Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Badi a kolor ścian i mebli

Berolina

Recommended Posts

Pomóżcie! Miałam już jakąś wizję kolorów, ale jak zaczęłam przykładać badi to mi trochę ręce opadły. Jak myślicie jaki kolor mebli do sypialni i kolor na ścianach pasowałby do podłogi w kolorze badi?

Tutaj poglądowy kawałek podłogi badi ;-)

http://www.barlinek.com.pl/galerie/barkiet/katalog/egzoty/badi_d.jpg

A jeśli chodzi o to czy lakier czy olej. Moja przyjaciółka w wynajmowanym mieszkaniu miała lite podłogi olejowane. Strasznie klnęła, bo niby ładna podłoga, ale każda kropelka widczna (robiły się plamy). Do tego stopnia jej ta podloga dokuczyła, że na parkiet położyła deskę i twierdzi, że już nigdy nie chce parkietu.Olej wygląda cudnie, ale chyba bym sie na niego nie zdecydowała ze względu na konieczne częste odnawianie.

A jeśli chodzi o to czy lakier czy olej. Moja przyjaciółka w wynajmowanym mieszkaniu miała lite podłogi olejowane. Strasznie klnęła, bo niby ładna podłoga, ale każda kropelka widczna (robiły się plamy). Do tego stopnia jej ta podloga dokuczyła, że na parkiet położyła deskę i twierdzi, że już nigdy nie chce parkietu.Olej wygląda cudnie, ale chyba bym sie na niego nie zdecydowała ze względu na konieczne częste odnawianie.

Zależy, czym się olejuje, moja przyjaciółka ma zaolejowany pas drewna w knajpie - 4 x w tygodniu ludna impreza, szkło się tłucze, drinki się wylewają, dziewczyny na szpilkach oczywiście - codziennie intensywne mycie na mokro. Odnowiła pierwszy raz po dwóch latach :D Na początku miała lakier - jakiś super twardy - po dwóch miesiącach obraz nędzy i rozpaczy, więc wycyklinowała i ten olej położyła. Odnawianie oleju obywa się bez cyklinowania, po prostu robi się jeszcze jedną warstwę :wink:

U siebie teraz położyłam ten sam olej, co ona - zobaczymy :roll: :wink: