Berolina 01.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Pomóżcie! Miałam już jakąś wizję kolorów, ale jak zaczęłam przykładać badi to mi trochę ręce opadły. Jak myślicie jaki kolor mebli do sypialni i kolor na ścianach pasowałby do podłogi w kolorze badi? Tutaj poglądowy kawałek podłogi badi http://www.barlinek.com.pl/galerie/barkiet/katalog/egzoty/badi_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.11.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 moim zdaniem ciemne brązy no i czarny ten do wszystkiego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 01.11.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Nooo, też o tym już myślałam, a ściany??? bo czarne raczej mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 pisałam zdecydowanie o meblach ściany to rzecz gustu zielony pasuje, choć ja go nie lubię na ścianach oliwka jak najbardziej pożądana brązy zdecydowane, czekoladkowe na na pewno nie różowy niebieskiego też bym nie użyła no ale ja wybredna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 01.11.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 a wiesz jaka ja wybredna jestem? i niezdecydowana jak narazie wygrywa coś baaardzo jasnego. Zielony pokoik będzie mieć córcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.11.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 ecru, wanilia?? ja prawie wszędzie tak będę miała kolor podłogi na poddaszu mam podobny do Twojego, bo drewno doussie no może ciut ciemniejszy masz olej czy lakier na drewnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 01.11.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Lakier, bo to deska barlinecka . Na dole będę mieć parkiet dębowy lakierowany, ale czym i jak jeszcze nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 02.11.2007 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A jeśli chodzi o to czy lakier czy olej. Moja przyjaciółka w wynajmowanym mieszkaniu miała lite podłogi olejowane. Strasznie klnęła, bo niby ładna podłoga, ale każda kropelka widczna (robiły się plamy). Do tego stopnia jej ta podloga dokuczyła, że na parkiet położyła deskę i twierdzi, że już nigdy nie chce parkietu.Olej wygląda cudnie, ale chyba bym sie na niego nie zdecydowała ze względu na konieczne częste odnawianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.11.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A jeśli chodzi o to czy lakier czy olej. Moja przyjaciółka w wynajmowanym mieszkaniu miała lite podłogi olejowane. Strasznie klnęła, bo niby ładna podłoga, ale każda kropelka widczna (robiły się plamy). Do tego stopnia jej ta podloga dokuczyła, że na parkiet położyła deskę i twierdzi, że już nigdy nie chce parkietu.Olej wygląda cudnie, ale chyba bym sie na niego nie zdecydowała ze względu na konieczne częste odnawianie. Zależy, czym się olejuje, moja przyjaciółka ma zaolejowany pas drewna w knajpie - 4 x w tygodniu ludna impreza, szkło się tłucze, drinki się wylewają, dziewczyny na szpilkach oczywiście - codziennie intensywne mycie na mokro. Odnowiła pierwszy raz po dwóch latach Na początku miała lakier - jakiś super twardy - po dwóch miesiącach obraz nędzy i rozpaczy, więc wycyklinowała i ten olej położyła. Odnawianie oleju obywa się bez cyklinowania, po prostu robi się jeszcze jedną warstwę U siebie teraz położyłam ten sam olej, co ona - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 a nie chcesz ścian białych?Do badi pausją własnie jakieś jaśniutkie ściany, szare, czarne, wenge meble i jakiś paprykowy dodatek:)Ale to oczywiscie moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts