pik33 29.08.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 To przecież piszę (patrz dziennik...). Filigrany mam zalane, podlewam, spękał trochę beton tam, gdzie filigrany mają górne pręty zbrojeniowe (oczywiście nie przy każdym pręcie i zarówno kierownik, majster jak i fachowiec z betoniarni mówią żebym się tym nie przejmował), czekam na dostawę dachu z ModernDachu, a jutro instaluję oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 29.08.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 PS. A niektórzy mieszkańcy wsi ciągle zastanawiają się, dlaczego buduję dom bez fundamentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.08.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Spróbuję "wygenerować" plan poddasza tak, jak i parteru - zobaczymy jak wyjdzie... Jak już chcecie rysować tekstowo to użyjcie czcionki o stałej szerokości dostępnej pod Tagiem "Code" (w menu po środku). Problem tylko, bo z kolei edytor obsługuje czcionka o zmiennej szerokości. Można poradzić sobie pisząc "rysunek" w Windowsowym Notatniku, który obsługuje tylko czcionkę o stałej szerokości. Potem poprzez Schowek wklejamy tekst do edytora wiadomości, zaznaczamy go i nadajemy mu Tag "Code". Efekt tego jest np. taki. _______________________ | | | | Pokój | Pokój | | | | |__________|___________| | | |||||||| | |Hall|||||||| | |___________| | | | |Sypialnia | Łazienka | |__________|___________| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 30.08.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Czy możesz podać namiary na tego producenta dachówek ? Mój dach jest wielopołaciowy i cena krycia blachodachówką wychodziła tyle samo co najtańszą dachówką Braasa. Euronit miał na początku roku niezłą promocję. Może po sezonie znów obniżą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 30.08.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Dachówki mają gdzieś w Sochoniach. 18 zł/m2. Podobno elementy dodatkowe też bardzo tanie. Sprawdzę w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.09.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Pik33, czy porównywałeś może koszty filigranu i terivy, czy od razu zdecydowałeś się na filigran? Ciekawa jestem jaka jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 03.09.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Filigran wynikł z tego, że to miała być Praefa. No i na razie poza praefą po prostu trzymam się projektu. Teraz robiłbym monolit - najtaniej - ale po prostu machina zamówieniowo-projektowa ruszyła wcześniej i nie było już praktycznie odwrotu - kiedy nas majster uświadomił ile kosztowałby monolit (połowę taniej... ), filigrany były już w trakcie produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.09.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzięki. Czyli chyba jednak zrezygnyjemy z filigranu... Tak mi sie wydawało, że to musi być drożej, chociaż różnie mówią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 04.09.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Podobno jest teraz filigran , który ma nadbeton z drugiej płyty. Po prostu uzupełnia się tylko szczeliny. Sens w tym taki , że krócej trwa przestój.PIK 33 - jak szukasz kogoś do dachu zadzwoń do Belinga z Moderndachu - onie też układają.I przynajmniej nie będziesz miał narzekań dekarzy , że więźba jest nie taka i trzeba dopłacić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 05.09.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ten sąsiad z dachówką lokalnego producenta to ja.A ten producent nazywa się Piotr Pytasz jego ogromna relkama stoi przy szosie do Augustowa - nie sposób nie zauważyć jadąc z Białegostoku. Jeśli chcecie dokładniejsze dane to sięgnę do papierów. Kilka uwag. Te 18 zł za m2 to 2 lata temu.Nie ma wszystkich kształtek (dachówka z kominkiem wentylacyjnym, z wyjściem na antenę, z podstawą pod ławę kominiarską, z wywietrznikami)Te dachówki są barwione w masie a następnie malowane farbą (bodajże silikatową) - istnieje pewna obawa o to czy nie zacznie złazić (według producenta oczywiście nie a nawet gdyby to może to być zaleta bo można ją odmalować na inny kolor)Z bliska są mniej estetycznie wykonane od np Braasowskich ale na dachu tego nie widać, poza tym są o wiele mniej porowate.Dachówki szczytowe lewe i prawe są od spodu inaczej wyprofilowane więc warto zlecić obróbki komuś kto ma doświadczenie z tymi dachówkami albo przynajmniej zwróć uwagę wykonawcy żeby się temu przyjrzał i uwzględnił w robocie.Producent podaje namiary na dekarzy.Pik ma dobrze bo przejdzie na drugą stronę niezbyt ruchliwej drogi i wszystko mu wytłumaczę - inni mogą zobaczyć te dachówki (grafitowe - jak u mnie) na budynku dawnego przedszkola przy ul. Antoniukowskiej (jak się zjeżdża z wiaduktu to obok pierwszego przystanku MPK po lewej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 05.09.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Te 18/m2 to cena z przedwczoraj - byłem tam. A reklamy nie widziałem i trzeba się było o drogę dopytać w Sochoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 08.09.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Trzymam kciuki PIK . Mi dziś postawili ściany Praefa. W środę stropy... Z Moderndacem się nie mart - wyglądają na solidnych - do mnie dzwonią po 2 razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 09.09.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 No ale zarobiłem na dachu prawie 2 tygodnie opóżnienia.... a czas goni. No cóż, przyjadą nie dziś, a jutro, znowu dzień do tyłu... aby tylko szybko i bez kłopotu postawili ten dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 11.09.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Ale zazdroszczę . Praefy nie żałuj , zamiast środy ze stropem poczekam do następnego czwartku. Szkoda mówić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 11.09.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Co się właściwie stało ze stropem i co on ma wspólnego z praefą? Ściany ci postawili przecież. Coś skopali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 11.09.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Niestety tak . Z tego co wiem wymyślili sobie nowy rodzaj stropu . Pewnie żeby zaoszczędzić na klientach . Wg. mnie strop jest do dupy i przypomina te z lat 70-tych , czyli płyty kładzone na ścianach .Moderndach dzwoni zaniepokojony , ponieważ wg umowy miał dostarczyć więźbę ok 1.09 , a nawet nie mogę się dowiedzieć kiedy mi ten strop dadzą. Oj PIK-u... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 12.09.2003 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 No co tu jest grane? Przecież miał być filigran? Płyty żerańskie kanałowe chcą ci kłaść??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 12.09.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Jutro mam audiencję , więc się dowiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Sprawa nieaktualna. Zamiast stropu w czwartek ma być w poniedziałek. Taki mały poślizg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts