Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

instalacja alarmowa

adi.galia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ja za centralę, 6 czujek, klawiaturę, moduł, sygnalizator, obudowy, akumulator z montażem zapłaciłem 1600pln.

Do tego dojdzie jeszcze dodatkowych 5 czujek wewnątrz pomieszczeń w terminie późniejszym oraz klawiatura do garażu czyli jakieś 500-600 pln.

Część tej kasy "zwraca" mi agencja ochrony monitorująca zwalniając z kilku miesięcy abonamentu. Instalacje (kable, robota) pokrywa także agencaj ochrony i monitoringu.

Ja za centralę, 6 czujek, klawiaturę, moduł, sygnalizator, obudowy, akumulator z montażem zapłaciłem 1600pln.

Do tego dojdzie jeszcze dodatkowych 5 czujek wewnątrz pomieszczeń w terminie późniejszym oraz klawiatura do garażu czyli jakieś 500-600 pln.

Część tej kasy "zwraca" mi agencja ochrony monitorująca zwalniając z kilku miesięcy abonamentu. Instalacje (kable, robota) pokrywa także agencaj ochrony i monitoringu.

A mógłbyś napisać jaka to centrala, jakie czujki i jaka agencja?

Montowali mi wszystko w piątek i papiery ze specyfikacją mam w samochodzie... a na dworze mróz więc z domu mnie nie wygonisz. To co napisałem podałem z pamięci a nie znam na pamięć tych cyferek i oznaczeń alarmowych :wink: .

To standardowy alarm montowany przez Agencję Ochrony Scorpion. Cena także standardowa. Zawsze okablowanie robią gratis i zwalniają z abonamentu na kilka mc jeśli podpisze się umowę na monitoring. Mają najbliżej mnie bazę wypadową i stacje monitoringu więc z nich skorzystałem.

Montowali mi wszystko w piątek i papiery ze specyfikacją mam w samochodzie... a na dworze mróz więc z domu mnie nie wygonisz. To co napisałem podałem z pamięci a nie znam na pamięć tych cyferek i oznaczeń alarmowych :wink: .

To standardowy alarm montowany przez Agencję Ochrony Scorpion. Cena także standardowa. Zawsze okablowanie robią gratis i zwalniają z abonamentu na kilka mc jeśli podpisze się umowę na monitoring. Mają najbliżej mnie bazę wypadową i stacje monitoringu więc z nich skorzystałem.

To jeszcze jedna prośba, jak już będzie ciut cieplej i wyjdziesz z domu to podrzuć jakieś namiary.

wiekie dzięki i pozdrawiam

Witam!

Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system.

Witam!

Poczytajcie sobie Państwo wątek w ogłoszeniach drobnych na temat agencji Solid a zrozumiecie wiele rzeczy. Z nideuże pieniądze dostaje się naprawdę słaby system . A jeszcze jak uruchomią sygnał uzbrojenia sytsemu to wiedzą kiedy go Panstwo uzbroicie a kiedy nie. Stąd są włamania do obiektów chronionych. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim sprzęcie zostanie zamontowany system.

Popadamy w paranoje. Jak sobie "sam" (zrobi go instalator bez pośrednictwa agencji ochrony) zrobie alarm i wydam na niego 10 000pln i nie skorzystam z monitoringu (czyli zneutralizuje możliwość "uruchomienia sygnału uzbrojenia") to podczas mojego pobytu w pracy jak się zaprą to i tak mnie obrobią bo nie wierzę, że jakikolwiek alarm uchroni mnie przed złodziejem. A monitoringu nie będzie więc jak już wejdą to mają 8h spokoju.

Tak więc wole wydać na standardowy alarm i liczyć, że czynnik ludzki nie zawiedzie (czyli nie trafie na złodzieja-ochroniarza-alarmiarza-monitoringowca), który mnie obrobi bo uaktywni sygnał o jakim piszesz. A jaką mam gwarancje, że nie obrobi mnie alarmiarz zakłądający jakiś super system za wielkie pieniądze?

Wychodze z założenia, że jak się złodziej zaprze to most zwodzony z fosą mi nie pomoże.

To się niebierze pierwszego lepszego a raczej z polecenia, pozatym to tak jak ja musiałem zdobyć licenencję II stopnia i byłem sprawdzany przez policję a sam również alarmy to doróbka do pensji mundurowego więc na próbie złapania na kradzieży wcale mi nie leży. Wolę mieć zadowolonych klientów i satysfakcję z założonego systemu. Całe szczęsie dużo partaczy już pouciekało do irlandii

Witam!

O którym wątku piszesz? Przejrzałem z ciekawości co zwróci hasło SOLID i większość wątków jest starszych niż rok. A jak wszyscy wiedzą przez ostatni rok - dwa różne cuda się działy na naszym rynku ;)

Sam mam umowę podpisaną z SOLIDem i na razie nie narzekam. Instalator był u mnie dwa razy robiąc początkowo parter, potem częściowo poddasze. Będzie jeszcze 3 raz gdy postawimy ścianki na poddaszu. Na użytym sprzęcie się nie znam, więc się nie wypowiadam. Liczę, że wiedzą co montują.

