tole 07.07.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Poszukuję dobrej firmy zajmującej się oknami , roletami okiennymi oraz drzwiami i bramami garażowymi. Przydała by się jeszcze jakaś dachówka na dach,gdzie jej szukać? Macie zapewne jakieś doświadczenia na takich etapach. Okna/Rolety: jeśli okna PCV Oknoplast Kraków i rolety Krispol to Michalina Walaszczyk Gniezno Garaż: jeśli Krispol to j.w., jeśli Hormann to Etrom Strzeszyńska. Dachówka: Tina Gniezno- namiary już masz w garażach nie ma dużego wyboru ale w oknach i dachówkach możesz przebierać na Wielkopolsce 2008 i 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 07.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 zostało mi 2 rolki siatki ogrodzeniowej powlekanej zielonej - tanio sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 07.07.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Budowa w Dusznikach,a chcę zacząć z fundamentem pod koniec roku a reszta 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gamońpoznań 07.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 witam wszystkich budujących , poszukuje wc na budowe , jeśli wysokośc nie przekracza 3 m odbiore bezproblemowo , a może jeszcze ktos ma jakis barak na czas budowy a jest mu juz nie potrzebny, ja właśnie zaczynam .. 14 lipca uprawomocnia się PnB , POZDRAWIAM gamońpoznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmo 07.07.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 poszukuje wc na budowe ja zrobiłem piękny WC-et sam , koszt 100 pln i trochę pracy , a stolarz chciał 400 - 450 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 08.07.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Poszukuję na sierpień dobrego instalatora CO wod-kan do zrobienia ogrzewania centralnego podłogowo-grzejnikowego. Obecny coś się nie odzywa, więc chciałbym mieć coś w zanadrzu (żeby nie było jak z cieślami, co powiedzieli że nie przyjdą w dniu kiedy mieli rozpocząć prace). Jak jesteście zadowoleni z usług to dajcie kontakt na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doom 08.07.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Kosztorysanta szukam. Sensownego, z krótkimi terminami prac. Nawet zapłacić chcę i nie będę grymasił. Znacie kogoś? Dotychczasowi nie oddzwaniali, nie odbierali telefonów albo wprost mówili, że umowa ustna już nie obowiązuje, bo mają lepszą/inną robotę i mam zadzwonić w październiku. A ja za tydzień kredyt biorę, w sierpniu wbijam łopatę Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgrams 08.07.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Desmo, Wesołek zaproponował cenę 5,6/szt, więc chyba mi się nie kalkuluje bo róznica w materiale ponad tysiąc zł, a za rozładunek to chyba zapłacę jednak mniej, ale sprawdzić nie zaszkodzi, dzięki Mi ostatnio udało się u nich wynegocjować ponad 800 PLN zniżki na całej dostawie BK z Solbetu. Dodatkowo zrezygnowali z opłaty za dostawę i transport. Czyżby 5 lat pracy w sprzedaży zaowocowało:wink: poszukuje wc na budowe Moja ekipa powiedziała że póki zboże wysokie.... Trochę mi sie to nie podoba, więc w tym tygodniu mają prikaz coś zbudować. Ja im tylko deski i zawiasy dostarczam. No i klapę żeby drzazgi w d*** nie powchodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 08.07.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Kosztorysanta szukam. Sensownego, z krótkimi terminami prac. Nawet zapłacić chcę i nie będę grymasił. Znacie kogoś? Jak do potrzeb kredytu to ja zrobiłem sam na podstawie cen uzyskanych z forum muratora oraz średnich cen z budujemydom.pl Poszczególne koszty podzieliłem wg formularza dostarczonego przez bank, posegregowałem poszczególne prace wg formularza, wydrukowałem. Kierbud podpisał, nikt nie wnosił w banku zastrzeżeń... I sprawa załatwiona Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Co do kosztorysu mu też radośnie tworzyliśmy nasz. I tak np. żona wpisała 50tyś na podłogi, (samo wykończenie) żeby ładnie pokryła się transza kredytu z etapem budowy. Nikt nawet nie mrugnął okiem i poszło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 08.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Co do kosztorysu mu też radośnie tworzyliśmy nasz. I tak np. żona wpisała 50tyś na podłogi, (samo wykończenie) żeby ładnie pokryła się transza kredytu z etapem budowy. Nikt nawet nie mrugnął okiem i poszło ... ciekawe czy wystarczy.........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.07.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 witam, ja z prosba, czy mozecie mi polecic jakas firme z Waszej okolicy, ktora sprzedaje i montuje solary, obiecalam rodzicom kolezanki, ktorzy sie buduja w Waszych okolicach, ze cos im znajde, z gory dziekuje i pozdrawiam z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 09.07.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Na jakiej wysokości macie okna w domu (żeby się meble kuchenne zmieściły) i jakiej wysokosci macie okna balkonowe. Okna normalne to dziura na 150 cm tylko ile najlepiej od gotowej posadzki. Co do drzwi myślę że 220 cm wystarczy. Czekam na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 09.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Na jakiej wysokości macie okna w domu (żeby się meble kuchenne zmieściły) i jakiej wysokosci macie okna balkonowe. Okna normalne to dziura na 150 cm tylko ile najlepiej od gotowej posadzki. Co do drzwi myślę że 220 cm wystarczy. Czekam na podpowiedzi Witam Jam mam okna na wysokości 85 cm od podłogi,natomiast drzwi balkonowe są wysokości 2355 mm i bardzo ładnie to wygląda,a mam ich aż dwie sztuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 09.07.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Do wieńca mam 280 cm z czego ok 18 cm odchodzi na styropian i posadzkę z ogrzewaniem. Nad oknami i drzwami tarasowymi chciałem zamontować skrzynki z roletami, które mają 16 i 20 cm i tutaj zaczynają się problemy z miejscem. Zastanawiam się czy 82 cm do dołu ramy okiennej to nie bedzie zamało od posadzki właściwej "0". Bloczki myślę wyciagnąć na 100 cm 5 warstw (YTONG) z tego ok 18 odejdzie na posadzke a dalej w górę okna do wysokosci 250 nastepnie skrzynka 16 i zostaje ok 14 cm na nadproże i już wieniec systemowy. Będzie to dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 09.07.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Odnośnie kuchni powinieneś popytać się w sklepach z meblami kuchennymi, jakie są wysokości standardowej zabudowy sprzętu AGD - kuchenka, zmywarka - wolnostojące i do zabudowy. To powinieneś przyjąć jako wysokość okien, przy których może iść zabudowa mebli kuchennych. Co do reszty to już hulaj dusza ihmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 10.07.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam,może ktoś mi poradzi skąd wziąć ziemię w okolicach Borówca...Potrzebuje jakieś 15 wywrotek. Przy okazji poszukuje fachowca od ogrodzeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 11.07.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 506 038 844 okolice Mosiny lub 500 062 226 Puszczykowo Gdzie kupie nadproża strunobetonowe nad drzwi ( nie L-19 ) takie płaskie belki mnie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 11.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja wczoraj kupowałam w Butransie na Wołkowyskiej koło MAlty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallos123 11.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam wszystkich budujących 2008. Pisze w tym wątku ponieważ to o co chce Was zapytać macie już za sobą. Jestem na etapie projektu, a raczej jego adaptacji. Mam już wybrany projekt ale mam dużo poprawek łącznie z ingerencją w fundamenty i konstrukcję dachu. Stąd moje zapytanie: czy możecie polecić jakiego dobrego "projektanta-adaptatora" z okolic Poznania, który przyjrzałby sie mojemu projektowi, dokonał wyceny zmian i realizacji tej adaptacji. Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts