Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Antena Satelitarna

Agacisko

Recommended Posts

Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną swoimi uwagami dotyczącymi anteny satelitarnej.

Czy opłaca się wiązać umową na 2 lata z Cyfrowym Polsatem i płacić abonament, czy lepiej kupić sobie na własną rękę jakiś sprzęt i dekodować programy samemu - jeśli tak to jaki?

(zastanawiałam się nad dreambox)

z góry dziękuję i pozdrawiam.

mój e-mail:

[email protected]

• 1 month później...
Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną swoimi uwagami dotyczącymi anteny satelitarnej.

Czy opłaca się wiązać umową na 2 lata z Cyfrowym Polsatem i płacić abonament, czy lepiej kupić sobie na własną rękę jakiś sprzęt i dekodować programy samemu - jeśli tak to jaki?

mój e-mail:

[email protected]

według mnie na chwilę obecną opłąca się wziąć CP: masz 5 miesięcy gratis, potem niski abonament, a najlepiej zapłać za cały okres trwania umowy "z góry" wtedy żadna podwyżka ABO nie będzie Ci straszna :D

jeśli chcesz sie pobawic S4A (Sat For All) to zapraszam na http://forum.dvhk.pl

• 2 months później...

Wątek już trochę czasu leży odłogiem, ale się odezwę - może komuś się przyda.

Ja po roku w Cyfrze przeszedłem na Polsat. Przyczyna jedna - w Cyfrze był BBC Prime, ale niestety się wziął i był skończył, Zamiast tego BBC ma cztery programy - Lifestyle, Entertainment, Knowledge i CeeBeebies. Niestety wyłączność ma Polsat... Jako uzależniony od brytyjskich komedii zmuszony byłem więc się przenieść. Z oferty Cyfry brakuje mi Kuchnia.tv i... hmm... sam nie wiem czego jeszcze. National Geographic może?

Na duży minus Polsatu zaliczyć trzeba ofertę HD. Praktycznie nic, bo puszczana w kółko reklamówka Polsat Sport HD się nie liczy. Choć z drugiej strony już chyba widać światełko w tunelu, bo zaczęli puszczać jakieś mecze, choć wciąż ze znaczkiem "Test".

• 1 month później...

mój e-mail:

[email protected]

na chwile obecna CP dziala jeszcze ciagle na złamanym systemie kodowania ale sa w trakcie wymiany kart i od czerwca dekodowanie nie bedzie juz mozliwe. Najlepiej przejrzec oferty wszystkich 3 operatorow (CP, C+ i N) i wybrac tego ktory najbardziej odpowiada. W moim wypadku byla to N-ka. Ale oferty sa porownywalne i za okolo 30-40PLN mozna miec calkiem spory wybor kanalow.

na chwile obecna CP dziala jeszcze ciagle na złamanym systemie kodowania ale sa w trakcie wymiany kart i od czerwca dekodowanie nie bedzie juz mozliwe.

Z pewnością będzie możliwe. To tylko kwestia czasu. Tylko, że to jest najnormalniej w świecie obrzydliwa kradzież.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Ja też cały czas nastawiałem się na cyfrę +, ale kiedy przyszło do wyboru, zapoznałem się z ofertą i ... padło na Polsat! W Pakiecie familijnym + muzyka + HBO mam prawie wszystko czego mi potrzeba (Eurosport,4x BBC , TVN Turbo, VH1 itd) w najniższej cenie. Brakuje mi tylko Canal + z Cyfry i Video na życzenie z n. Oferta n to porażka, pakiety są tak poszatkowane że żeby złożyć wszystko co mi potrzeba, wyszło by sporo drożej.