Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Ja z płytkarzem dogadałem ceny 35 zł za m2 za pomieszczenia gospodarcze oraz wiatrołap, hol i kuchnia, a za łazienki 60zł za m2 bo tam więcej pitolenia z tymi płytkami. Poza tym pomieszczeń gospodarczych mam zdecydowanie więcej powierzchni niż łazienek 8) Płytkarz wyjściowo śpiewał 40 i 55 - to stargowałem na pomieszczeniach, których mam więcej, A podwyższyłem na pomieszczeniach, których mam mniej.

Doliczają oczywiście za docinanie narożników do kąta za mb 35zł, za stopnie też chyba 35 zł ale nie jestem pewien, miałem raptem 2 w środku.

a u nas mozaika na co płytkarz klął w żywy kamień, bo musiał ostatnią górną mozaikę odcinać nożyczkami,żeby oszlifować i spasować z płytkami z góry wanny, pół dnia mu zeszło, podczas gdy na normalnych płytkach mówił max godzinka...więc mimo,że pozornie też mi się wydawało,że mu ułatwię decydując się na mozaikę efekt był odwrotny ;)
Czy możesz coś łopatologicznie napisać o tych rurach, bo ja to blondynka i trudno mi niektóre rzeczy sobie wyobrazić :)

Za radą KB na nieogrzewanym stryszku - potencjalnym miejscu składowania np choinki, kartonów itp itd - dorobiłem dodatkową wentylacje, w dwóch ścianach szczytowych po przekątnej.Po prostu są dziury na przelot Fi50 zapewniające dodatkową wymianę powietrza na stryszku...

A żeby ładnie wyglądały rury PCV jak przyjdzie stryro zamaskowane zostana odpowiednią kratkę elewacyjną.

Pawlok

przykre ale płytkarze tak robią...my umówiliśmy się za kompletną usługe mierzoną w m2...

To tak samo jak ja - jak wyjdzie wkrótce będę wiedział..35m2 jak leci razy ilość metrów...oczywiście bez rachunku...

Pawlok

Witam,

mam pytanko do osób, które mają okna w kolorze złoty dąb. Jaki kolor podbitki wybraliście? Wybór jest strasznie duży, wiadomo, że kolory w katalogu mają się nijak do tego co wychodzi po pomalowaniu, więc będę wdzięczna za podanie nazwy impregnatu bądź lakierobejcy i jej koloru.

Pozdrawiam,

Magda

ale dzięki płytkarzowi i tak zapłaciłam frycowe...

poprosiłam,żeby zamontował w dolnej łazience - drzwi do prysznica (między dwiema stałymi murowanymi ścianami, więc skomplikowane nie było) dobudowanie blatu pod umywalkę (tez między ścianami), przesunięcie puszki el o dosłownie 15cm i obudowanie wystającej rury kanalizacyjnej (takie 20x30cm w narozniku) i ile mnie skasował...1000zł! ale nie za bardzo mogłam skomentować, bo ja głupia nie ustaliłam ceny tych dodatkowych robót przed ich wykonaniem...jeszcze mi koleś bez mojej prośby zamontował miski wiszące WC i chciał skasować po 180zł/szt...z tym to już chłopa pogoniłam, bo ja sama umiem to zrobić i wiem,że 50zł za montaż to max co powinno kosztować...spytał, czy ma zdjąć skoro nie płacę, powiedziałam,że jak najbardziej...

Witam,

mam pytanko do osób, które mają okna w kolorze złoty dąb. Jaki kolor podbitki wybraliście? Wybór jest strasznie duży, wiadomo, że kolory w katalogu mają się nijak do tego co wychodzi po pomalowaniu, więc będę wdzięczna za podanie nazwy impregnatu bądź lakierobejcy i jej koloru.

Pozdrawiam,

Magda

Ja pomalowałem

1 x Impregnat Drewnochron Bezbarwny

1 x Impregnat Drewnochron Tik

2 x Lakierobejca Super Drewnochron Tik

Gdzie wynajmę dobrą piłę łańcuchową do wycinki drzew???????HELP

(w Ewpie nie ma)

Może tu:

Mają kilka punktów w Poznaniu, 1 na Franowie i także na dalekim Szczepankowie - chyba to są Krzesinki :roll:

http://www.ramirent.pl/kontakt/poznan/

dzięki już zarezerwowałam na jutro :)

Zadowoleni ze swoich płytkarzy proszę o namiary. Dzis własnie pogoniłem swojego płytkarza, który przez 4 dni przenosił towar z naroznika do naroznika i nie zrobił nic.

MOGĘ polecić swojego płytkarza, bo z jakości jestem zadowolona, choć radzę dobrze się dogadać przed rozpoczęciem roboty i przed wykonaniem każdej dodatkowej pierdołki, no i nie wiem czy dysponuje wolnymi mocami przerobowymi- jakby co info ina priv

my z rynien najprawdopodobniej będziemy odprowadzać wodę na ogród pod trawnik - najpierw kawałek rury kanalizacyjnej a potem rurę drenarską i na ogród rozsączać. Myślę że 100 mb rury drenarskiej starczy :D
A gdzie odprowadzacie wodę z rynien ? Bo zupełnie nie wiemy jak ten problem rozwiązać.

Na ooród/działke w grunt...dzisiaj obserowałem burze - woda z rynien leicala i

wsiąkała...

Pawlok

Niestety nasza działka jest bardzo nierówna "góry doliny" i po dzisiejszej burzy w 2 miejscach mamy baseny. czy to co pisał/a kaka1 oznacza, że te rury będą zakopane w ziemi?
Gość Gosc_gość
Ja też koniecznie wodę w grunt będę wpuszczał, bo nasze kochane urzędasy :evil: wymyślili se podatek od wody deszczowej :evil: takiego wała....... ani złamanego grosza ode mnie nie wyciągną za deszczówkę ( na pewno to dotyczy nieruchomości w ramach administracyjnych Poznania, czyli mojej... innych nie wiem :roll: )