdę) w ferworze dnia codziennego nie potrafią od razu dostrzec, ze zagubili się w powszedniości i być może ich dziecko potrzebuje więcej czasu i uwagi. Życzliwa i rzeczowa rozmowa z Rodzicami sprawiłaby nie tylko, że poświęcą dziecku więcej uwagi, ale także, że nie będą mieli poczucia żalu do nauczycielki i będą z nią znacznie chętniej współpracowali przy następnych okazjach lub potrzebach. niestety czasem trzeba rodzicem wstrząsnać-tez wiem z doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 13.11.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Ale zmusilo autorke tematu do zastanowienia sie co robi. I czy to nie lepiej dla dziecka???? Skutek osiągnięty, ale można powiedzieć choremu : "masz pan raka i zostało ci góra 3 miesiące", a można inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts