Gość Pawel P. 04.08.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Pozdrawiam wszystkicha na forum.Mam pytanie czy ktoś z Was ma doświadczenia z zewnętrznym, ocieplonym wełną kominem z "kwasówki" używanym z wkładem kominkowym? Niektórzy "fachowcy" odradzają mi instalację takiego komina, a inni znów go sobie chwalą....Jaka jest prawda? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.08.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Z tego, co wiem to taki komin stosuje się wtedy, gdy nie ma już możliwości postawienia komina murowanego (i włożenia do niego nieocieplonej kwasówki). Tzn. wtedy, gdy dom bez kominka już stoi a ktoś koniecznie chce sobie go dorobić. W użytkowaniu nie powinno być żadnych różnic w stosunku do tradycyjnej instalacji kominowej. Pozostaje tylko estetyka tego, co wystaje ponad dach - nie każdemu się taka rura podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts