krys1 25.01.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o Muchę to słyszałem od kier.bud. że to jedna z lepszych hurtowni w okolicach Poznania.(miło, szybko, sympatycznie i co ważne są podobno elastyczni tzn można się z nimi dogadać: terminy, płatności, dostawy, odbiory itp. Życzę powodzenia............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 25.01.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Dzisiaj rozmawiałem z Panią z Hurtowni Budowlanej w sprawie cen . Powiedziała mi ona ,że od 1.02. podobno rosną o 6% ceny BK z Solbetu . Stal drożeje co tydzień !Chyba będzie musiał ruszyć import, aby wyleczyć naszych złodziejskich producentów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 25.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 gimy - u nas jest jednowarstwowa 36 cm a pod nią ścianka fund. 24 cm, ława ma 50 cm. Więc nie ma to odniesienia do grubości ściany. Fundament musi być przeliczony pod dane warunki, rodzaj gleby itp. to jest zadanie pana adaptatora, a nie projektanta ani kierbuda. Robiłeś adaptację już? W Twoim projekcie projektant uwzględnił powiedzmy słaby grunt i dlatego masz duży fundament. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.01.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 gimy - u nas jest jednowarstwowa 36 cm a pod nią ścianka fund. 24 cm, ława ma 50 cm. Więc nie ma to odniesienia do grubości ściany. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przewieszenie bloczka nad ścianą fundamentową nie może być większe niż 30% jego grubości, więc w Twoim przypadku spełniony ten wymóg jest "na styk". W przypadku ściany o grubości 44 cm nie jest możliwe zrobienie fundamentów o szerokości 24 cm a co za tym idzie ław fundamentowych o szerokości 50 cm!!! Poza tym zwróć uwagę, że BK jest lżejszy niż ceramika, co też ma wpływ na wymiary ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 27.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o Muchę to słyszałem od kier.bud. że to jedna z lepszych hurtowni w okolicach Poznania.(miło, szybko, sympatycznie i co ważne są podobno elastyczni tzn można się z nimi dogadać: terminy, płatności, dostawy, odbiory itp. Życzę powodzenia............. A co masz inne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 27.01.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 gimy - u nas jest jednowarstwowa 36 cm a pod nią ścianka fund. 24 cm, ława ma 50 cm. Więc nie ma to odniesienia do grubości ściany. Fundament musi być przeliczony pod dane warunki, rodzaj gleby itp. to jest zadanie pana adaptatora, a nie projektanta ani kierbuda. Robiłeś adaptację już? W Twoim projekcie projektant uwzględnił powiedzmy słaby grunt i dlatego masz duży fundament. pozdr. Tak, projekt jest indywidualny, a architekt założył z góry że grunt na działce jest ten najsłabszy, oczywiście bez sprawdzania. Jednak wszystko już się wyjaśniło. Wszystkiego dowiedziałem się od prawdopodobnej ekipy budowlanej. Otóż: dom jest w zabudowie szeregowej, a fundamenty w szeregowcu muszą stać równo w granicy działki, a ściana będzie stała na lewej krawędzi ławy fundamentowej i dlatego dla przeciw-wagi musi być taka ława. Dla porównania w domu tradycyjnym ściana na ławie np 60cm, środek ściany to środek fundamentu, a u nas krawędź ściany leży na równi z jedną z krawędźi fundamentu. Ot cały problem wyjaśniony. I znowu mądrzejszy o jedną rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 28.01.2008 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Stal już kupiłem wraz z przechowaniem . Kolejna kasa z kieszonki wypłynęła ale o jeden zakup mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o Muchę to słyszałem od kier.bud. że to jedna z lepszych hurtowni w okolicach Poznania.(miło, szybko, sympatycznie i co ważne są podobno elastyczni tzn można się z nimi dogadać: terminy, płatności, dostawy, odbiory itp. Życzę powodzenia............. A co masz inne doświadczenia? Nie było ani miło, ani szybko, ani sympatycznie. Może to tylko przypadek ? Tylko czemu za każdym razem gdy tam byłam (w sumie trzy razy). Ja ich polecać nie będę. Zwłaszcza w przypadku stropu polecam Konbet oddz. Poznań 0-61 8772581. Dużo bardziej profesjonalne podejście do klienta. Z hurtowni polecam: Begier ul. Obornicka 0-61 8125399 Nadstaga za Obornikami 0-61 2970723 Dobre ceny i nie tylko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 28.01.2008 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Krys napisał: Nie było ani miło, ani szybko, ani sympatycznie. Może to tylko przypadek ? Tylko czemu za każdym razem gdy tam byłam (w sumie trzy razy). Ja ich polecać nie będę. Zwłaszcza w przypadku stropu polecam Konbet oddz. Poznań 0-61 8772581. Dużo bardziej profesjonalne podejście do klienta. Faktycznie w Konbecie rozmowa była bardzo miła , a informację otrzymałem bardzo szybko. U Muchy jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Stal już kupiłem wraz z przechowaniem . Kolejna kasa z kieszonki wypłynęła ale o jeden zakup mniej Gdzie kupowałeś i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 28.01.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Centrozłom Wrocław oddział Poznań ul. Podolańska 1tel. 0618436059Cena jaką zapłaciłem z wyszczególnieniem w moim dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 28.01.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Kochani co myślicie o hurtowni Big Bud w Borowcu jak z cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.01.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 BYŁAM TAM W ZESZŁYM TYGODNIU - JAK DLA MNIE CENY MAJĄ KOSMICZNE(PYTAŁAM O CENY BLOCZKÓW BETONOWYCH ORAZ SUPOREXU) - ZOSTAWIŁAM IM ZESTAWIENIE MATERIAŁÓW DO WYCENY I JAK NARAZIE CISZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 28.01.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jesli chodzi o bloczki fund. i cegły to popytajcie w hurt. Budchem Poznań ul. Dmowskiego, Chemik ul. Starołecka , Instal Met Pniewy , V-bud ul. Bukowska, Peamco Leszno - to bezposredni odbiorcy z fabryk. Powinni miec ciekawe ceny. W/w firmy mają w ofercie także wszelkiego rodzaju "piachy" i inne mat. budowlane i wykonczeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.01.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jesli chodzi o bloczki fund. i cegły to popytajcie w hurt. Budchem Poznań ul. Dmowskiego, Chemik ul. Starołecka , Instal Met Pniewy , V-bud ul. Bukowska, Peamco Leszno - to bezposredni odbiorcy z fabryk. Powinni miec ciekawe ceny. W/w firmy mają w ofercie także wszelkiego rodzaju "piachy" i inne mat. budowlane i wykonczeniowe. Bloczki betonowe -----> dobre ceny były też tu:DORA Buk 0-61 8140547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Bloczki betonowe kupiłam w Luboniu - 2,90W V-budzie na Bukowskiej chcieli 3,24złHBMB na Dziadoszańskiej - 3,30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 29.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czy to Beton Bonus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 29.01.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 I my po zakupach DarPlast Starołęcka: BK 24x24x59 po 10,85 (wczoraj cena była 10,10 ale się spóźniliśmy ) BK 12x24x59 po 5,19 Cegła 15 po 1,24 M6 (12) po 3,05 Transport z HDS (na 12 palet) 4 x 220 PLN I dodatkowo strop Teriva 1: Belka 540 po 104,3 Belka 360 po 56 Pustak po 4,21 deklowany po 4,76 Dachówka w Witarze - po 3,37 za sztukę, a jaka to napisałem w dzienniku. ufffff. i nie chcę słyszeć że gdzieś jest taniej albo że przepłaciłem, 2 tygodnie jeździłem i szukałem aż w koncu ceny BK podskoczyły i 1000 w plecy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 29.01.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Zapewne właśnie miałem zamiar, tylko nie wiem gdzie... Generalnie chodziło o to że fundament trzeba adoptować, nie napisałem że ma być dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 29.01.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ufffff. i nie chcę słyszeć że gdzieś jest taniej albo że przepłaciłem, 2 tygodnie jeździłem i szukałem .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts