Gość Gosc_gość 05.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Nie mam ale slyszalem ze jak odkurzasz to slychac we wszysktich pomieszczeniach. swiszczą sloty do rur. Ale moze to była wina wadliwego montażu. A ja mam z kolei pytanie na temat ogrzeawania - czy montujecie grzejnik w garażu? Tak, montujemy tam grzejnik na 12 stopni C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 06.02.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Szanowną grupe Wybieramy sie do Poznania na łazienkowe polowanie. Które salony polecicie z gotowymi aranzacjami lazienek ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Szanowną grupe Wybieramy sie do Poznania na łazienkowe polowanie. Które salony polecicie z gotowymi aranzacjami lazienek ? Pozdrawiam Hmmm, wydaje mi sie że u siebie dostaniesz wiele rzeczy taniej. Ale możesz objechać ul. Obornicką - jest tam kilka sklepów na przestrzeni od ronda do wiaduktu. Warto zawitać tez na ulicę Głogowską - od Komornik do wiaduktu tez kilka sklepów pod rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 06.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Szanowną grupe Wybieramy sie do Poznania na łazienkowe polowanie. Które salony polecicie z gotowymi aranzacjami lazienek ? Pozdrawiam ogromny wybór i dużo aranżacji też jest w GIANT koło cinemacity na Franowie (do giełdy franowo po drugiej strony trasy na środę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 06.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Szanowną grupe Wybieramy sie do Poznania na łazienkowe polowanie. Które salony polecicie z gotowymi aranzacjami lazienek ? Pozdrawiam Najbardziej podobają mi się Ibero na Obornickiej i Cermag na Głogowskiej (pewnie wspomniane wyżej przez kolegów).Kupiliśmy tam gres II gatunek za 57zł/m2. I gat. za ok.360zł. Wystarczy kupić 20% płytek więcej i na to samo wyjdzie, oczywiście oszczędza się sporrooo kasy. W I gat "gorszych" płytek jest 5% , a w IIgat 20%. Oczywiście łącznie spędziliśmy tam ok.3godzin.Trzeba dobrze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 06.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 A ja mam z kolei pytanie na temat ogrzeawania - czy montujecie grzejnik w garażu? Nie montuje. Od 30 lat mamy nieogrzewany garaż w bryle domu - nawet przed ociepleniem i pomimo zwykłych drewnianych drzwi w budynku z lat 70/80 nigdy nie było w nim temperatury ujemnej . W nowym domu ocieplenie i brama będą o niebo lepsze wiec nie widzę sensu - tym bardziej ze przez dwie ściany mieszkalne bedzie dogrzewany, a jak cos będzie trzeba przy aucie porobić to sie na ten czas farelke włączy i po sprawie. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 06.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 AD grzejnika w garażu, zależy czy jest on w przestrzeni ogrzewanej czy nie. Jeżeli jest to grzejnik powinien być zamontowany inaczej przez ściankę działową będzie wychładzać inne pomieszczenia.Co innego jeżeli izolacja cieplna jest położona na ścianie między garażem a domem. Wtedy nie musi być ogrzewany ale pod warunkiem że nie ma tam przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 07.02.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 pawlok A nie bierzesz pod uwagę że mimo wykonania ocieplena wg projektu, to i tak będziesz ogrzewał przez ściany z sąsiednich pomieszczeń i wtedy pomieszczenia bądą się tam szybciej wychładzać? No chyba że założysz grzejniki wieksze na zapas, a to już nie wychodzi tak ładnie...To nie polega na tym że łapki zmarzną przy wymianie oleju, tylko chodzi o charakterystykę cieplną całego budynku.Ja prywatnie będę zakładał grzejnik aby uzyskaż 12-16*C, ale dam grzejnik jednopłytowy aby nie przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 08.02.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 pawlok A nie bierzesz pod uwagę że mimo wykonania ocieplena wg projektu, to i tak będziesz ogrzewał przez ściany z sąsiednich pomieszczeń i wtedy pomieszczenia bądą się tam szybciej wychładzać? No chyba że założysz grzejniki wieksze na zapas, a to już nie wychodzi tak ładnie... . Biorę to pod uwagę. W nowym budynku garaż graniczy z pomieszczeniem gospodarczym i korytarzem - tych ścian wewnętrznych świadomie nie bedę izolował. W tych pomieszczeniach mogę mieć temperaturę niższą z racji oddawania przez ściany ciepłą do garażu. Uważam jednak subiektywnie że nie są to duże straty. Będzie izolacja sufitu - 5 cm styropianu - bo nad garażem jest pokój. Aktualnie nieogrzewany garaż graniczy u mnie z dwoma pokojami przez ściany nieizolowane (jeden pustak żuzlowo- betonowy) i naprawdę nie wyczywa sie chłodu ściany - kiedyś jeden znajomy mechanik przedstawiał mi wizje jak to blachówa auta dostaje w tyłek gdy wyjeżdza np +12 na -12...a o ile żywotność jest dłuższa gdy nie ma takich skoków w eksploatacji auta - czy jest w tym racja i ile nie wiem. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawkub 09.02.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam forumowiczów Tak sobie czytam forum i juz zaczyna mi głowa puchnąć Ja dopiero będę zaczynał. Poszukuję kierownika budowy ale takiego, który nie bierze tylko za podpis lecz można na nim polegać, że dopilnuje co nieco. Jeżeli możecie kogoś polecić byłbym bardzo wdzięczny za info pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.02.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam forumowiczów Tak sobie czytam forum i juz zaczyna mi głowa puchnąć Ja dopiero będę zaczynał. Poszukuję kierownika budowy ale takiego, który nie bierze tylko za podpis lecz można na nim polegać, że dopilnuje co nieco. Jeżeli możecie kogoś polecić byłbym bardzo wdzięczny za info pozdrawiam Dawid Witaj, Zbyszko Konieczny 604-175-485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 09.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam forumowiczów Tak sobie czytam forum i juz zaczyna mi głowa puchnąć Ja dopiero będę zaczynał. Poszukuję kierownika budowy ale takiego, który nie bierze tylko za podpis lecz można na nim polegać, że dopilnuje co nieco. Jeżeli możecie kogoś polecić byłbym bardzo wdzięczny za info pozdrawiam Dawid Witaj, Zbyszko Konieczny 604-175-485 Polecam również Czy korzystał ktoś z Was z usług sklepu http://www.lazienkiplus.pl ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 10.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A CO Z DESZCZÓWKĄ ?????? Czy juz mysleliście nad tym??? bo ja kompletnie zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.02.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Tak sobie czytam forum i juz zaczyna mi głowa puchnąć Ja dopiero będę zaczynał. Witam. Gdzieś na muratorze jest wątek co by nie czytać muratorowych forów przed budową - bu nie nałapać zbędnych kompleksów Gdzieś tu wcześniej było pytanie czy prąd budowlany jest droższy ,właśnie dostałem rachunek od ukochanej Enei nie wchodząc w sczegóły żużycie 4 kWh rachunek na 103,76 zł Lichwa w majestacie prawa... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.02.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Tak sobie czytam forum i juz zaczyna mi głowa puchnąć Ja dopiero będę zaczynał. Witam. Gdzieś na muratorze jest wątek co by nie czytać muratorowych forów przed budową - bu nie nałapać zbędnych kompleksów Gdzieś tu wcześniej było pytanie czy prąd budowlany jest droższy ,właśnie dostałem rachunek od ukochanej Enei nie wchodząc w sczegóły żużycie 4 kWh rachunek na 103,76 zł Lichwa w majestacie prawa... Pawlok Nawet jakbyś nic nie zużył to też dostałbyś podobny rachunek, niestety wszyscy budujący płacą takie frycowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 10.02.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 A CO Z DESZCZÓWKĄ ?????? Czy juz mysleliście nad tym??? bo ja kompletnie zapomniałam U mnie brak problemu - kał€ży na działce jeszcze nie widziałem. Choć może zrobię jakąś studnie na 3-4 - kręgi do której położe rury PCV wkopane pod ziemie....byłaby woda do podlewania roślinek... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawkub 10.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witajcie Po pierwsze - dzieki za namiary na kiera budowy a po drugie ENEA monopol to monopol, za samo to, że się ma skrzynke i prąd budowlany to juz mnie kasuja około 50zł miesięcznie, bez zużycia normalnie nóż sie w kieszeni otwiera może kiedyś będzie normalniej, mam nadzieje że jeszcze tego dożyję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 10.02.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Potrzebuje fachowca od tynków maszynowych. Polecicie? Jaki sa ceny za tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 11.02.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Jesli gipsowe to w czwartek beda robic u mnie wiec jak sie sprawdza to polece. Wylewki zrobili bardzo ładnie, wiec mysle ze z tynkami tez nie bedzie zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 11.02.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Polecicie jakąś sprawdzoną firmę kominkową, która podłączy wkład (bez zakupu wkładu u nich) i zrobi obudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts