-maro- 31.10.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 mam taki czujnik:http://www.tme.pl/czujnik-zmierzchowy-oswietlenie-do-1500w/arts/pl/a28/cz15.htmli nie wiem który kabelek do czego podłączyć aby coś nie zepsuć. Są 3 kable - niebieski, czarny i brązowy.Proszę o podpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 31.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 mam taki czujnik: http://www.tme.pl/czujnik-zmierzchowy-oswietlenie-do-1500w/arts/pl/a28/cz15.html i nie wiem który kabelek do czego podłączyć aby coś nie zepsuć. Są 3 kable - niebieski, czarny i brązowy. Proszę o podpowiedź i z góry dziękuję. Ciekawe pytanie zadajesz! Zazwyczaj przy tego typu urządzeniach są schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 31.10.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ze zdjęcia wnioskuję, że ten czujni jest nierozbieralny, a skoro jest kabel czarny i brązowy to sugeruję takie podłączenie:czarny - "L"brązowy - żarówkaniebieski - "N" + żarówka Marny ten czujnik bo nie widać też regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 31.10.2007 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ok dzięki już poradziłem sobie troche wcześniej.Niebieski i brązowy podłącz się do zasilania a niebieski i czarny do żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 31.10.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ok dzięki już poradziłem sobie troche wcześniej. Niebieski i brązowy podłącz się do zasilania a niebieski i czarny do żarówki. A nie odwrotnie? Czy aby przez włókno żarówki nie jest zasilany ten czujnik, sprawdziłeś go jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 31.10.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 A nie odwrotnie? Czy aby przez włókno żarówki nie jest zasilany ten czujnik, sprawdziłeś go jak działa? Działa dobrze. Na obudowie żarówka jest oznaczona pomiędzy niebieskim a czarnym przewodem. Mam nadzieję że dobrze podłączyłem bo skoro działa to znaczy zapala i gasi żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 31.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 powodzenia w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubapoz 09.10.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 mam taki czujnik: http://www.tme.pl/czujnik-zmierzchowy-oswietlenie-do-1500w/arts/pl/a28/cz15.html i nie wiem który kabelek do czego podłączyć aby coś nie zepsuć. Są 3 kable - niebieski, czarny i brązowy. Proszę o podpowiedź i z góry dziękuję. dwa lata minely od tematu, ale ja mam dzis taki sma problem - trzy żyły w przewodzie - brąz, zielono-żółta, niebieska - co do czego podłączyc? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermaczo 30.03.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam, Powrót do tematu po latach Mam zwykły czujnik (BEMKO WZ20) i nie wiem jak go podłączyć. (napięcie 220, IP54, moc 2000W) Mam oświetlenie przy bramie wjazdowej na posesję i na jednym ze słupków wjazdowych jest włącznik światła. Czy jest możliwość takiego podłączenia aby czujnik działał w nocy, a jak nie chce zeby w nocy się światło świeciło to mogę go tym wyłącznikiem wyłączyć? Myślałem o jakimś podłączeniu czujnika pod włącznik światła. Czy jest to możliwe? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 01.04.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Myślałem o jakimś podłączeniu czujnika pod włącznik światła. Czy jest to możliwe? Proszę o pomoc. Spójrz na schemat - czujnik potrzebuje N. Masz taki przewód pod wyłącznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrMotabo 22.10.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Witam mam pytanie czy jakbym chciał dodać włącznik taki jak do oświetlenia do całej tej instalacji jak na schemacie co podał Supermaczo to wystarczy do włącznika podpiąć L faze i dalej kabel L do czujnika? Czy neutralny też mam podpiąć do włącznika i z włącznika dalej kabel do czujnika?Dobra już wiem. Pewnie głupie pytanie zadałem ale jak się człowiek nie zna to tak jest. Edytowane 22 Października 2014 przez MrMotabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts