TINEK 19.02.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bardzo chciałabym wiedzieć czym malowaliście tę nadbitkę czy też podbitkę ,bardzo mi się ten kolor podoba! pozdrawiam Witam Dzisiaj pojechałem na budowę coby spisać z puszki. Preparat AKZO NOBEL XS600 - Wodny Impregnat Barwiący kolor S03 (ciemny dąb), preparat jest bezbarwny na miejscu bariony na kolor wybrany z palety dostępnych kolorów (za dużo nie jest 10 - 12 kolorów do wyboru) cena zależna od wybranego pigmentu, opakowania 25 l (ale sprzedają mniej - ile sie chce) po napisach na opakowaniu doszedłem, iż produkt made in Italy pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbludzanka1 19.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dzięki wielkie! Piękny kolor, ja zawsze trafiałam na jakieś beznadziejne,co potem paskudnie wychodziły. A teraz już wiem co konkretnie mam kupić !!!Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.03.2008 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Zafundowałem sobie ławę kominiarską, ale wejść się jeszcze nie odważyłem http://img26.imageshack.us/img26/9600/foto17o.jpg http://img19.imageshack.us/img19/7811/foto18mdx.jpg pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Sz 08.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Tinek mam pytanie co za rynny masz u siebie w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.03.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Marley kolor miedzianypozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek_sziwa 30.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ...., ale komin, za niski. mam nadzieję, że wentylacja będzie działać pozdrawiam TINEK Hej. Moi tesciowie mieli tez taki niski komin i niestety ale bedziesz mial cofki. Jesli uzywasz tego komina do wentylacji grawitacyjnej to bedzie ci ona dmuchala do srodka. Jesli dodatkowo masz tam wpiety kominek w osobny kanal to dojdzie ci jeszcze zapach wedzonki w calym domu. Dodam, ze tesciowie mili komin duzo blizej srodka dachu tak 1.5m ponizej kalenicy. Skonczylo sie wstawianiem komina wewnatrz komina i wyprowadzeniem go 1m powyzej dachu. Wyglada to bardzo dziwnnie ale teraz nie maja cofek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 30.07.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Podoba mi się u Ciebie wykonanie prac cieśli. U mnie jest w trakcie pracy więźba dachowa. Ale nie wygląda to tak jak u Ciebie. Nawet nie wiedziałabym, że tak można zrobić dokładnie ,np. wyszlifować krokwie itd. Chyba zwrócę uwagę moim robotnikom. Mam nadzieję, że nie uciekną. Tak trudno o fachowców, a szczególnie cieśli. Naprawdę miałeś szczęście. Efekt super!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 30.07.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ...., ale komin, za niski. mam nadzieję, że wentylacja będzie działać pozdrawiam TINEK Hej. Moi tesciowie mieli tez taki niski komin i niestety ale bedziesz mial cofki. Jesli uzywasz tego komina do wentylacji grawitacyjnej to bedzie ci ona dmuchala do srodka. Jesli dodatkowo masz tam wpiety kominek w osobny kanal to dojdzie ci jeszcze zapach wedzonki w calym domu. Dodam, ze tesciowie mili komin duzo blizej srodka dachu tak 1.5m ponizej kalenicy. Skonczylo sie wstawianiem komina wewnatrz komina i wyprowadzeniem go 1m powyzej dachu. Wyglada to bardzo dziwnnie ale teraz nie maja cofek. Cześć Brakuje około 30 cm (do tego co w projekcie), majstry za szybko murowali, jak przyjechałem z pracy był już skończony (i szczerzę powiem, że nie zwróciłem na początku na to uwagi), w tym kominie mam 3 kanały wentylacyjne, dwa z kuchni i jeden z łazienki na dole. Reszta kanałów wentylacyjnych (6 sztuk) jest w kominie na drugiej połaci, jest tam jeszcze (razem) komin do kominka, i ten drugi jest według projektu (ponad kalenicę), jak to wszystko będzie działać zobaczymy, planuję w wybranych oknach nawiewniki. Kotłownia będzie w gospodarczym Dziękuję za cenne uwagi pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 30.07.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Podoba mi się u Ciebie wykonanie prac cieśli. U mnie jest w trakcie pracy więźba dachowa. Ale nie wygląda to tak jak u Ciebie. Nawet nie wiedziałabym, że tak można zrobić dokładnie ,np. wyszlifować krokwie itd. Chyba zwrócę uwagę moim robotnikom. Mam nadzieję, że nie uciekną. Tak trudno o fachowców, a szczególnie cieśli. Naprawdę miałeś szczęście. Efekt super!!! Pozdrawiam Cześć Dzięki za miłe słowa Kiedyś pisałem (nie pamiętam czy w tym wątku), że drewno na więźbę zamówiłem strugane, a wszystkie elementy widoczne przed malowaniem były szlifowane papierem ściernym (kółko na rzep do kątówki), cały urlop ubiegłoroczny spędziłem przy szlifowaniu i malowaniu (przy ogromnej pomocy teścia), tak się umówiłem z cieślą, wycinał nam trochę elementów tak na 3 dni roboty i my szlifierka i pędzel, i tak aż wszystko było gotowe. Ja znalazłem bardzo dobrego cieślę, wszystko było wycięte na gotowo na "ziemi", tak że nie żadnych cięć nie pomalowanych czy nie zaimpregnowanych. Dodatkowo wszystkie elementy, które można "pomacać" po pierwszym malowaniu, przecierałem włókniną ścierną, w celu usunięcia włosków, tak że jak ktoś pomaca to gładziutkie jak pupcia niemowlaka Życzę Ci pięknego dachu i szybkiego zamieszkania w wymarzonym domku pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 07.09.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam Może dziś temat mało z budową związany, ale z przyszłym otoczeniem domku jak najbardziej. Przeglądałem ostatnio stare fotki moich iglaków, i dobrze, że są, widać jak porosły z roku na rok. Jak się patrzy na nie codziennie to widać, że urosły, ale że aż tyle http://img18.imageshack.us/img18/190/foto19ozm.jpg http://img15.imageshack.us/img15/3927/foto20l.jpg http://img98.imageshack.us/img98/7194/foto21j.jpg http://img144.imageshack.us/img144/900/foto22l.jpg zanim się wprowadzę to ładny żywopłot się utworzy, zatrzyma trochę kurzu z drogi (szlakówka) pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.09.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Tinek A co to za odmiana tuji?Strasznie szybko rosną Świetnie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 11.09.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Nazywają się "Kórnik III" jak jest sucho to podlewam, wczesną wiosną nawóz sztuczny, koniec czerwca nawóz naturalny (własnej produkcji) A jak Twoja więźba ? pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 17.10.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witajcie! Super ogląda się jak coś w oczach rośnie! Ale zastanawia nas jedno - robićie kotłownie w osobnym budynku? Jak to rozwiążecie? Daleko jest on od domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 18.10.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam (sąsiada ) Pomiędzy domem i kotłownią jest 6m. Rury zakopane poniżej strefy przemarzania i zaizolowane, namówił nas na takie rozwiązanie projektant adaptujący projekt (i projektujący budynek gospodarczy). Jak moja lepsza połowa usłyszała o takim rozwiązaniu, i że w ten sposób zyska czyste pomieszczenie (pom na kotłownie w domu) na pralnię to nie dała odporu. Mam dwóch znajomych, którzy mają takie rozwiązanie (u jednego 30 m odległość do kotłowni) od kilku lat i obaj chwalą, przy węglu to jednak bałagan zawsze jest (pomimo, że to np ekogroszek) a tak mamy go w osobnym budynku. pozdrawiam, życzę trafnego wyboru projektu TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 23.12.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://images48.fotosik.pl/41/13b8fd9282460864med.jpg Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnią w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.12.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Na Nowy Rok Ci życzę, Byś nie myślał o niczym. Tylko ciągle się bawił i w luksusach pławił. By na to co w głowie pozwoliło zdrowie, I by wszystkie panienki wielbiły Twe wdzięki. Niech kłopoty i znoje omijają drzwi Twoje! No i wiele miłości niech ogrzewa Twe kości! http://www.sylwester.dujawica.com.pl/sylwester_zakopane.jpg Z najlepszymi życzeniami -Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.01.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 W Nowym Roku życzę Ci pomyślności, potęgi miłości, siły młodości, samych spokojnych, pogodnych dni i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.01.2009 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Cześć sąsiad, Skoro to pierwszy post po serii życzeń noworocznych, to mogę chyba jeszcze "dokleić" i moje - spóźnione, ale szczere - Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku i w nowym domku . Od jakiegoś czasu spotykam cię w naszych wspólnych "miejscach", tylko ty o tym nie wiesz, bo przyglądałem się dotąd tylko "ukradkiem" ...ale pora wyjść z cienia, tym bardziej, że masz coś, co mnie obecnie bardzo interesuje ...i wcale nie o dach chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 23.01.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dziękuję za życzenia i ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego w nowym roku odnośnie drugiej części postu - no dałeś mi do myślenia pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Cześć sąsiad, Skoro to pierwszy post po serii życzeń noworocznych, to mogę chyba jeszcze "dokleić" i moje - spóźnione, ale szczere - Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku i w nowym domku . Od jakiegoś czasu spotykam cię w naszych wspólnych "miejscach", tylko ty o tym nie wiesz, bo przyglądałem się dotąd tylko "ukradkiem" ...ale pora wyjść z cienia, tym bardziej, że masz coś, co mnie obecnie bardzo interesuje ...i wcale nie o dach chodzi Ojoj Tinek ja bym sie juz bała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts