Gość Gosc_gość 01.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Korzyści zastosowania stacji uzdatniania wody: # Ochrona urządzeń grzewczych i instalacji przed kimaniem kotłowym# Spełnienie wymogów producenta kotłów dotyczących jakości wody# Zabezpieczenie przed pękaniem rur, zapewnienie właściwego przepływu wody w instalacji # Ochrona baterii, wanien, sanitariatów przed osadem i przedłużenie ich żywotności# Ochrona urządzeń myjących naczynia, czajników i ekspresów do kawy oraz przedłużenie ich żywotności# Zapobieganie osadom na umytych naczyniach# Poprawa jakości, wyglądu i smaku przygotowywanych potraw i napojów# Ochrona pralki i przedłużenie jej żywotności# Poprawa jakości odzieży po praniu# Ochrona skóry przed wysuszeniem i detergentami# Ochrona rąk przy sprzątaniu # Mniejsze zużycie (do 60%) chemicznych środków czyszczących (proszki do prania, mydła itd.), przy jednoczesnym wzmocnieniu siły ich działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.02.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Co powoduje Twarda woda w instalacji centralnego ogrzewania:Węglany wapnia i magnezu podczas ogrzewania wody wytrącają się i osadzają w postaci kamienia kotłowego:# Znaczne obniżenie sprawności cieplnej urządzeń – brak przenikania ciepła# Przedwczesne zużycie elementów grzewczych# Zwiększenie zużycia energii (1 mm osadu może powodować zwiększenie jej zużycia nawet o 10%), a tym samym zwiększone koszty ogrzewania# Niszczenie i pękania materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 01.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dzienx Kristofuros, widzę, że zgłębiłeś temat. Już jestem przekkonany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.02.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 U nas też pozycja obowiązkowa. Patrząc jakiego zniszczenia osad dokonuje w sprzęcie warto. Dla żony kwestia estetyczna: teraz po trzech latach od remontu baterie, zlew wyglądają tak paskudnie, że nadają się chyba już do wymiany Jeśli można temu zapobiec to 2tyś nie wydaje się kwotą wygórowaną. Czytam te wasze wypowiedzi ze zdumieniem. Skąd macie wodę ? Mieszkając w Luboniu od 29 lat mamy wodę z ujęcia Mosińskiego - i aż takich problemów z kamieniem nie ma...wymieniałem już fragmentu rur wodociągowych przy remoncie po 20 latach użytkowania (z racji premieszczanai kranów) i nie były zawalone kamieniem.. Co prawda znajomi z rataj i piątkowa pijąc u nas herbatę chwalą smak wody ze jest inny niż u nich, co sie chyba zgadza bo w pracy na ratajach wodę mamy również ochydną.. Hmm pogadam z hydraulikiem po przeczytaniu tego wątku by było ewentualnie miejsce na zmiękczacz - którego wogóle nie brałem pod uwagę... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.02.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 pawlok, pamiętam z dzieciństwa smak herbaty u mojej babci w Mosinie.... była zupełnie inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dzień dobry jestem tu nowy. 2 posadzki 3 tynku Oczywiście chodzi o samą robocizne. Nie za bardzo wiadomo o co dokładnie pytasz ale ja mam zaklepane posadzki maszynowe - 14 zł m2, tynki wewnetrzne cementowo-wapienne 15 zł/m2. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 pawlok, pamiętam z dzieciństwa smak herbaty u mojej babci w Mosinie.... była zupełnie inna Sądząc z podpisu jestes z Lubonia? No to wodę też powinaś mieć z Mosiny. pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam, czy możecie powiedzieć gdzie zamawialiście kontener do śmieci, za ile i jakiej wielkości. Dzięki Na jesieni wziąłem 4m3 z Eko Ronda - mogłem wyrzucić wszystko po za eternitem i papą - 500 zł... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 01.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a co zrobiłeś z eternitem i papą ???? ja mam problem ze styropianem, którego niktnie chce, a jeżeli juz to za ca 300 zł za paczkę 1 m sześc. Troche dużo za tą ekologiczną edukację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.02.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a co zrobiłeś z eternitem i papą ???? ja mam problem ze styropianem, którego niktnie chce, a jeżeli juz to za ca 300 zł za paczkę 1 m sześc. Troche dużo za tą ekologiczną edukację Etertnitu nie miałem bo skąd? Papy też odpadów prawie zero..a troszkę styropianu zabrali... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toffiffi0000 01.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witajcie czy ktos z Was zamawiał drzwi AFB w Progresie na Św.Michała,albo ADECO w Oknoplascie.? Jakie macie opinie o tych drzwiach? Szukam drzwi do okien Oknoplastu i bramy Krispola w kolorze orzech. makus 31, georgia37 - jak oceniacie bramy Krispola? Pozostali grupowicze jakie bramy wybrali??? My własnei myslimy o orzechu - okna oknoplast, brama byc może Krispol, i drzwi byc moze Adeco (ładne sa ale cena) ... pozdrawiam Pawlok Witam, brama Wiśniowskiego kolor orzech, zamontowana w sobotę przez firmę Staniewski z Puszczykowa. Mają dobre ceny - niecałe 5700pln za bramę 4,77m x 2,25m z napędem, fotokomórkami, przyciskiem wewnątrz garażu do sterowania bramą, pilotem, montaż w cenie. Sprawni fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 03.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Z bieżących dylematów budowlanych wyszła u mnie niedawno kwestia szerokości parapetu wewnętrznego. Jak robicie? Instalator radzi aby nie zakrywać grzejnika. Wykonawca mówi, że taki krótki parapet źle wygląda. Kogo słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.02.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Z bieżących dylematów budowlanych wyszła u mnie niedawno kwestia szerokości parapetu wewnętrznego. Jak robicie? Instalator radzi aby nie zakrywać grzejnika. Wykonawca mówi, że taki krótki parapet źle wygląda. Kogo słuchać? U mnie parapety wystają 2 cm od ściany. Nie zakrywają grzejników jest ok. Taki mocno wystający parapet to nawet może byc niepraktyczny przy wieszaniu firanek. A zlicowany ze ściana jakoś mi nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 04.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mam pytanie drodzy forumowicze,upieram sie przy płycie ceramicznej w kuchni,mąż mnie męczy by wstawić w szafkę butle z gazem, mówiąc że taniej.Kolega twierdzi że gaz nie taki tani ponoć butla kosztuje ok 70 zł,a w skali miesiąca potrzebuje 2 szt.Czy naprawdę gotowanie na płycie ceramicznej jest tak kosztowne?O indukcji nie ma mowy droga w zakupie i potrzebne nowe garnki a poza tym dużo się pisze o polu magnetycznym jaki w czasie gotowania wytwarza.Jakie są Wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 04.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Z bieżących dylematów budowlanych wyszła u mnie niedawno kwestia szerokości parapetu wewnętrznego. Jak robicie? Instalator radzi aby nie zakrywać grzejnika. Wykonawca mówi, że taki krótki parapet źle wygląda. Kogo słuchać? Do tych czynności u mnie jeszcze daleko. Ale optował bym za wąskimi parapetami - tak mam teraz i jest to moim zdaniem praktyczne - myślę że musisz jeszcze małżonkę o zdanie zapytać bo jakby chciała kwiatki trzymać na parapetach to musiałyby być szersze Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 04.02.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mam pytanie drodzy forumowicze,upieram sie przy płycie ceramicznej w kuchni,mąż mnie męczy by wstawić w szafkę butle z gazem, mówiąc że taniej.Kolega twierdzi że gaz nie taki tani ponoć butla kosztuje ok 70 zł,a w skali miesiąca potrzebuje 2 szt.Czy naprawdę gotowanie na płycie ceramicznej jest tak kosztowne?O indukcji nie ma mowy droga w zakupie i potrzebne nowe garnki a poza tym dużo się pisze o polu magnetycznym jaki w czasie gotowania wytwarza.Jakie są Wasze opinie? Ja tam nie wiem, ale kiedyś gotowałam na 1 butli aż 3 miesiące i wcale nie było mało tego gotowania. Codziennie obiady, rodzina 4 osoby (wtedy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Poszukiwana dobra ekipa od studni wierconych ( głębokość ok. 20m) za rozsądne pieniądze. Z szybkim terminem - idzie ciepło I pytanie: czy cena 200 zł za m wiercenia z materiałem, na rurze 110 i rurami i filtrem oraz obsypką, bez pompy tzw. nurka jest dobra czy można taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 04.02.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Z bieżących dylematów budowlanych wyszła u mnie niedawno kwestia szerokości parapetu wewnętrznego. Jak robicie? Instalator radzi aby nie zakrywać grzejnika. Wykonawca mówi, że taki krótki parapet źle wygląda. Kogo słuchać? Do tych czynności u mnie jeszcze daleko. Ale optował bym za wąskimi parapetami - tak mam teraz i jest to moim zdaniem praktyczne - myślę że musisz jeszcze małżonkę o zdanie zapytać bo jakby chciała kwiatki trzymać na parapetach to musiałyby być szersze Pawlok Witam U mnie parapety są szerokości 25 cm,wystają poza lico ściany 4 cm.Jest ok,ale tak jak pisze Pawlok jest problem z ustawieniem kwiatków na parapecie.W takim przypadku powinny być szerokości 30 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 05.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Czy ktoś z Was zamontował u siebie odkurzacz centralny bylem dzisiaj w "Platformie" widzialem przykład instalacji i nieźle sie nakręciłem , fajna sprawa i w zasadzie mozna samemu rozprowadzic instalacje jesli ktos takie cacko sobie zafundował ,to bede wdzieczny za informacje na temat kosztów i wogóle wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 05.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Nie mam ale slyszalem ze jak odkurzasz to slychac we wszysktich pomieszczeniach. swiszczą sloty do rur. Ale moze to była wina wadliwego montażu. A ja mam z kolei pytanie na temat ogrzeawania - czy montujecie grzejnik w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts