Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie odnośnie opaski wokół domu - z czego robicie i czy w ogóle robicie. Mam na cokole tynk mozaikowy i trochę sie obawiam, ze jak nic nie zrobie co mi flora moze go poniszczyc w dłuższej perspektywie czasu.

A propo opasek - dajecie/dawaliście krawężniki na skraju ?

Cz tylko na opasce kostka na betonie?

pozdrawiam

Pawlok

Witam, u nas dopiero robi się dach, ale jeszcze mamy możliwości wprowadzenia jakiś zmian (np. zwężenie okna, lub jego likwidacja), dlatego poszukuję dobrego, sprawdzonego stolarza, lub studio kuchenne, które zrobi mi projekt kuchni i przy okazji doradzi jakie rozwiązania będą najkorzystniejsze. Dodam, że marzy mi się kuchnia w stylu bardziej tradycyjnym, niż nowoczesnym.

Za projekt jak najbardziej mogę zapłacić. Czy spotkaliście się z tym, że ktoś ze studia, przyjeżdżał na budowę, wolałabym, żeby zobaczyli to wszystko na żywo, a nie na papierze.

Będę wdzięczna za info.

Witam:) Szukam szklarza który zrobiłby mi półkę pod umywalke (umywalka wpuszczana w blat) ewentualnie osoby znajacej sie na metaloplastyce która zrobiłaby mi szafke pod umywalkę:):)

Pilnie szukam glazurnika który potrafi połozyc mozaike!!!! (moj sie nie sprawdziL) i wszystko szlag trafił:( Dodam, że mozaika ma byc obudowana wanna.

Witam:) Szukam szklarza który zrobiłby mi półkę pod umywalke (umywalka wpuszczana w blat) ewentualnie osoby znajacej sie na metaloplastyce która zrobiłaby mi szafke pod umywalkę:):)

Pilnie szukam glazurnika który potrafi połozyc mozaike!!!! (moj sie nie sprawdziL) i wszystko szlag trafił:( Dodam, że mozaika ma byc obudowana wanna.

Praktcznie wszystko ze szkła robi firma Alhen z Głazowej

http://www.alhen.com.pl , znalazłam ich przypadkiem do wycięcia otworów w super twardym gresie, na stronie mają cos o półkach szkalnych, aczkolwiek moze byc drogawo, za m2 szkła hartowanego z montażem (do kuchni na ścianę) 450 zł netto + 22%

Znacie jeszcze kogoś, oprócz P. Fedorczaka, kto możliwie tanio robi te cholerne certyfikaty? Bo ten gość jest po prostu nie do złapania, nie dotrzymuje słowa, nie oddzwania, nie przyjeżdża na umówioną godzinę (zero uprzedzenia oczywiście), straciłam już nadzieję, że uda nam się to u niego załatwić. A nie chcę z kolei przepłacać za papierek, który jest mi tak potrzebny do życia, że wiecie co można z nim zrobić...

Znacie jeszcze kogoś, oprócz P. Fedorczaka, kto możliwie tanio robi te cholerne certyfikaty? Bo ten gość jest po prostu nie do złapania, nie dotrzymuje słowa, nie oddzwania, nie przyjeżdża na umówioną godzinę (zero uprzedzenia oczywiście), straciłam już nadzieję, że uda nam się to u niego załatwić. A nie chcę z kolei przepłacać za papierek, który jest mi tak potrzebny do życia, że wiecie co można z nim zrobić...

Tego Pana radzę odpuścić sobie. Ja w ten sposób czekałem ponad 3 tygodnie. Obiecywał, że zrobi, zadzwoni, umówi się i nic z tego :evil: W końcu zrobiłem w probudzie na Wolsztyńskiej za 490zł. Teraz widzę, że ogłaszają się za 440. Zgadzam się, że nawet taka kwota to wielkie zdzierstwo za ten całkowicie bezużyteczny papier.

Tego Pana radzę odpuścić sobie. Ja w ten sposób czekałem ponad 3 tygodnie. Obiecywał, że zrobi, zadzwoni, umówi się i nic z tego :evil: W końcu zrobiłem w probudzie na Wolsztyńskiej za 490zł. Teraz widzę, że ogłaszają się za 440. Zgadzam się, że nawet taka kwota to wielkie zdzierstwo za ten całkowicie bezużyteczny papier.

Ten certyfikat mozna juz załatwiac po ociepleniu budynku czy dopiero po zakończeniu wszystkich pracz wiązanych z wykończeniami? Pytam bo już jestem na wykończeniu (siebie też :lol: )

A 440 zł. to i tak niezła kwota :wink: pamietam jak w styczniu było to ok. 1500 ! :o

Witam. Czy może ktoś z forumowiczów kupował okna Jezierskiego w salonie na ul. Głogowskiej w Poznaniu? Jak wypadł montaż? Pozdrawiam.

my mamy okna Jezierskiego kupione na Głogowskiej,ale co do montażu ciężko mi się wypowiadać, mogę tylko w odniesieniu do jednego okna - szer.3m....wg mnie okno się rusza a oni twierdza,że tak musi być, bo nie ma go gdzie złapać...to okno ma podział na 4 pionowe pola, z czego zewn. nieotwierane a środek otwierany bez szprosu i tu na otwieranych częściach nie schodzą się dobrze tylko jedno wyżej drugie niżej, a monterzy stwierdzili,że tego nie da się wyregulować...choć będziemy walczyć jak znajdziemy chwilę...Co do samego pana który okna sprzedaje to jest bardzo sympatyczny i cierpliwy,wszystko wyjaśnia...czyli- trzeba mieć do niego anielską cierpliwość...nas wykończył nerwowo bo ma czas, rozgaduje się na wszelkie możliwe poboczne tematy a czas leci...to było trochę ponad moje siły i kłóciliśmy się czyja kolej na dzwonienie do niego (dla wyjaśnienia zwycięzca nie musiał dzwonić ;)

Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za

1)położenia styropianu wraz z zatarciem kleju i zagrunowaniem

2)położenie tynku

3)ewentualne jego malowanie.

A i moze jakies namiary na fachowców mi sie troszkę skomplikowała sprawa.

pozdrawiam

Pawlok

Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za

2)położenie tynku

pozdrawiam

Pawlok

proszę bardzo :D

1.......30zł

2 i 3 ......12zł

2)położenie tynku

pozdrawiam

Pawlok

Moi fachmani brali 40 zł. za położenie styropka ze szlifowaniem + klej + siatka+ klej+ malowanie podkładem + tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy) za malowanie oczywiscie dodatkowo .Jestem zadowolony, a mało wymagający nie jestem... :wink: :D

Cenę znegocjowałem z 45 zł. (mialem tez robione wczesniej przez nich gładzie wewnątrz) 45 zł. to obecnie cena standardowa (zazwyczaj biorą 15 zł. za warstwe)... :wink:

Przepraszam Ciebie że się wtrące w Twoją wypowiedź ale troszkę chce mi się śmiac :D

za położenie styropka ze szlifowaniem

tak to zachwalasz a przecie szlifowanie styropianu to jest reguła jeśli ktos tego nie robi to jest zwykłaym pseudofachmanem

klej + siatka+ klej

A co to jest :o

Daje się klej i na to idzie siatka tzw.zatapianie siatki w kleju

malowanie podkładem

tzw.gruntowanie.........normalana sprawa

tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy)

a niby dlaczego chcielby różnej ceny za różny tynk

róznica mogłaby byc jedynie w materiale czyli styropian czy wełna

obecnie cena standardowa

że co?

ja za to wszystko mogę miec 40zł czyli za całośc

-styropian

-klej

-siatka

-grunt

-tynk

-malowanie

2)położenie tynku

pozdrawiam

Pawlok

Moi fachmani brali 40 zł. za położenie styropka ze szlifowaniem + klej + siatka+ klej+ malowanie podkładem + tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy) za malowanie oczywiscie dodatkowo .Jestem zadowolony, a mało wymagający nie jestem... :wink: :D

Cenę znegocjowałem z 45 zł. (mialem tez robione wczesniej przez nich gładzie wewnątrz) 45 zł. to obecnie cena standardowa (zazwyczaj biorą 15 zł. za warstwe)... :wink:

a ja mam to wszystko za 31 zł....