Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam ! - trochę się pochwalę - Marysia TINKA

TINEK

Recommended Posts

Cześć

Ale zagadka z tym palnikiem :D

Więc jest tak, na chudziak jest położona papa termozgrzewalna i zakłady papy są zgrzewane, na papę folia czarna, 12 cm styro i podłogówka

Dlaczego papa? miałem okazję kupić jakiś trzeci czy piąty gatunek z icopala (niedosypki posypki) za nieduże pieniądze to wziąłem

(a pexy chłopaki kładą do "specjalnie zbudowanej komory ze styropianu" razem z farelką, i takie rozgrzane układają na podłogę)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

(a pexy chłopaki kładą do "specjalnie zbudowanej komory ze styropianu" razem z farelką, i takie rozgrzane układają na podłogę)

pozdrawiam

kto pyta nie błądzi... kolejny "patent" :D nie wpadłbym na to - podgrzewanie rury celem jej uplastycznienia :yes:

ooo, coś się u mnie zaczyna dziać ;)

Witam.

Przecież alu pex można układać do -15 C. Pewnie że lepiej podrzać w iglo ze styro,dobry patent, ale siebie przy okazji też można nie?

ps. Tinek jak zdetronizujesz NETbeta ,króla wszystkich samorobów, dyrektorka Ci nie daruje, dobierze Ci się do dupska, z nią nie ma żartów, spytaj NETbeta

ps2 ale pytanie było o butlę gazową a nie o farelkę, co robią palnikiem gazowym? zgrzewają termopapę na chudziaku?

Edytowane przez tomraider

Witam.

Przecież alu pex można układać do -15 C. Pewnie że lepiej podrzać w iglo ze styro,dobry patent, ale siebie przy okazji też można nie?

ps. Tinek jak zdetronizujesz NETbeta ,króla wszystkich samorobów, dyrektorka Ci nie daruje, dobierze Ci się do dupska, z nią nie ma żartów, spytaj NETbeta

ps2 ale pytanie było o butlę gazową a nie o farelkę, co robią palnikiem gazowym? zgrzewają termopapę na chudziaku?

Netbeta nie zdetronizuję, nie ma takiej możliwości, ani nie mam takiej ambicji, gdzie ja do Neta, u mnie fachowcy robią, ja tylko się do sprzątania się nadaję :D

a pisałem wyzej, że palnikiem zgrzewają papę na chudziaku (same zakłady)

Tinek jak się kładzie chudziak jak już dom jest zadaszony? Wiem, że może głupie pytanie :oops: ale jakoś nie wiem...

chłopaki po tynkach wylewali chudziak, taczkami beton wozili, rurki wypoziomowali i ściągali po rurkach. Kiedyś dawniej tylko się tak robiło, nieznane było wylewanie chudziaka na poziomie zero

:-) Widzę, że wam wesoło :-) a to dobrze.

Dzięki za odpowiedź, bo nie mogłam sobie jakoś wyobrazić jak z takiej wielkiej gruchy przez okno Ci beton leją :-D

W sumie chyba to jest lepszy sposób, przynajmniej co miało opaść to opadło :-???

no tak, przy zasypywaniu zagęszczane, potem zima (śnieg, deszcz na to padał) następny sezon mury i dach, trzeci sezon, jeszcze raz "pojeżdzone" zagęszczarką i wylanie chudziaka,

aha, nie był z gruchy, lali z betoniarki (kazali kupić żwir płukany taki jak do jastrychu z miksokreta)