nidziowa 31.10.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam. NA jakiej wysokości nad podłogą zazwyczaj wiesza się gzrejnik w łazience. CZy sa jakies normy? Własciwie to chodzi mi o walory estetyczne. Zeby nie wyglądało śmiesznie, za nisko bądz za wysoko. pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 31.10.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nikt nie ma zdania na ten temat, a przeciez wszyscy tutaj to budujący ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.10.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nikt nie ma zdania na ten temat, a przeciez wszyscy tutaj to budujący ... raczej rzadko kto mierzy, albo pamięta ; u mnie jest tak na wysokości wzroku, mogę powiesić ręcznik na każdej wysokości ale jeszcze nie mieszkam, a w domku będę dopiero w sobotę - więc nie zmierzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 31.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 U mnie będzie wys. 80cm start na ok. 120 od podłogi, ok. 30 cm nad blatem szafki umywalkowej, koło lustra nad umywalką - ale nie mam innej opcji, a wolałabym niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 31.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam. NA jakiej wysokości nad podłogą zazwyczaj wiesza się gzrejnik w łazience. CZy sa jakies normy? Własciwie to chodzi mi o walory estetyczne. Zeby nie wyglądało śmiesznie, za nisko bądz za wysoko. pilne A jaki ten grzejnik? Jaka wysokość grzejnika? Jaka wysokość łazienki (skosy są)? Ale masz problem... Kupujesz grzejnik i wieszasz go tak aby nie był za wysoko (sięgasz bez krzesła) i za nisko (kucasz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 01.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 A my szukamy ładnego grzejnika który się montuje prostopadle do ściany. Może być nawet biały ale żeby był jakiś ciekawy w kształcie. Z reguły producenci mają 15 rodzajów takich montowanych na ścianie i 1 prostopadły. Może coś polecicie? Ma być dość wysoki około 150-180cm - taka ścianka która oddzieli sedes od reszty łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam. NA jakiej wysokości nad podłogą zazwyczaj wiesza się gzrejnik w łazience. CZy sa jakies normy? Własciwie to chodzi mi o walory estetyczne. Zeby nie wyglądało śmiesznie, za nisko bądz za wysoko. pilne to nie tyle estetyka, co uzytecznosc .... jak powiesisz recznik i bedze zamiatal podloge, tzn. ze drabinka jest za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 02.11.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ja mam tak ok. 20 cm nad podłogą, no ale mój grzejnik ma coś koło 170cm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 02.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A my szukamy ładnego grzejnika który się montuje prostopadle do ściany. Może być nawet biały ale żeby był jakiś ciekawy w kształcie. Z reguły producenci mają 15 rodzajów takich montowanych na ścianie i 1 prostopadły. Może coś polecicie? Ma być dość wysoki około 150-180cm - taka ścianka która oddzieli sedes od reszty łazienki. Proszę bardzo http://pl.zehnder.abcde.biz/products/4_Yucca_asymmetrisch_galeriebild_2.jpg http://www.zehnder.com.pl kupić można w fimie Kalmar Mają emaliowane i chromowane, ale pamiętaj że chromowane dwukrotnie droższe i mają przy tym samym kształcie i wielkości ok 20% mniejszą moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 04.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 A ja mam pytanie czy macie grzejniki we wszystkich łazienkach? Czy jest sens montować w takiej, co ma 3,5 m2 i ogrzewanie podłogowe? I jaka jest podstawowa funkcja tych grzejników - dogrzanie pomieszczenia? suszenie ręczników? Obawiam się, czy po wzięciu prysznica nie będzie zbyt gorąco w takim pomieszczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 04.11.