Handlowiec, mimo że handlowiec zaproponował mniej czujek, aniżeli potem monter stwierdził, że by się przydało. Bardziej się obawiałem, że handlowiec naciągnie mnie na zbędne czujki a tutaj odwrotnie.

Ekipa przyjeżdża przy każdym załączeniu. Dzisiaj sirokra ich "wezwała" bo jakoś jej się udało wedrzeć do środka i za głośno się tłukła po szybie.

Jeżeli masz konkretne zarzuty to może je podaj a nie zasłaniaj się "jakimiś" wątkami.

Pamiętajmy również, że alarm to dodatek. Zanim patrol dojedzie na miejsce, to Twoje okno czy inny element może zniknąć z okolicy. To tak samo jak z roletami - dużej przeciwności dobremu złodziejowi nie sprawi ale o ile spokojniej się wyjeżdża z domu ;) No a jak do tego dołoży się jeszcze rygle, to już na Teneryfe można spokojnie lecieć. Nawet osobista ochrona nie zagwarantuje, że nie zostaniesz zaatakowany. Może tylko minimalizować prawdopodobieństwo

Jezeli moge sie wtrącic do tematu odnosnie ochrony monitorujacej uczulam na prowadzone przez monitoring kontrole spowodowane falszywymi alarmami > Do czego zmierzam ------- podczas monitorowania Hurtowni alkoholowej zostal wzbudzony system alarmowy po czym koledzy udali sie na interwencje. Stwierdzili ze po ogledzinach nic nie wskazuje na włam; kilku krotnie musieli interweniowac lecz konczyło sie zwykłym przejazdem na darmo .Natomiast rano mieli doscs zszokowane miny jak dowiedzieli sie ze był włam a co lepsze hurtownia miescila sie na wprost okien bazy ochrony okolo 700 metrow i była bardzo widoczna . okazało sie po ogledzinach przez Policje ze panowie ktorzy wyniesli towar wpadli na pomysl zamiany kłódki co zmyliło kolegow z ochrony .Więc warto przed zawiązaniem umowy wyjasnic sobie pare watkow odnosnie systemu monitoringu.

chcialem tylko uczulic osoby odnosnie oddania swojego mienia pod ochrone; mala polewa lecz wielkie straty

oto adres postu

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2168586#2168586

ny mamy syrene zew satela za 100 zeta, obudowe duza podtynkowa za 200 zeta

bedzie manipulator za okolo 250 satel z wyswietlaczem

centralka ca10 za okolo 300

akumulator kilkanascie czegos tam :)

czujki za 30 pare zeta

moze powiadomienie gsm

kupuje sobie sam u kolegi, montuje tata elektryk przy wsparciu kolegi alarmowca

wszystko razem polaczone z telefonami, otwieranymi bramami itd

czujka w kazdym pomieszczeniu na 3 poziomach - tak na wszelki wypadek

w garazu czy kotlowni (moze przewiewy) oraz salonie (kominek) moze jakies lepsze czujki

na calosc dobrego sprzetu satela mam w planie wydac do 1500 zeta

1km przewodu mialem w gratisie

Witam!

O którym wątku piszesz? Przejrzałem z ciekawości co zwróci hasło SOLID i większość wątków jest starszych niż rok. A jak wszyscy wiedzą przez ostatni rok - dwa różne cuda się działy na naszym rynku ;)

Sam mam umowę podpisaną z SOLIDem i na razie nie narzekam. Instalator był u mnie dwa razy robiąc początkowo parter, potem częściowo poddasze. Będzie jeszcze 3 raz gdy postawimy ścianki na poddaszu. Na użytym sprzęcie się nie znam, więc się nie wypowiadam. Liczę, że wiedzą co montują.

Handlowiec, mimo że handlowiec zaproponował mniej czujek, aniżeli potem monter stwierdził, że by się przydało. Bardziej się obawiałem, że handlowiec naciągnie mnie na zbędne czujki a tutaj odwrotnie.

Ekipa przyjeżdża przy każdym załączeniu. Dzisiaj sirokra ich "wezwała" bo jakoś jej się udało wedrzeć do środka i za głośno się tłukła po szybie.

Jeżeli masz konkretne zarzuty to może je podaj a nie zasłaniaj się "jakimiś" wątkami.

Pamiętajmy również, że alarm to dodatek. Zanim patrol dojedzie na miejsce, to Twoje okno czy inny element może zniknąć z okolicy. To tak samo jak z roletami - dużej przeciwności dobremu złodziejowi nie sprawi ale o ile spokojniej się wyjeżdża z domu ;) No a jak do tego dołoży się jeszcze rygle, to już na Teneryfe można spokojnie lecieć. Nawet osobista ochrona nie zagwarantuje, że nie zostaniesz zaatakowany. Może tylko minimalizować prawdopodobieństwo

oto adres postu

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2168586#2168586

i sorki za pomyłkę