Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PIGWOWCACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam,

Jako, że jestem nowy na forum, aczkolwiek już od dłuższego czasu śmigam po forum, chciał bym serdecznie wszystkich powitać :D W swoim życiu miałem już plany budowy domu, nawet mam zakupioną działke i projekt, ale jakos życie tak sie poukładało, że kupiłem domek "kostke" i zaczelem ją dogłębnie remontować. Zaczynając od wygładzenia wszystkich ścian, po przez remont kapitalny łazienek, podłóg, wymiany okien, całego ogrzewania, po ocieplenie, zmiane dachu, płotów, domudowe garażu, zasypanie starego i wiele innych ciekawych rzeczy :p Lecz chyba przyszła pora, żeby opuścic swoje gniazdko i przenieść sie gdzie indziej. I teraz o to moje pytania ;) Sprzedając dom chce wybudowac drugi. Niby wszystko oki. Ale... budowa miala by byc w odleglosci ok 300 km od miejsca, w ktorym teraz mieszkam. Co Wy drodzy forumowicze myślicie o tym. Wiem, że bedzie to bardzo trudny okres, ale czy jest w ogole szansa mniej wiecej upilnowania robotników? I teraz drugi problem... Dom. Wybrałem sobie cos w tym stylu: http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m46cd31c716031 Przepraszam jeszcze nie potrafie wklejać zdjec. Jak uwazacie czy przy tym domku i kosztorycie, ktory tam sie znajduje jestem w stanie wybudowac ten domek za 350 tys? Mówię tutaj o stanie pod klucz- nie jakos strasznie przesadzając z wyposażeniem, ale zeby jednak jakos to wyglądalo. Co w ogole myslicie o domku? Co byscie zmienili?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Rafał[/b]