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Krzysztof bardzo Ci dziękuję - ten który zaproponowałeś spodobał się zarówno mnie jak i małżonce - a to rzadkość. Więc jeżeli tylko będzie nas stać - będzie to właśnie Yucca asymetryczna. Niestety o cenę nie mogłem się nigdzie dodzwonić w piątek bo długi weekend listopadowy. W każdym razie serdecznie dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Nie ma sprawy. Ja mam taką Yuccę tyle że równoległą do ściany.Pomyśl o dokupieniu do niej grzałki elektrycznej 600W. Kapitalnie się sprawdza w lecie, kiedy nie piec stoi, a jest chłodno i ręczniki nie schną. Koszt takiej grzałki plus złączki białe eleganckie aby pasowały do całego grzejnika jest niewielki w stosunku do ceny grzejnika. Gdybyć miał kłopot z właściwym doborem niezbędnych elementów polecam kontakt z Panem Sebastianem Gambrychem z firmy Kalmar. Jak kupowałem kocioł, rury i grzejniki kontaktowałem się wyłącznie z nim. Przyznam, że współpraca z nim to przyjemność.kontakt jest na stronie internetowej firmy Kalmar. Dopiero teraz zauważyłem że jesteś z Poznania, ale może jakoś się dogadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 06.11.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 no i niestety cena za Yucca mnie przygięła do ziemi. Za wersję wysoką na 130cm w firmie Kalmar nie starczy 3tys. Przecież to jakiś obłęd. Znalazłem w jakimś sklepie internetowym konkretnie taniej - czekam na odzew od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 06.11.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 A ja mam pytanie czy macie grzejniki we wszystkich łazienkach? Czy jest sens montować w takiej, co ma 3,5 m2 i ogrzewanie podłogowe? I jaka jest podstawowa funkcja tych grzejników - dogrzanie pomieszczenia? suszenie ręczników? Obawiam się, czy po wzięciu prysznica nie będzie zbyt gorąco w takim pomieszczeniu... Ad1. Jeśli będzie ona używana codziennie to jest, jeśli sporadycznie np. tylko dla gości to raczej nie. Ad2. -Dogrzanie - przy małej pow. pom. ilość ogrzewania w podłodze jest też mniejsza, zazwyczaj odchodzi jeszcze pod wc (chyba że podwieszane) i pod kabinę; -suszenie ręczników - dogrzewanie i suszenie w sezonie przejściowym, kiedy w domu jeszcze nie grzejesz, a w azience już jest chłodnawo do mycia a i ręczniki do rana nie wyschną Ad.3 Przecież jest możliwość regulacji, poza tym po prysznicu to raczej dobrze jest taką łazienkę wywietrzyć, a przy okazji nadmiar ciepła a raczej pary wodnej swobodnie się ulotni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 06.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dzięki Marta za wyczerpującą odpowiedź Włąśnie jestem na etapie planowania grzejników i zastanawiam się, czy się nie rozpędziłam. W obecnej blokowej łazience nie mam ani podłogówki ani grzejnika i jest ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 06.11.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 W obecnej blokowej łazience nie mam ani podłogówki ani grzejnika i jest ciepło Łazienki w blokach usytuowane są zazwyczaj w środku mieszkania (nie mają ścian zewnętrznych), jeśli oprócz tego nie mieszkasz w mieszkaniu najwyżej położonym łazienka nagrzewa się( a raczej nie wychładza) poprzez ściany , zazwyczaj przez łazienki przechodzą też piony rur od c.o. i c.w.u. które nie są izolowane i też robią swoje, czyli ogrzewają pomieszczenie, nie mają też okien, jedynie kratkę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 06.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 no i niestety cena za Yucca mnie przygięła do ziemi. Za wersję wysoką na 130cm w firmie Kalmar nie starczy 3tys. Przecież to jakiś obłęd. Znalazłem w jakimś sklepie internetowym konkretnie taniej - czekam na odzew od nich. Trzeba kombinować, nie jeden Kalmar na Świecie oczywiście. Powodzenia. A swoją drogą to strasznie podrożało. Nie pamiętam, ale takiej ceny nie płaciłem za moją Yuccę. Fakt, że moja jest jednowarstwowa, bo ta montowana prostopadle dwuwarstwowa (rury w dwóch płaszczyznach) i może stąd ta cena, a Zehnder generalnie do najtańszych nie należy. Na pocieszenie tylko że design ma OK, bez porównania z drabinkami Purmo czy innymi popularnymi z marketów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts