adi.galia 02.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, ile mniej więcej powinna mnie kosztować instalacja alarmu: centrala, 2x szyfratory, 9 czujek ruchowych, syrena. Chodzi mi o jakiś standardowy sprzęt bez ekstra bajerów ale w miarę solidny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziabar 02.11.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 U mnie instalator zakończył prace z takim alarmem (Satel):1. Centrala CA-6 (przewodowa)2. Moduł GSM LT-S13. Manipulator4. 8 czujek ruchowych (Aqua PLUS)5. 1 czujka dualna (COBALT)6. Sygnalizator SPL-2010 Osprzęt 1900PLN, robota 600PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 10.11.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 za 2000,00 netto spokojnie takie coś się wykona, oczywiście towar + robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 10.11.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja za centralę, 6 czujek, klawiaturę, moduł, sygnalizator, obudowy, akumulator z montażem zapłaciłem 1600pln. Do tego dojdzie jeszcze dodatkowych 5 czujek wewnątrz pomieszczeń w terminie późniejszym oraz klawiatura do garażu czyli jakieś 500-600 pln. Część tej kasy "zwraca" mi agencja ochrony monitorująca zwalniając z kilku miesięcy abonamentu. Instalacje (kable, robota) pokrywa także agencaj ochrony i monitoringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja za centralę, 6 czujek, klawiaturę, moduł, sygnalizator, obudowy, akumulator z montażem zapłaciłem 1600pln. Do tego dojdzie jeszcze dodatkowych 5 czujek wewnątrz pomieszczeń w terminie późniejszym oraz klawiatura do garażu czyli jakieś 500-600 pln. Część tej kasy "zwraca" mi agencja ochrony monitorująca zwalniając z kilku miesięcy abonamentu. Instalacje (kable, robota) pokrywa także agencaj ochrony i monitoringu. A mógłbyś napisać jaka to centrala, jakie czujki i jaka agencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 10.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A mógłbyś napisać jaka to centrala, jakie czujki i jaka agencja? Montowali mi wszystko w piątek i papiery ze specyfikacją mam w samochodzie... a na dworze mróz więc z domu mnie nie wygonisz. To co napisałem podałem z pamięci a nie znam na pamięć tych cyferek i oznaczeń alarmowych . To standardowy alarm montowany przez Agencję Ochrony Scorpion. Cena także standardowa. Zawsze okablowanie robią gratis i zwalniają z abonamentu na kilka mc jeśli podpisze się umowę na monitoring. Mają najbliżej mnie bazę wypadową i stacje monitoringu więc z nich skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A mógłbyś napisać jaka to centrala, jakie czujki i jaka agencja? Montowali mi wszystko w piątek i papiery ze specyfikacją mam w samochodzie... a na dworze mróz więc z domu mnie nie wygonisz. To co napisałem podałem z pamięci a nie znam na pamięć tych cyferek i oznaczeń alarmowych . To standardowy alarm montowany przez Agencję Ochrony Scorpion. Cena także standardowa. Zawsze okablowanie robią gratis i zwalniają z abonamentu na kilka mc jeśli podpisze się umowę na monitoring. Mają najbliżej mnie bazę wypadową i stacje monitoringu więc z nich skorzystałem. To jeszcze jedna prośba, jak już będzie ciut cieplej i wyjdziesz z domu to podrzuć jakieś namiary. wiekie dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 10.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ok. Jutro wezmę papiery z auta i napiszę Ci na priv specyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.11.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ok. Jutro wezmę papiery z auta i napiszę Ci na priv specyfikację. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 11.11.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam!Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 11.11.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam! Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system. Popadamy w paranoje. Jak sobie "sam" (zrobi go instalator bez pośrednictwa agencji ochrony) zrobie alarm i wydam na niego 10 000pln i nie skorzystam z monitoringu (czyli zneutralizuje możliwość "uruchomienia sygnału uzbrojenia") to podczas mojego pobytu w pracy jak się zaprą to i tak mnie obrobią bo nie wierzę, że jakikolwiek alarm uchroni mnie przed złodziejem. A monitoringu nie będzie więc jak już wejdą to mają 8h spokoju. Tak więc wole wydać na standardowy alarm i liczyć, że czynnik ludzki nie zawiedzie (czyli nie trafie na złodzieja-ochroniarza-alarmiarza-monitoringowca), który mnie obrobi bo uaktywni sygnał o jakim piszesz. A jaką mam gwarancje, że nie obrobi mnie alarmiarz zakłądający jakiś super system za wielkie pieniądze? Wychodze z założenia, że jak się złodziej zaprze to most zwodzony z fosą mi nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 12.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 To się niebierze pierwszego lepszego a raczej z polecenia, pozatym to tak jak ja musiałem zdobyć licenencję II stopnia i byłem sprawdzany przez policję a sam również alarmy to doróbka do pensji mundurowego więc na próbie złapania na kradzieży wcale mi nie leży. Wolę mieć zadowolonych klientów i satysfakcję z założonego systemu. Całe szczęsie dużo partaczy już pouciekało do irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 14.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 To dorzucę male pytanko - ile kosztuje miesięcznie abonament za ochronę, tak orientacynie bo wiem że różne firmy różnie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 14.11.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.11.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam! Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system. O którym wątku piszesz? Przejrzałem z ciekawości co zwróci hasło SOLID i większość wątków jest starszych niż rok. A jak wszyscy wiedzą przez ostatni rok - dwa różne cuda się działy na naszym rynku Sam mam umowę podpisaną z SOLIDem i na razie nie narzekam. Instalator był u mnie dwa razy robiąc początkowo parter, potem częściowo poddasze. Będzie jeszcze 3 raz gdy postawimy ścianki na poddaszu. Na użytym sprzęcie się nie znam, więc się nie wypowiadam. Liczę, że wiedzą co montują. Handlowiec, mimo że handlowiec zaproponował mniej czujek, aniżeli potem monter stwierdził, że by się przydało. Bardziej się obawiałem, że handlowiec naciągnie mnie na zbędne czujki a tutaj odwrotnie. Ekipa przyjeżdża przy każdym załączeniu. Dzisiaj sirokra ich "wezwała" bo jakoś jej się udało wedrzeć do środka i za głośno się tłukła po szybie. Jeżeli masz konkretne zarzuty to może je podaj a nie zasłaniaj się "jakimiś" wątkami. Pamiętajmy również, że alarm to dodatek. Zanim patrol dojedzie na miejsce, to Twoje okno czy inny element może zniknąć z okolicy. To tak samo jak z roletami - dużej przeciwności dobremu złodziejowi nie sprawi ale o ile spokojniej się wyjeżdża z domu No a jak do tego dołoży się jeszcze rygle, to już na Teneryfe można spokojnie lecieć. Nawet osobista ochrona nie zagwarantuje, że nie zostaniesz zaatakowany. Może tylko minimalizować prawdopodobieństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 14.11.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 To dorzucę male pytanko - ile kosztuje miesięcznie abonament za ochronę, tak orientacynie bo wiem że różne firmy różnie biorą. 85 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 17.11.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Jezeli moge sie wtrącic do tematu odnosnie ochrony monitorujacej uczulam na prowadzone przez monitoring kontrole spowodowane falszywymi alarmami > Do czego zmierzam ------- podczas monitorowania Hurtowni alkoholowej zostal wzbudzony system alarmowy po czym koledzy udali sie na interwencje. Stwierdzili ze po ogledzinach nic nie wskazuje na włam; kilku krotnie musieli interweniowac lecz konczyło sie zwykłym przejazdem na darmo .Natomiast rano mieli doscs zszokowane miny jak dowiedzieli sie ze był włam a co lepsze hurtownia miescila sie na wprost okien bazy ochrony okolo 700 metrow i była bardzo widoczna . okazało sie po ogledzinach przez Policje ze panowie ktorzy wyniesli towar wpadli na pomysl zamiany kłódki co zmyliło kolegow z ochrony .Więc warto przed zawiązaniem umowy wyjasnic sobie pare watkow odnosnie systemu monitoringu. chcialem tylko uczulic osoby odnosnie oddania swojego mienia pod ochrone; mala polewa lecz wielkie straty oto adres postu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2168586#2168586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.11.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ny mamy syrene zew satela za 100 zeta, obudowe duza podtynkowa za 200 zeta bedzie manipulator za okolo 250 satel z wyswietlaczem centralka ca10 za okolo 300 akumulator kilkanascie czegos tam czujki za 30 pare zeta moze powiadomienie gsm kupuje sobie sam u kolegi, montuje tata elektryk przy wsparciu kolegi alarmowca wszystko razem polaczone z telefonami, otwieranymi bramami itd czujka w kazdym pomieszczeniu na 3 poziomach - tak na wszelki wypadek w garazu czy kotlowni (moze przewiewy) oraz salonie (kominek) moze jakies lepsze czujki na calosc dobrego sprzetu satela mam w planie wydac do 1500 zeta 1km przewodu mialem w gratisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 19.11.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam! Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system. O którym wątku piszesz? Przejrzałem z ciekawości co zwróci hasło SOLID i większość wątków jest starszych niż rok. A jak wszyscy wiedzą przez ostatni rok - dwa różne cuda się działy na naszym rynku Sam mam umowę podpisaną z SOLIDem i na razie nie narzekam. Instalator był u mnie dwa razy robiąc początkowo parter, potem częściowo poddasze. Będzie jeszcze 3 raz gdy postawimy ścianki na poddaszu. Na użytym sprzęcie się nie znam, więc się nie wypowiadam. Liczę, że wiedzą co montują. Handlowiec, mimo że handlowiec zaproponował mniej czujek, aniżeli potem monter stwierdził, że by się przydało. Bardziej się obawiałem, że handlowiec naciągnie mnie na zbędne czujki a tutaj odwrotnie. Ekipa przyjeżdża przy każdym załączeniu. Dzisiaj sirokra ich "wezwała" bo jakoś jej się udało wedrzeć do środka i za głośno się tłukła po szybie. Jeżeli masz konkretne zarzuty to może je podaj a nie zasłaniaj się "jakimiś" wątkami. Pamiętajmy również, że alarm to dodatek. Zanim patrol dojedzie na miejsce, to Twoje okno czy inny element może zniknąć z okolicy. To tak samo jak z roletami - dużej przeciwności dobremu złodziejowi nie sprawi ale o ile spokojniej się wyjeżdża z domu No a jak do tego dołoży się jeszcze rygle, to już na Teneryfe można spokojnie lecieć. Nawet osobista ochrona nie zagwarantuje, że nie zostaniesz zaatakowany. Może tylko minimalizować prawdopodobieństwo oto adres postu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2168586#2168586 i sorki za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.11.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 mario1976 85 brutto Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts