mehre 31.10.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam. Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi czy na budowę(postawienie) typowego garażu z blachy - bez fundamentów -pow.24m2 potrzebne jest pozwolenie czy zawiadomienie. Bardzo proszę o pomoć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 01.11.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam Podłączam się - jeśli można - do tego pytania. Mam straszne kłopoty z uzyskaniem pozwolenia na ,,normalny'' garaż. W związku z tym chcę rzeczony urząd olać i postawić blaszak nie związany trwale z gruntem. I teraz nie wiem. Moja działka, mój garaż czy ,,uni'' mogą się czepiać... Prośba serdeczna: Ktokolwiek wie jak to wg. prawa wygląda - niech się odezwie. pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 01.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Znalazłem coś takiego: Po nowelizacji Prawa budowlanego, od dnia 26 września br. inwestor może wystąpić do Starostwa Powiatowego z wnioskiem - zgłoszeniem robót budowlanych nie wymagających pozwolenia na budowę budynku gospodarczego o pow. do 25m2. Niemniej jedna, niektóre organy architektoniczno-budowlane wymagają, aby do zgłoszenia załączyć decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu. Dedyzję taką wydaje wójt, burmistrz gminy, na terenie której będzie dokonana inwestycja. to jest z 2005r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mehre 01.11.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam Idalej nic konkretnego -przepis.paragraf itp POOOOMOOOCYPozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylllwia 02.11.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam. Pytałam niedawno w moim Starostwie właśnie o to i do 25 m2 wystarczy zgłoszenie, powyżej 25m2 trzeba pozwolenie. Odległości od sąsiadów standardowo 3 lub 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts