TINEK 28.01.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 jeśli chodzi o piec, to żadne cudo - zwykły piec dolnego spalania. A dyskusja o piecach była w wątku http://forum.muratordom.pl/ekonomiczne-spalanie-wegla-kamiennego,t118247-480.htmpozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.01.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 aaachaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Daggi, dla ciebie i tak już za późno - widziałem, że masz już grocha ...ale ty na tym swoim Śląsku, to w szczęśliwej sytuacji jesteś - byle gdzie dziurę wykopiesz i do pieca dorzucisz , a my po 8 stów bulić musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 no barrrdzo śmieszne ... wczoraj w lokalnym składzie ekogroch chwałowicki prawie 700 za tone ... zdzierstwo w biały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Tinek ...a Ty co tak w ogóle nic nie piszesz co na budowie, zdjęć jakoś mało ...trza Cie zmobilizować cobys nowe fotki pocykał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.01.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Tinek ...a Ty co tak w ogóle nic nie piszesz co na budowie, zdjęć jakoś mało ...trza Cie zmobilizować cobys nowe fotki pocykał ... Nic nie piszę, bo nic się nie dzieje. W minionym roku na wiosnę, położyłem pokrycie dachu i okna dachowe, a latem tylko piorunochron i to mnie "troszkę" finansowo szarpnęło. Wszystkim mówię, że budowę zaplanowałem na 8 lat (oczywiście się dziwią), ale jak zrobię trochę szybciej to będę się cieszył, a jak bym zaplanował na 4, a ukończył w 5 to samopoczucie gorsze . Na razie robię zgodnie z moim planem, na ten rok elektryka i okna Za bardzo się zadłużać nie mogę, bo za stary już jestem, ale tak po cichu to może jeszcze z 2 - 3 lata co roku coś podrobię i wezmę kredyt (nie za duży) żeby skończyć i się wprowadzić - bardzo o tym marzę Także podsumowując - mało się dzieje to i mało fotek Pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ty nam tu chopie nie ściemniaj , bo ino dach pokazałeś (piękny zresztą ) ... a do środka to ani nie zaprosiłeś ...całą chałupę obfotografuj z dokładnymi opisami ... bo kurcze pooglądać trza jak to tam u Ciebie wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.01.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 gołe mury fotografować? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.01.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 no, ba ... a ja to myślisz od razu z tapetami miałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.01.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Jak okna wstawię będą fotki, teraz ciemno pozdrawiam TINEK (awatarek mi wcięło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 29.01.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Mówisz ze okien szukasz? Budvar będą? Jak rodzina zadowolona to pewnie warto..byłam w tym sklepie ....ale przestraszyłam sie opini w necie .. Znalazłam w podobnej cenie a na lepszych profilach okana.A jak zaczełam sie targować to jeszcze klamiki lepsze dołozyli i antywyłamaniowe grzybki jakies ... Wogóle chyba kryzys dotarł do firm z oknami ...gratisy dają ,targować sie mozna ..... Chyba w "lepszych "czasam przyjdzie nam wykańczac nasze Maryśki ! A te fotki to byś wrzucił :)Salom mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 29.01.2009 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Mówię, że Budvar, ponieważ jak pisałem znam użytkowników oraz firma obok (taki patriotyzm lokalny ), ale jak juz będę miał kupować to jeszcze jedna rundka po wyceny i wtedy sie zdecyduje (podobały mi się bardziej Schuco, ale były około 3 tys droższe) w wolnej chwili poszukam fotki salonu pozdrawiam TINEK (o, awatarek wrócił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 29.01.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ja mam Oknoplast-Kraków. Gdy je kupowałem (równiutki rok temu), to też sporo zeszli z ceny - promocję zimową mieli. Kupowałem w P-cach na Kilińskiego, ale jeśli z ciebie jeszcze bardziej lokalny patriota, to w Łasku też masz (ci z P-c byli deczko lepsi cenowo i ogólnie lepsze wrażenie na mnie zrobili; poza tym... ten patriotyzm w moim przypadku bardziej na nich wskazywał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.02.2009 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Pogrzebałem i znalazłem jakieś fotki salonu. Najlepsze nie są, ale wklejam http://img21.imageshack.us/img21/7053/foto23mnk.jpghttp://img232.imageshack.us/img232/9291/foto24i.jpghttp://img222.imageshack.us/img222/3800/foto25m.jpg pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.02.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No....od razu lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 11.02.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witaj Tinek Wyczytałam, że dekarz przecinał w Twoim domku papę na kalenicy. Te przecięcia są na całą długość odl między krokwiami ? Masz może fotkę dachu od wewn ? Przecięcia papy są zabezpieczone od góry pod gąsiorami folią dachową ? My też mamy dach deskowany z dachówką, ale w kalenicy tylko małe otworki ok 2 szt o wym 1x3 cm i właśnie zaczęło się robić mokro na stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 11.02.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witaj Celtorek Wycięcie papy i desek jest na całej długości od krokwi do krokwi i szerokości około 5 cm, powstała "szpara" jest zabezpieczona membraną, i na to tasma kalenicowa z wentylacją i dopiero gąsiory.Fotek od wewnątrz nie mam, ale jak Ci bardzo zależy to mogę w sobotę zrobić wycieczkę z aparatempozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 12.02.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dziękuję za odp Fotek od wewnątrz nie mam, ale jak Ci bardzo zależy to mogę w sobotę zrobić wycieczkę z aparatem TINEK Bardzo chętnie zobaczę fotki. Nie znaleźliśmy nikogo w sasiedztwie, ani wśród znajomych, kto miałby deskowany dach i dachówkę. Akurat wszyscy mają foliowane. Niby teoretycznie "wszystko" wiem, ale najlepiej by było zobaczyć. Już mąż wczoraj poprzecinał papę, ale mamy węższe otwory i będziemy obserwować, czy poprawia się sytuacja ma stryszku. No i u nas na dachu nie jest położona folia na kalenicy , tylko takie szczotki i na to gąsiory. Dach mamy pn/pd i od str pd jest prawie dobrze, ale od pn jest mokro. Bardzo ładnie masz zrobione drewniane elementy wykończeniowe dachu, szczególnie podoba nam się zakończenie/ ścięcie krokwi i proporcje daszku zewn nad drzwiami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 12.02.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ok fotki będąTe szczotki jak nazywasz pod gąsiorami muszą być to jest taśma kalenicowa, a membrana na szczelinie wentylacyjnej to inna sprawapozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 13.02.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 To czekam na fotki . Właśnie membrany nie mamy. Będziemy musieli jeszcze raz wziąć dekarza. Przy oględzinach stryszku jeszcze okazało się, że w jednej przestrzeni między krokwiami mamy zroszoną / mokrą wełnę. Akurat tą przestrzeń blokuje od dołu krokiew koszowa i jest minimalny, prawie żaden nawiew. I to tyle "strat" po ok 5 miesiącach mieszkania. Reszta wełny jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts