Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za przydomowa oczyszczalnie ścieków???

janieszka

Recommended Posts

Zachecona reklamami o kosztach uzytkowania szamba i oczyszczalni zamierzam kupic ta ostatnia. Mam kawał łąki koło domu, wiec mam gdzie,ale jaki koszt??? Czy ktos ma doświadczenie??? Prosze o info!

Witam.W kwietniu tego roku, rozmawialem na ten temat z proektantem no i on mi wycenil oczyszczalnie pod moj projekt na kwote 5700 zł (oczyszczalnia plus projekt plus jego nadzor)-koparka,piasek,zwir mialem zalatwiac sam.Ale na rozmowach sie skonczylo,takze nie bede wprowadzac w blad.

Zachecona reklamami o kosztach uzytkowania szamba i oczyszczalni zamierzam kupic ta ostatnia. Mam kawał łąki koło domu, wiec mam gdzie,ale jaki koszt??? Czy ktos ma doświadczenie??? Prosze o info!

Witam. Jeśli poda Pani liczbę osób powiem wstępnie ile to będzie kosztowało. Podpowiem, że na oczyszczalnie można ubiegać się o dofinansowanie (2500 do 3000) z urzędu miasta lub gminy. Można też uzyskać kredyt na preferencyjnych warunkach. Całość wykonuje nasza firma. szczegóły pod nr telefonu 0 696 38 38 56

• 2 weeks później...
witam

w takim razie ja jestem zainteresowana wyceną i może jakims projektem lub adresem strony na oczyszczalnię dla 3 osób, ponieważ planuję założenie oczyszczalni ale nie mam jeszcze konkretnego projektu wybranego. No i jak to jest z tym dofinansowaniem, kiedy mozna je uzyskać? Pozdrawiam :)

Witam. Koszt oczyszczalni + montaż to ok. 5500 PLN

dzięki za odpowiedź ,która niestety nie jest zbyt wyczerpująca, koszt przybliżony to ja sie i tak domyslałam, poniewaz przejrzałam kilka stron ale co z tym dofinansowaniem i kredytem??

Dofinansowanie jest uzależnione od gminy i tam trzeba szukać informacji. Najczęściej jest to 30% wartości inwestycji do kwoty 3000 PLN.

Np. przy oczyszczalni dla 4 osób koszt oczyszczalni wraz z montarzem to 5500 PLN. Dofinansowanie z gminy to: 1650 PLN

Natomiast o kredyt można się ubiegać w BOŚ (Bank Ochrony Środowiska) lub BGŻ (Bank Gospodarki Żywnościowej). Nie jestem pewien na 100 % ale któryś z banków pomaga umożyć nawet 80 %.