Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie. Mam pytanie- jaki piec gazowy i jaki kominek z płaszczem wodnym będzie dobrym rozwiązaniem w bursztynku?

do Pana Darka - jak ma Pan wykonaną podłogę na strychu-czy ma pan dechy 3,2 czy inne rozwiązanie?BO ZASTANAWIAM SIĘ NAD PŁYTĄ OSB ZAMIAST DECH. [email protected]

• 4 weeks później...

SERDECZNIE WITAM WŁAŚCICIELI, ORAZ BUDUJĄCYCH DOM BURSZTYN GL-315

Jeśli jest ktoś kto wybudował lub buduje ten domek, bardzo proszę o kontakt.

Chciałbym się dowiedzieć, proszę o wrażenia, może jakieś fotki z placu budowy.

Domek ten stawiał będę w Chęcinach, może ktoś już wybudował ten domek niedaleko Kielc? Chętnie bym sobie Go obejrzał na żywo, że tak powiem.

Bardzo proszę o odpowiedz.

Serdecznie pozdrawiam

RYSZARD "CHĘCINIAK"

• 3 weeks później...

Witam Darka z którym koresponduję i innych, dołączam się do tematu o bursztynie, też mam dechy na stropie, tak jak Darek napisał wychodzi to 2x drożej.

do kaskawic4 - ja planuję piec gazowy kondensacyjny z Immergas-a model Zeus Victrix Superior 24kV, kominek bez płaszcza wodnego, będzie palony "od święta", nie chcę robić ze salonu kotłowni.

Za niedługo wrzucę może jakieś fotki z realizacji wnętrz

Pozdrawiam

Wełna poszła już w strop. Trochę jednak zostało i na pewno pójdzie w dach. Strasznie gorąco latem na strychu :(

By "wkleić" fotkę musisz pisząc posta wpisać coś takiego: http://adres_strony.ze.zdjęciem.pl/nazwa_zdjęcia.jpg

Oczywiście wcześniej musisz wgrać swoje zdjęcie gdzieś na jakiś serwer który podajesz jako adres_strony.ze.zdjęciem.pl. Na końcu za nazwą zdjęcia a przed [/img] nie powinno być przerwy. Jakby coś było nie jasne pisz.

pozdrawiam

Witam Wszystkich.

Czy ktoś z Państwa realizuje projekt w okolicach woj. świętokrzyskiego?

Ja jestem z Ostrowca Św. i bardzo chciałbym zobacz wizualnie ten piękny domek.

Interesuje mnie czy pokoje nie są zbyt małe?

Czy przy dobrej izolacji można by przy niedużych kosztach ogrzewać go gazem?

Czy można i jakby wyglądał dach pod troszke mniejszym kątem?

Pozdrawiam Wszystkich. I dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

GrzesiekW.

Ja akurat buduję w woj.śląskim.

Czy małe pokoje? hmm... metry są metrami nie da się tego oszukać, nie są jakoś szalenie duże ale dla naszej 3-osobowej rodziny starczy, jeden to sypialnia, drugi to pokój dziecka, trzeci wspólny hehe. Ja uważam, że najważniejsza jest część dzienna czyli salon+kuchnia+jadalnia - sporo miejsca - ponieważ tam mam zamiar spędzać najwięcej czasu.

Ja będę ogrzewał gazem, ściany z betonu komórkowego gr.36cm na ciepłej zaprawie, posadzka-styropian 10cm, strop-wełna 15cm +10cm na krzyż, piec gazowy kondensacyjny z wbudowanym zasobnikiem - zobaczymy jak to będzie w praktyce wyglądać, jak będzie uciekało ciepło to się dociepli i tyle.

Jeżeli chodzi o dach to na pewno by można zmniejszyć kąt, ale po co i w jakim celu masz zamiar to zrobić to nie wiem może dla zaoszczędzeniu na materiale myślę że nie warto - wygląda ok. a na poddaszu jest dosyć sporo miejsca.

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 4 months później...