Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam ! - trochę się pochwalę - Marysia TINKA

TINEK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szczere gratulacje :) Będę robił na wiosnę werandę u siebie, własnoręcznie, i by dodać sobie animuszu po wielokroć obejrzę ponownie Twoje fotki :D Super i oby mi tak też wyszło!

A jeszcze pytanko: jak ten piękny zastrzał (pokazany na zbliżeniu) jest mocowany do belki pionowej i poziomej? Bo ni śruby nie kołka żadnego nie widać.

Pozdrawiam!

O qrcze,czeka mnie budowa takiego domku gospodarczego.

Jakie funkcje zakładasz dla tego domku.

Widzę komin więc co? kuchnia? sauna? wędzarnia?

W/g projektu czy na oko?

Jaka powierzchnia?

A nadbitka super.Ja męcze podbitkę.Jedną stronę mam zrobioną.

Drugą będę robił jak śniegi zejdą. :wink:

Witam

Budyneczek ma 10 x 4 m, komin ponieważ będzie tam kotłownia (ekogroszek), drugie pomieszczenie - rowery, kosiarka itp. kawałek imadła, spawarka itd, trzecie na pewno sie na coś przyda (może letnia kuchnia na przygotowanie przetworów - swobodnie mógłbym chlapać i bałaganić, w domu w kuchni trzeba bardziej uważać). Wykonane według projektu (nawet te zastrzały były w projekcie), za jednym zamachem załatwiałem pozwolenie na budowę domu i bud gospodarczego i wszystko od razu mam uwzględnione w planie zagospodarowania. Na ten budynek namówił mnie arch. adaptujący projekt - i chwała mu za to, może trochę się opóźni moment wprowadzenia do nowego domu, ale za jednym bałaganem mam wybudowany dom i bud. gosp.

pozdrawiam

TINEK

ZWitam

Faktycznie nadbitka bardzo ladna i sprawnie wykonana.

Ja nie chwalac sie :wink: rowniez jestem dumna z naszego ciesli. Zadna ekipa nie byla tak dokladna jak wlasnie ciesle. Z czystym sumieniem moglabym ich kazdemu polecic .

U nas doszlo nawet do tego, ze ciesla poprawial laty i ofoliowanie dachu po dekarzu .

Dekarz wykonal niezla fuszerke i gdyby nie to ze przyjechal ciesla zabrac swoje narzedzia i zobaczyl robote dekarza to pewnie po polozeniu dachowki musielibysmy ja sciagac i robic wszystko od nowa.(nie pytajcie sie gdzie byl KB :-? )

Ciesla powiedzial, ze nie po to tyle roboty "wlozyl" w nasz dach aby teraz wszystko spartoli dekarz. :o Tak wiec to On porozmawial z dekarzem (a moze raczej z pseudo-dekarzem) i wytknal mu wszystkie bledy :o ..dekarz oczywiscie zabral swoje manele i powiedzial, ze on poprawiac nie bedzie i to ze teraz leje sie nam woda w koszach to nic takiego poniewaz jak przykryje kosze blacha i polozy dachowke to nie bedzie tego problemu :o , nie wspomne juz o tym, ze tak wymierzyl laty, ze w jednym miejscu dachowka "wchodzilaby" do rynny a z drugiej strony brakowaloby 7 cm - ale dekarz stwierdzil, ze to niebyloby tak "widoczne golym okiem :o ".....tak wiec rozstalismy sie z dekarzem i ciesla zrywal wszystkie laty i na nowo je ukladal. ( co oczywiscie nie nalezalo juz do jego obowiazku ) . Naprawde coraz mniej jest takich wykonawcow , ktorzy nie dosc , ze solidnie pracuja to jeszcze "wkladaja" w swoja prace tyle serca :D

Pozdrawiam :D

ZWitam

Faktycznie nadbitka bardzo ladna i sprawnie wykonana.

Ja nie chwalac sie :wink: rowniez jestem dumna z naszego ciesli. Zadna ekipa nie byla tak dokladna jak wlasnie ciesle. Z czystym sumieniem moglabym ich kazdemu polecic .

U nas doszlo nawet do tego, ze ciesla poprawial laty i ofoliowanie dachu po dekarzu .

Dekarz wykonal niezla fuszerke i gdyby nie to ze przyjechal ciesla zabrac swoje narzedzia i zobaczyl robote dekarza to pewnie po polozeniu dachowki musielibysmy ja sciagac i robic wszystko od nowa.(nie pytajcie sie gdzie byl KB :-? )

Ciesla powiedzial, ze nie po to tyle roboty "wlozyl" w nasz dach aby teraz wszystko spartoli dekarz. :o Tak wiec to On porozmawial z dekarzem (a moze raczej z pseudo-dekarzem) i wytknal mu wszystkie bledy :o ..dekarz oczywiscie zabral swoje manele i powiedzial, ze on poprawiac nie bedzie i to ze teraz leje sie nam woda w koszach to nic takiego poniewaz jak przykryje kosze blacha i polozy dachowke to nie bedzie tego problemu :o , nie wspomne juz o tym, ze tak wymierzyl laty, ze w jednym miejscu dachowka "wchodzilaby" do rynny a z drugiej strony brakowaloby 7 cm - ale dekarz stwierdzil, ze to niebyloby tak "widoczne golym okiem :o ".....tak wiec rozstalismy sie z dekarzem i ciesla zrywal wszystkie laty i na nowo je ukladal. ( co oczywiscie nie nalezalo juz do jego obowiazku ) . Naprawde coraz mniej jest takich wykonawcow , ktorzy nie dosc , ze solidnie pracuja to jeszcze "wkladaja" w swoja prace tyle serca :D

Pozdrawiam :D

Witam

Cieszę się, że też trafiłaś na solidnego "więźbiarza" :D

Ja mam dekarza umówionego na wiosnę 2008, znajomy cieśli, mam nadzieję na równie solidną robotę

pozdrawiam

TINEK

• 3 months później...

Witam

Postanowiłem odświeżyć wątek, jak pisałem w ostatnim poście na wiosnę mieli przyjść dekarze, a że zimy nie było to przyszli wcześniej i taki jest efekt ich pracy

http://img7.imageshack.us/img7/9146/foto14h.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/1328/foto15a.jpg

http://img144.imageshack.us/img144/998/foto16r.jpg

wiecej można zobaczyc w wątku budujących Marysię

http://forum.muratordom.pl/marysia-z-horyzontu,t20726-1200.htm

pozdrawiam

TINEK