Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

instalacja alarmowa

adi.galia

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie instalator zakończył prace z takim alarmem (Satel):

1. Centrala CA-6 (przewodowa)

2. Moduł GSM LT-S1

3. Manipulator

4. 8 czujek ruchowych (Aqua PLUS)

5. 1 czujka dualna (COBALT)

6. Sygnalizator SPL-2010

Osprzęt 1900PLN, robota 600PLN.

Dziabar Mozesz napisac w jakim miescie montowany byl ten alarm?Z gory dziekuje!

Monitoring na terenie Zielonej Góry 100-120zl w 6 liczacych sie firmach.

Monitoring na terenie Zielonej Góry 100-120zl w 6 liczacych sie firmach.

Coś drogo mimo takiej konkurencji. Pod Wrocławiem mam 50zł netto, czyli połowę tego. Ostatnio nawet dostałem fakturę za montaż - całość niecałe 3000.

Slyszalem o jakims porozumieniu liczacych sie firm ochroniarskich na terenie ZG, aby nie schodzic ponizej 100zl netto, jedna z firm sie wylamala i dala 99zl brutto.

Mozesz podac nazwe firmy z ktorej korzystasz ?

Hhhm.Jestes jednym z tych ponad 57.000 co wybrali Solid.Osobiscie nie mialem wiekszej stycznosci z ta firma (w Zielonej naszczescie jej nie ma :D), ale czytalem mnostwo opini bardzo negatywnych (wiekszosc to przyjazd po czasie, nie wylegitymowanie osob na chronionym terenie w przypadku interwencji i oczywiscie ten slynny serwis techniczny) i taka tez mam opinie o tej firmie.Jak Tobie uklada sie wspolpraca z ww firma?Jak wygladaja interwencje, czy sa prewencyjne podjazdy, probny alarm itp.

Hhhm.Jestes jednym z tych ponad 57.000 co wybrali Solid.Osobiscie nie mialem wiekszej stycznosci z ta firma (w Zielonej naszczescie jej nie ma :D), ale czytalem mnostwo opini bardzo negatywnych (wiekszosc to przyjazd po czasie, nie wylegitymowanie osob na chronionym terenie w przypadku interwencji i oczywiscie ten slynny serwis techniczny) i taka tez mam opinie o tej firmie.Jak Tobie uklada sie wspolpraca z ww firma?Jak wygladaja interwencje, czy sa prewencyjne podjazdy, probny alarm itp.

Na razie nie narzekam na nich. Nie sprawdzałem co prawda bardzo skrupulatnie wywiązywanie się przez z nich z obowiązków, bo budowa kawałek za miastem. Ale przyjeżdżają na każde załączenie alarmu i o to mi na razie chodzi. Jak już zamieszkam i będę miał w domu więcej maneli, to wtedy się sprawdzi jak na prawdę działają. Na serwis nie narzekam, bo jak ostatnio po wyłączeniu prądu coś jedna klawiatura nie chciała zaskoczyć to telefoniczne z dyżurnym odłączyłem ją a na następny dzień już była osoba, która montowała instalację i "naprawiła" klawiaturkę.

• 2 weeks później...
witam, ja mam alarm oparty za centrali Satel Integra 32

18 kontraktonów w oknach

8 czujników podczerwieni

2 czujniki dymu i ognia

3 manipulatory: przy gł.drzwiach, w garażu i na poddaszu

akumulator i inne pierdoły :wink:

za materiały płaciłem 3200 i za robociznę 1600 zł brutto.

Witam,

jesteście pierwsi, którzy wg mnie podają jakieś realne koszty. Jak czytam o 1500 zł za materiał i 600 za robociznę przy 15 punktach, to mam wrażenie, że dostaliśmy wycenę materiałów z innej bajki:

Sprzęt Satel dla domu 140m2 - czujki magnetyczne w oknach, ruchowe w wybranych pomieszczeniach, 2 klawiatury, a więc bez żadnych szaleństw:

- centrala integra 64

- obudowa

- akumulator

- syrena x 2

- czujka lustrzana x 10

- kontaktron x 19

- klawiatura x 2

- syntezator mowy do powiadamiania

- przewody i drobne pierdoły

RAZEM: 3594 zł brutto

Robociznę wycenili na 3.000 (bez kładzenia kabli 2400)

Wg mnie to drogo. Jaki mieliście rabat na cennik Satela? Nam dano 5%.

18 kontraktonów w oknach

8 czujników podczerwieni

2 czujniki dymu i ognia

Witam,

jesteście pierwsi, którzy wg mnie podają jakieś realne koszty. Jak czytam o 1500 zł za materiał i 600 za robociznę przy 15 punktach, to mam wrażenie, że dostaliśmy wycenę materiałów z innej bajki:

Sprzęt Satel dla domu 140m2 - czujki magnetyczne w oknach, ruchowe w wybranych pomieszczeniach, 2 klawiatury, a więc bez żadnych szaleństw:

- centrala integra 64

- obudowa

- akumulator

- syrena x 2

- czujka lustrzana x 10

- kontaktron x 19

- klawiatura x 2

kontaktrony to koszt zaledwie kilku zeta wiec moze nie nazywajmy ich "czujkami magnetycznymi" :wink:

u nas wyglada to tak - ceny brutto

akumulator 18Ah - 97,60

czujnik visonic duo - 91,74

czujnik visonic - 45,14

manipulator satel ca10lcds - 257,18

obudowa podtynkowa duza 203,06

plyta satel ca10 - 289,32

sygnalizator satel sp4001 - 95,40

przewod w gratisie

istalacja wlasna

programowanie - dobry kolega

z czasem dokupimy powiadomienie gsm i sterowanie alarmem (+brama wjazdowa, brama garazowa, furtka) na pilota

na razie wszystko dziala i ma sie dobrze a kosztowalo sam widzisz ile

18 kontraktonów w oknach

8 czujników podczerwieni

2 czujniki dymu i ognia

Witam,

- centrala integra 64

- obudowa

- akumulator

- syrena x 2

- czujka lustrzana x 10

- kontaktron x 19

- klawiatura x 2

Witaj, dostaliśmy ceny z cennika bez upustu, ale te 1600 zł za robotę to według mnie dobra cena, biorąc pod uwagę, że jak miałem później problem to byli parę razy nic nie kasując.

Piszesz , że kładzenie kabli na 600 zł Ci wycenili, ja bym zapłacił, u mnie 2 ludzi tobiło to 2 dni więc jest trochę roboty.

Pozdrawiam

dzięki za odpowiedź, ale zapomniałeś napisać ile jakich czujek, ile manipulatorów, ...

ceny sa jednostkowe jak zapewne latwo sie domyslec - mozna pomnozyc

manipulator mamy przy wejsciu glownym do domu gdyz przyszlosciowo alarm mam byc sterowany pilotem (tak jak brama wjazdowa, brama garazowa i furtka - 4 kanaly)

czujka w kazdym pomieszczeniu wiec bedzie ich ze 12, kontaktron moze wpakujemy w drzwi wejsciowe

18 kontraktonów w oknach

8 czujników podczerwieni

2 czujniki dymu i ognia

Witam,

- centrala integra 64

- obudowa

- akumulator

- syrena x 2

- czujka lustrzana x 10

- kontaktron x 19

- klawiatura x 2

kontaktrony to koszt zaledwie kilku zeta wiec moze nie nazywajmy ich "czujkami magnetycznymi" :wink:

u nas wyglada to tak - ceny brutto

akumulator 18Ah - 97,60

czujnik visonic duo - 91,74

czujnik visonic - 45,14

manipulator satel ca10lcds - 257,18

obudowa podtynkowa duza 203,06

plyta satel ca10 - 289,32

sygnalizator satel sp4001 - 95,40

przewod w gratisie

istalacja wlasna

programowanie - dobry kolega

z czasem dokupimy powiadomienie gsm i sterowanie alarmem (+brama wjazdowa, brama garazowa, furtka) na pilota

na razie wszystko dziala i ma sie dobrze a kosztowalo sam widzisz ile

Proszę nie mylcie systemu ca10 z systemami Integra mimo że jeden producent ale to tak jak porwnanie dużego fiata z mercedesem. A tak pozatym produkcja ca10 i tego typu serii tylko do końca roku. Potem już tylko integra.

Proszę nie mylcie systemu ca10 z systemami Integra mimo że jeden producent ale to tak jak porwnanie dużego fiata z mercedesem. A tak pozatym produkcja ca10 i tego typu serii tylko do końca roku. Potem już tylko integra.

ja nic nie myle i nie porownuje tylko pisze co mam i ile mnie to kosztowalo :wink:

zawsze jest cos nowszego, lepszego, bardziej wypasionego

za rok bedzie konowka integry i wyjdzie supegra a potem gigegra i hipergra :wink:

nie o to chodzi aby zawsze miec to co najnowsze, najlepsze bo moim zdaniem nie o to chodzi :D

tak samo nie szukalem okien 6-komorowych, kupilem takie bo mi sie podobaly :wink: