taszana 23.07.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam!To chyba jednak zależy przede wszystkim od drewna a nie czy to Barlinek,Baltic wood czy inne (mi polecano dąbex-jest z dwóch grubszych warstw,ma wystarczyc na dłużej ) Wiadomo że deska lita jest bezkonkurencyjna,no ale...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.07.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 mam pytanie odnośnie opaski wokół domu - z czego robicie i czy w ogóle robicie. Mam na cokole tynk mozaikowy i trochę sie obawiam, ze jak nic nie zrobie co mi flora moze go poniszczyc w dłuższej perspektywie czasu. A propo opasek - dajecie/dawaliście krawężniki na skraju ? Cz tylko na opasce kostka na betonie? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 24.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam, u nas dopiero robi się dach, ale jeszcze mamy możliwości wprowadzenia jakiś zmian (np. zwężenie okna, lub jego likwidacja), dlatego poszukuję dobrego, sprawdzonego stolarza, lub studio kuchenne, które zrobi mi projekt kuchni i przy okazji doradzi jakie rozwiązania będą najkorzystniejsze. Dodam, że marzy mi się kuchnia w stylu bardziej tradycyjnym, niż nowoczesnym.Za projekt jak najbardziej mogę zapłacić. Czy spotkaliście się z tym, że ktoś ze studia, przyjeżdżał na budowę, wolałabym, żeby zobaczyli to wszystko na żywo, a nie na papierze. Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.07.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam:) Szukam szklarza który zrobiłby mi półkę pod umywalke (umywalka wpuszczana w blat) ewentualnie osoby znajacej sie na metaloplastyce która zrobiłaby mi szafke pod umywalkę:) Pilnie szukam glazurnika który potrafi połozyc mozaike!!!! (moj sie nie sprawdziL) i wszystko szlag trafił Dodam, że mozaika ma byc obudowana wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 24.07.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam:) Szukam szklarza który zrobiłby mi półkę pod umywalke (umywalka wpuszczana w blat) ewentualnie osoby znajacej sie na metaloplastyce która zrobiłaby mi szafke pod umywalkę:) Pilnie szukam glazurnika który potrafi połozyc mozaike!!!! (moj sie nie sprawdziL) i wszystko szlag trafił Dodam, że mozaika ma byc obudowana wanna. Praktcznie wszystko ze szkła robi firma Alhen z Głazowej http://www.alhen.com.pl , znalazłam ich przypadkiem do wycięcia otworów w super twardym gresie, na stronie mają cos o półkach szkalnych, aczkolwiek moze byc drogawo, za m2 szkła hartowanego z montażem (do kuchni na ścianę) 450 zł netto + 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Damon wielkie dzieki!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 25.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Znacie jeszcze kogoś, oprócz P. Fedorczaka, kto możliwie tanio robi te cholerne certyfikaty? Bo ten gość jest po prostu nie do złapania, nie dotrzymuje słowa, nie oddzwania, nie przyjeżdża na umówioną godzinę (zero uprzedzenia oczywiście), straciłam już nadzieję, że uda nam się to u niego załatwić. A nie chcę z kolei przepłacać za papierek, który jest mi tak potrzebny do życia, że wiecie co można z nim zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 25.07.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Moi projektanci to robią. Są szybcy i słowni. Firma Comproj http://www.comproj.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 26.07.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Znacie jeszcze kogoś, oprócz P. Fedorczaka, kto możliwie tanio robi te cholerne certyfikaty? Bo ten gość jest po prostu nie do złapania, nie dotrzymuje słowa, nie oddzwania, nie przyjeżdża na umówioną godzinę (zero uprzedzenia oczywiście), straciłam już nadzieję, że uda nam się to u niego załatwić. A nie chcę z kolei przepłacać za papierek, który jest mi tak potrzebny do życia, że wiecie co można z nim zrobić... Tego Pana radzę odpuścić sobie. Ja w ten sposób czekałem ponad 3 tygodnie. Obiecywał, że zrobi, zadzwoni, umówi się i nic z tego W końcu zrobiłem w probudzie na Wolsztyńskiej za 490zł. Teraz widzę, że ogłaszają się za 440. Zgadzam się, że nawet taka kwota to wielkie zdzierstwo za ten całkowicie bezużyteczny papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 26.07.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam. Od zakończenia budowy minęło juz trochę czasu, więc nadszedł czas na otynkowanie domu.Szukam namiarów ne ekipę, które podejdzie ucziciwie do tematu tzn. rozsądne pieniądze i fachowe wykonanie.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 27.07.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam. Czy może ktoś z forumowiczów kupował okna Jezierskiego w salonie na ul. Głogowskiej w Poznaniu? Jak wypadł montaż? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 28.07.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś z Was robił przydomową oczyszczalnię ścieków? Możecie polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 28.07.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Znacie jeszcze kogoś, oprócz P. Fedorczaka, kto możliwie tanio robi te cholerne certyfikaty? Bo ten gość jest po prostu nie do złapania, nie dotrzymuje słowa, nie oddzwania, nie przyjeżdża na umówioną godzinę (zero uprzedzenia oczywiście), straciłam już nadzieję, że uda nam się to u niego załatwić. A nie chcę z kolei przepłacać za papierek, który jest mi tak potrzebny do życia, że wiecie co można z nim zrobić... Tego Pana radzę odpuścić sobie. Ja w ten sposób czekałem ponad 3 tygodnie. Obiecywał, że zrobi, zadzwoni, umówi się i nic z tego W końcu zrobiłem w probudzie na Wolsztyńskiej za 490zł. Teraz widzę, że ogłaszają się za 440. Zgadzam się, że nawet taka kwota to wielkie zdzierstwo za ten całkowicie bezużyteczny papier. Ten certyfikat mozna juz załatwiac po ociepleniu budynku czy dopiero po zakończeniu wszystkich pracz wiązanych z wykończeniami? Pytam bo już jestem na wykończeniu (siebie też ) A 440 zł. to i tak niezła kwota pamietam jak w styczniu było to ok. 1500 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 28.07.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Czy może ktoś z forumowiczów kupował okna Jezierskiego w salonie na ul. Głogowskiej w Poznaniu? Jak wypadł montaż? Pozdrawiam. my mamy okna Jezierskiego kupione na Głogowskiej,ale co do montażu ciężko mi się wypowiadać, mogę tylko w odniesieniu do jednego okna - szer.3m....wg mnie okno się rusza a oni twierdza,że tak musi być, bo nie ma go gdzie złapać...to okno ma podział na 4 pionowe pola, z czego zewn. nieotwierane a środek otwierany bez szprosu i tu na otwieranych częściach nie schodzą się dobrze tylko jedno wyżej drugie niżej, a monterzy stwierdzili,że tego nie da się wyregulować...choć będziemy walczyć jak znajdziemy chwilę...Co do samego pana który okna sprzedaje to jest bardzo sympatyczny i cierpliwy,wszystko wyjaśnia...czyli- trzeba mieć do niego anielską cierpliwość...nas wykończył nerwowo bo ma czas, rozgaduje się na wszelkie możliwe poboczne tematy a czas leci...to było trochę ponad moje siły i kłóciliśmy się czyja kolej na dzwonienie do niego (dla wyjaśnienia zwycięzca nie musiał dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 30.07.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam, Poszukuję dobrego i niedrogiego fachowca lub ekipę do szpachlowania płyt karton-gips w domku 103m2 oraz kładzenia glazury w Gowarzewie. Czy możecie mi kogoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 30.07.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za 1)położenia styropianu wraz z zatarciem kleju i zagrunowaniem2)położenie tynku3)ewentualne jego malowanie.A i moze jakies namiary na fachowców mi sie troszkę skomplikowała sprawa. pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za 1)położenia styropianu wraz z zatarciem kleju i zagrunowaniem 2)położenie tynku 3)ewentualne jego malowanie. A i moze jakies namiary na fachowców mi sie troszkę skomplikowała sprawa. pozdrawiam Pawlok proszę bardzo 1.......30zł 2 i 3 ......12zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 31.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za 1)położenia styropianu wraz z zatarciem kleju i zagrunowaniem 2)położenie tynku 3)ewentualne jego malowanie. A i moze jakies namiary na fachowców mi sie troszkę skomplikowała sprawa. pozdrawiam Pawlok Moi fachmani brali 40 zł. za położenie styropka ze szlifowaniem + klej + siatka+ klej+ malowanie podkładem + tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy) za malowanie oczywiscie dodatkowo .Jestem zadowolony, a mało wymagający nie jestem... Cenę znegocjowałem z 45 zł. (mialem tez robione wczesniej przez nich gładzie wewnątrz) 45 zł. to obecnie cena standardowa (zazwyczaj biorą 15 zł. za warstwe)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Przepraszam Ciebie że się wtrące w Twoją wypowiedź ale troszkę chce mi się śmiac za położenie styropka ze szlifowaniem tak to zachwalasz a przecie szlifowanie styropianu to jest reguła jeśli ktos tego nie robi to jest zwykłaym pseudofachmanem klej + siatka+ klej A co to jest Daje się klej i na to idzie siatka tzw.zatapianie siatki w kleju malowanie podkładem tzw.gruntowanie.........normalana sprawa tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy) a niby dlaczego chcielby różnej ceny za różny tynk róznica mogłaby byc jedynie w materiale czyli styropian czy wełna obecnie cena standardowa że co? ja za to wszystko mogę miec 40zł czyli za całośc -styropian -klej -siatka -grunt -tynk -malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 31.07.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Może podzielicie się kosztami robocizny waszych ekip w zakresie termoizolacki domu ile za 1)położenia styropianu wraz z zatarciem kleju i zagrunowaniem 2)położenie tynku 3)ewentualne jego malowanie. A i moze jakies namiary na fachowców mi sie troszkę skomplikowała sprawa. pozdrawiam Pawlok Moi fachmani brali 40 zł. za położenie styropka ze szlifowaniem + klej + siatka+ klej+ malowanie podkładem + tynki (jakie chcesz mineralny czy silikonowy) za malowanie oczywiscie dodatkowo .Jestem zadowolony, a mało wymagający nie jestem... Cenę znegocjowałem z 45 zł. (mialem tez robione wczesniej przez nich gładzie wewnątrz) 45 zł. to obecnie cena standardowa (zazwyczaj biorą 15 zł. za warstwe)... a ja mam to wszystko za 31 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts