Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

co planujecie na dachach? Finalnie wybraliśmy Rupp Sirius miedziany i mamy dylemat z wyborem gąsiora, mi podoba się oczywiście droższy, mężowi ten tańszy.

Sattel czyli droższy wypatrzyliśmy na sąsiadującym dachu, natowmiast Konisha na razie na zywo nie widziałam a chciałabym. Moze ktoś wie gdzie leży taki dach.

Ponawiam pytanie o ogrodzenie tymczasowe - co najlepiej i oczywiście najtaniej wyjdzie.

Pozwole zapytac sie o namiary do skąłdów drewna/tartaków na Pd od Poznania, w tm tygodniu zacyznam szukac wiezby - stą czym wiecej kontaków tym lepiej...

pozdro

Pawlok

Nekla -na ulicy Lipowej - tartak mniejszy facet grubszy ale można się z nim dobrze dogadać,

Nekla - przed torami jak się jedzie na Środę, bardziej schludnie ale drożej o 250 PLN na kubiku. Mają też impregnację cisnienieniową.

Jeszcze jest kobitka w Zalasewie przy nowym osiedlu (przy lesie czy jakoś tak się nazywa), byłem tam tylko po ceny potem miałem jakoś nie po drodze, ceny chyba minimalnie niższe od tego droższego w Nekli.

Od wczoraj mamy wodę ze studni, koszt 1550 zł, loklany wykonawca (13 m do wody po 100 zł, materiał 250). Poszło szybko i sprawnie.

możesz podać jakiś namiar na ta ekipę od studni ?

Podaję namiar na tę ekipę:

Piotr Kaczmarek

501 058 225

504 254 055

A zna ktoś wykonawcę do studni w okolicach Borówiec/Kórnik?

Doom_

u mnie lezy na wydanie trochę stempli, musiałbym policzyć ale bedzie coś koło 40-50 sztuk, oddam za 5 PLN za sztukę, jeżeli byłby problem z transportem to moge podrzucić.

Foczki, bylibysmy chętni na te stemple zwłaszcza jeśli mozna prosić z dowiezieniem bo do kombi chyba się nie da. Podaj proszę na prive nr telefonu, to sie jakoś umówimy. Z góry dzięki

Frodo pewnie i gmina ma taki obowiązek, tylko pytanie kiedy ta "Twoja" rura znajdzie się w planach inwestycyjnych gminy/zakładu komunalnego.

Raczej pogódź się z tym, że jeśli zależy Ci na czasie, to będziesz musiał to przyłącze zrobić samemu a potem wyegzekwować te pieniądze od gminy.

Czytając to forum kilkukrotnie spotkałem się z wpisami, że ktoś musiał budować kilkadziesiąt metrów przyłącza wodnego.

Frodo pewnie i gmina ma taki obowiązek, tylko pytanie kiedy ta "Twoja" rura znajdzie się w planach inwestycyjnych gminy/zakładu komunalnego.

Raczej pogódź się z tym, że jeśli zależy Ci na czasie, to będziesz musiał to przyłącze zrobić samemu a potem wyegzekwować te pieniądze od gminy.

Czytając to forum kilkukrotnie spotkałem się z wpisami, że ktoś musiał budować kilkadziesiąt metrów przyłącza wodnego.

To rozumiem, że nie ma możliwości wyegzekwowania tego na drodze prawnej. Czy na Gminę naprawdę nie ma nikt wpływu? Mosina to porażka

Frodo-pl

Niestety w czerwonaku jest podobnie - ale podatek kasują :evil:

Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu :lol: ale transport :cry: :-? Może ktoś jest na podobnym etapie i byłby zainteresowany zakupem w podobnym czasie i podziałem kosztów transportu?

Ale liczę że może ktoś kupił w dobrej cenie w okolicy i podzieli się informacjami :wink:

Pozdrawiam

Czy ktoś wie gdzie można kupić szambo ? Podobno najtaniej w Radomiu :lol: ale transport :cry: :-? Może ktoś jest na podobnym etapie i byłby zainteresowany zakupem w podobnym czasie i podziałem kosztów transportu?

Ale liczę że może ktoś kupił w dobrej cenie w okolicy i podzieli się informacjami :wink:

Pozdrawiam

Ja już kupiłem i założyłem firma nazywała się Fach-bet i mieści się w Bugaju zaraz przy Biskupicach. Zbiornik żelbetowy 10m3 kosztował 3200, transport i montaż 1300. Studzienka rewizyjna 120zł za metr (ceny netto). Potrzebowali na montaż trochę ponad godzinę.