stukpuk 01.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Wita. Odebrałem wczoraj nowego kompa, i kolega prbował mi wgrać Xp-ka, ale okazało sie że nie mam podzielonych dysku na partycje? Jak zrobic partycje w kompie?Po ile powinny zawierać? Dysk 160. Czy może mi ktoś wytłumaczyc żebym czegoś nie spierdoli........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 01.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Najprosciej:- wez czysta plyte CD- sciagnij http://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-livecd-0.3.4-8.iso- nagraj obraz na czysta plyte CD- uruchom komputer z plyty- postepuj wg wskazowek programu Dla dysku 160 GB zrob dwie partycje NTFS, kazda po 80 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 02.11.2007 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Dwa razy po 80 ?,40 to nie za wiele na dysk systemowy? Przecież tam nic innego nie bede wgrywał oprócz XP.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.11.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jak to nic innego? Jaki ma sens tworzenie osobnej partycji 3-5 GB na sam system? Zreszta XP po to sie domaga partycjonowania ze slabo sobie radzi z partycjami wiekszymi od 100 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 08.11.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Niestety nie dałem rady, a na partycji z systemem miałem ostatnie 15 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts