tryllu 01.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Sprawa wygląda następująco (i chyba dałem ciała). Kupiliśmy działkę wraz z udziałem 1/7 w drodze prywatnej. Nie została w akcie notarialnym ustanowiona służebność gruntowa na rzecz dostawców mediów itp. I teraz pytanie: czy dorabiać to dodatkowym aktem? Sytuacja nie jest skomplikowana bo 6/7 udziałów w tej drodze ma gość, który nam to sprzedawał, jego córka i syn. Nie będzie problemów ze zrobieniem takiego aktu - mam dobry kontakt z nimi. Tak więc budować nowy akt, czy też zostawić i w ramach zarządzania majątkiem wspólnym sobie radzić z gazownikami, wodziarzami itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 01.11.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 to zależy od tego czy dostawcy mediów tego wymagają. u mnie nie wymagali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 02.11.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 tu chyba znajdziesz odpowiedźhttp://forum.muratordom.pl/wodociag-i-wspolna-droga,t115885.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts