Zakrzewianka 03.04.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Paulbud? super, bo u mnie wylali posadzkę za wysoko - a mamy bezprogowe okno balkonowe . Posadzka kruszyła się, była nierówna, poprawiali 5x, a i tak płytkarz musiał po nich poprawić. Ich szef - bardzo niemiły człowiek. Ponieważ robili u nas zarowno parter, jak i poddasze (w rożnych terminach) - po zrobieniu poddasza i rozpatrywaniu reklamacji dotyczącej parteru - po pół roku przysłali fakturę. Na moje pismo, że przecież reklamacja itd, itp - ich prawnik odpowiedział, że przecież wszystko zostało przyktyte i mamy zapłacić . W dodatku, że żadnych usterek nie było. Zapomnieli tylko, że mam sms-a od samego Pawła Pęczka (szefa), że usterka JEST i że będą naprawiać. W dodatku było całe zebranie dotyczące jakości tych posadzek, tak więc 5 osób może zaświadczyć, że były byle jak zrobione. Dodam jeszcze, że gdy inne firmy brały max 25 zł, my płaciliśmy 30 zl - właśnie chcąc mieć zagwarantowaną jakość. To na tyle, jeżeli chodzi o Paulbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.04.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No to jestem w ciężkim szoku Twoich problemów z tą firmą W takim razie będę musiał dokładnie wszystko sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.04.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Paulbud? super, bo u mnie wylali posadzkę za wysoko - a mamy bezprogowe okno balkonowe . Posadzka kruszyła się, była nierówna, poprawiali 5x, a i tak płytkarz musiał po nich poprawić. Ich szef - bardzo niemiły człowiek. Ponieważ robili u nas zarowno parter, jak i poddasze (w rożnych terminach) - po zrobieniu poddasza i rozpatrywaniu reklamacji dotyczącej parteru - po pół roku przysłali fakturę. Na moje pismo, że przecież reklamacja itd, itp - ich prawnik odpowiedział, że przecież wszystko zostało przyktyte i mamy zapłacić . W dodatku, że żadnych usterek nie było. Zapomnieli tylko, że mam sms-a od samego Pawła Pęczka (szefa), że usterka JEST i że będą naprawiać. W dodatku było całe zebranie dotyczące jakości tych posadzek, tak więc 5 osób może zaświadczyć, że były byle jak zrobione. Dodam jeszcze, że gdy inne firmy brały max 25 zł, my płaciliśmy 30 zl - właśnie chcąc mieć zagwarantowaną jakość. To na tyle, jeżeli chodzi o Paulbud. A jak się sprawa finalnie zakończyła z Tą firmą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 03.04.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Zaplaciłam im potrącając 30%, ale sprawa znajdzie chyba swój finał w sądzie. Będą mnie pozywać o brak zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Zaplaciłam im potrącając 30%, ale sprawa znajdzie chyba swój finał w sądzie. Będą mnie pozywać o brak zapłaty. Uuuu to nie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Zaplaciłam im potrącając 30%, ale sprawa znajdzie chyba swój finał w sądzie. Będą mnie pozywać o brak zapłaty. A pamiętasz może imię Kierownika Ekipy co robili u Ciebie ? bo jeszcze tak się łudzę, że u mnie robiła inna ekipa ( bo mają ich kilka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 03.04.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Naprawdę, przykro słuchać o takich zdarzeniach.Tyle się słyszy o dobrych posadzkarzach,ale jak nadeszła nasza pora to nie mogłam się doprosić o polecaną ekipę.Wzieliśmy więc pierwszą lepszą z allegro.No i rewelka.Podłogi gładziutkie.Sami załatwili materiał :żwir i cement-650 + 1200; robocizna:2200zł. 170m2.Wychodzi 23,8zł/m2.Jeszcze w rozliczeniu zabrali pozostały porotherm.Teraz będą robić górę.Jak piętro wyjdzie super to podam ekipę na białą listę.Czasem uda się coś z przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.04.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Zaplaciłam im potrącając 30%, ale sprawa znajdzie chyba swój finał w sądzie. Będą mnie pozywać o brak zapłaty. Uuuu to nie ciekawie Wracając do firmy Paulbud - http://www.paulbud.pl To muszę podtrzymać bardzo dobrą opinie. Uff Posadzki sprawdzone i pomierzone przeze mnie i przez KierBuda i są wykonane perfect także mogę ich spokojnie polecać. Fotki wykonanych posadzek wkleję do dziennika dzisiaj wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 04.04.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 ... 2) Jak wyglądało u was zakończenie wylewki podłogowej w garażu ? Po prostu jest ściana fundamentowa na niej ocieplenie styropianowe. I teraz na chudziak położę 5 cm styropianu ale do którego miejsca, w krawędzi bramy garażowej? jak potem powiązać posadzkę wewnętrzną z zewnętrznym wjazdem ? Chyba zbytni nie zakręciłem - najlepiej byłoby zrobić rysunek - ale jak go tu wstawić? Pawlok jeśli masz już bramę (segmentową) to robić się to najlepiej tak że posadzkę w garażu robisz tylko do miejsca w którym krawędź bramy się z nią styka po opuszczeniu bramy a więc w praktyce jest to o parę centymetrów wgłąb garażu (wcięcie) niż gdybyś przeprowadził linię prostą przez otwór bramowy w tej samej lini co tynki wewnętrzne ściany w której jest otwór bramowy dzięki temu możesz na zewnątrz ułożyć pozbruk itp do samej krawędzi bramy co w efekcie daje taki walor estetyczny że jak masz bramę zamkniętą to z zewnątrz jednolity materiał na wjeździe do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 05.04.2009 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Szanowni forumowicze!Kupię kontener albo barak w którym można przechować klumkry budowlane.Przepraszam, że kolejny raz wcinam sie z tym pytaniem, ale może ktoś z Was lub Waszych sąsiadów chce się pozbyć czegoś takiego. Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 05.04.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 hej forumowicze, bardzo proszę o namiary na dobrego pana co pięknie płytki kładzie i nie zdziera skóry z inwestora przy okazjiaaa no i poszukuje pełnowymiarowej dużej koparki (nie koparko-ładowarki, bo za mała)do wynajęcia w okolicach Swarzędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 06.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 słuchajcie mam pytanko - wiem, że kilka razy była już o tym mowa...Czy moglibyście podać ile płaciliście za tynki maszynowe gipsowe i wylewki, najlepiej wszystko z materiałem.... z góry dzięki i miłego przedświatecznego tygodnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 06.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 czy ktoś miał do czynienia z firmą instalacyjną Borkowski ze Swarzędza? chwalą się że sporo robią ale jakoś na forum cisza na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 06.04.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 słuchajcie mam pytanko - wiem, że kilka razy była już o tym mowa... Czy moglibyście podać ile płaciliście za tynki maszynowe gipsowe i wylewki, najlepiej wszystko z materiałem.... z góry dzięki i miłego przedświatecznego tygodnia.... ZA GIPSOWE 23/M Z MATERIAŁEM,CO DO WYLEWEK BĘDĘ NEGOCJOWAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Gdzie kupowaliście wełnę Rockwolla na ocieplenie poddasza ?Chcę nabyć Toprock między krokwie i Superock pod krokwie. Co do wylewek u mnie wyszło średnio 36zł/m2 w tym styropian, folia, wylewka i zbrojenie - w różnych konfiguracjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 poszukuje ekipy od tynkow cementowo-wapiennych ma ktos jakas sprawdzona ekipe? I jakie ceny wchodza w gre?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 poszukuje ekipy od tynkow cementowo-wapiennych ma ktos jakas sprawdzona ekipe? I jakie ceny wchodza w gre?[/i] Jarosław Błaszczyk ekipa robiła u mnie - 665 998 483, ale nie wiem czy ma wolne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.04.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 dzięki temu możesz na zewnątrz ułożyć pozbruk itp do samej krawędzi bramy co w efekcie daje taki walor estetyczny że jak masz bramę zamkniętą to z zewnątrz jednolity materiał na wjeździe do garażu Dzięki za rozjaśnienie - to tak sie jeszcze zastanawiam czy warto w posadce garażowej utopić powiedzmy druty fi16, by potem zatopic je np w podkładzie pod pozbrukiem? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 07.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 hej forumowicze, bardzo proszę o namiary na dobrego pana co pięknie płytki kładzie i nie zdziera skóry z inwestora przy okazji aaa no i poszukuje pełnowymiarowej dużej koparki (nie koparko-ładowarki, bo za mała)do wynajęcia w okolicach Swarzędza Janusz Moskalik z Borku Wlkp. 887 669 538. Polecam bez skrupułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 07.04.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 jestem na tym etapie i zauważyłem, że ceny montażu w Poznaniu są jakby nie z tej planety tzn. 160 do nawet ponad 200 zł/szt. z małymi obróbkami. Strasznie mnie to zirytowało bo mam kilkanaście do zamontowania i z tego powodu zacząłem szukać poza miastem (konkretnie Impol Lipno k.Leszna). Cena jaką dostałem za montaż od firmy sprzedającej mi (takie same) drzwi jest... 3x niższa, ekipa podobno sprawdzona. Tyle przed montażem. Witaj mam pytanie czy brałeś od nich równiez drzwi? Czy ceny drzwi też sa troszkę niższe niz w VOX -ie? Interesuje mnie Dre,aczkolwiek ciekawe są też z ich strony Invado,ale nie wiem nic o ich jakości. Hej, brałem drzwi + montaż po to, żeby było na 7% Ceny mają bardzo dobre, są też elastyczni w negocjacjach ale uwaga!! Nie chcę chwalić przed robotą- dobry sklep to ten, co dobrze załatwi reklamacje i ew. poprawki. Wcisnąć to każdy może. Ostateczna recenzja za 1/2 do 1 roku Co do Invado to śledziłem ich bardzo intensywnie w necie oraz pytałem gdzie się dało i opinie mają przyzwoitą. Nie jest to Mercedes ale w cenie do 1500 zł/szt masz drzwi w fornirze z ościeżnicą montażem, klamką i osprzętem co jest możliwe chyba jeszcze tylko w Porcie która opinię ma fatalną (modele w okleinie naturalnej). CZY SĄ ZNAWCY / UŻYTKOWNICY DRZWI INVADO? Drzwi już kupiłem ale wszelkie sugestie i dobre i złe mile widziane (będę zwracał uwagę podczas montażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts