mowaleria 29.01.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A ja kupiłam BK24*24*59 Solbet pióro wpust poprzez allegro - w cenie 9,50 (mam nadzieję że dojedzie na moją działkę do końca tego tygodnia ) I jeszcze kupiłam stal - w cenie 2680 za tonę. Jeśli chodzi o bloczki betonowe to kupiliśmy w Luboniu - Beton Bonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 29.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Po długich poszukiwaniach nie znalazłem jeszcze kierownika budowy (rozsądnego kierownika budowy) Możecie kogoś polecić? (okolice Poznania) Do tej pory z tymi którymi się kontaktowałem rzucali tylko kwoty, 4000 zł, 5000zł 6000zł... Chyba oszaleli. Wydaje mi się że to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.01.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Gimy - wysłałem kontakt do kierbuda wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 29.01.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Gimy - wysłałem kontakt do kierbuda wysłałem na priva dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 30.01.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam polecam hurtownie TINA z Gniezna 061 4282539 są bardzo elastyczni porothrm 24 PW - 6,7 brutto z dostawą i rozładunkiembloczki 3,5 brutto z dostawą z dostawą i rozładunkiem Nie trzeba zamawiać całego auta. Budujecie kominy systemowe czy tradycyjne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 30.01.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Kasia i Arek napisali : Budujecie kominy systemowe czy tradycyjne ???? Chyba zdecyduje się na systemowy . Nie wiem tylko jakiej firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 30.01.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Kasia i Arek napisali : Budujecie kominy systemowe czy tradycyjne ???? Chyba zdecyduje się na systemowy . Nie wiem tylko jakiej firmy . Swego czasu czytałem o kominach systemowych firmy Plewa. Pisali o nich na grupie Wiosna 2007 i jakoś nikt złego słowa o nich nie napisał. Podobno jakość Schiedla a cena przyzwoita. Jakby co link: http://www.plewa.net.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 30.01.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witamza miesiąc chcemy zacząć naszą budowę i jesteśmy na etapie szukania materiałów na firum czytam MUCHA i MUCHA czy ktoś może podać gdzie jest ta hurtownia a może jeszcze jakieś - budujemy się w Czerwonaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 30.01.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 http://www.mucha.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 30.01.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 U Muchy nie ma możliwości przechowania do wiosny zamówionych stropów i pustaków stropowych . Trza brać od razu.Dlatego kupiłem w Konbecie - tam można przechować + transport wliczony w cenę. Jedyna sprawa na jaką zwrócili mi uwagę to na tydzień przed faktycznym zapotrzebowaniem proszą o telefon aby mieć wszystko przygotowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 30.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Rozpoczynam ostre poszukiwanie materiałów.Trochę podzwoniłem tu i tam i oto moje spostrzeżenia (takie uwagi usłyszałem w telefonie): szukałem Porotherm 44 i Porotherm 25 - generalnie trzeba brać to co jest i nie wymyślać- przechowywać materiałów nie można (tylko 1 hurtownia może)- transport płatny dodatkowo (tylko w 1 hurtowni w cenie)- pytanie o materiał odpowiedź: nie ma w fabryce i nie można sprawdzić kiedy będzie (???)- ogólnie to wisiałem na telefonie dwa popołudnia, w niektórych hurtowniach przy telefonie czekałem na sprawdzenie cen nawet 10 minut. Hurtownie po których dzwoniłem:V-BUD (BUKOWSKA) - zupełna porażka, odpowiedź nie ma i koniec rozmowyHDMB MASZEWSKI (DZIADOSZAńSKA)P44 -8,88 P25 -8,35, przechowanie 1 miesiąc, transport 0,16/szt (???)SAINT GOBAIN (BAłTYCKA)P44 -10,33 !!! P25 -8,34 , brak magazynowania, transport płatnyEUROMAT (LUTYCKA)P44 -9,78 P25 -7,27 transport w cenie, przechowanie brakCEGIEłKA (SłUPSKA)brakVOXskłady VOX już nie sprzedają Porothermu Jedyną hurtownie która zrobiła na mnie dobre wrażenie to PATEX POZNAń UL.ZłOTOWSKA 79 TEL. 061-868-22-94.Pan miły, kompetenty, pamięta kto do niego dzwoni. Zostawiłem namiary, sprawdził oddzwonił. Dzwonił nawet dwa razy że może nam od ręki sprzedać pewną ilość Porothermu 25 (7,35zł) którą może mieć jeszcze dzisiaj. Ot moje przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 30.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 To jeszcze ja się dołożę - jakieś dwa-trzy tygodnie temu wsiedliśmy z mężem w samochód zaopatrzeni w kilkanaście kserokopii zestawienia materiałów na fundamenty oraz na ścianki i odwiedziliśmy kilka hurtowni. W każdej z nich pozostawiliśmy zestawienie z prośbą o zrobienie wyceny i odesłanie na nasz adres @. Z 11 odwiedzonych hurtowni dostaliśmy 3 wyceny Tak się teraz traktuje klienta !!! Klienta, który chce dokonać zakupów za kilkadziesiąt tysięcy zł. Gdyby w mojej fimie było takie podejście do klienta to już dawno poszłabym z torbami Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 30.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Tak się teraz traktuje klienta !!! Gdyby w mojej fimie było takie podejście do klienta to już dawno poszłabym z torbami Masakra Ano niestety, rynek podaży. Ja od dwóch dni czekam na odpowiedź na maila z pracowni projektowej (dzwoniłam, pani nie potrafiła odpowiedzieć od razu, poprosiła o przysłanie tego pytania mailem no i jutro chyba będę musiała zadzwonić tam z awanturą). Pytanie zresztą dotyczyło podstawowych informacji na temat projektu, bo na ich na stronie części danych brakuje, generalnie mają bajzel i jeszcze nie potrafią wyjść z sytuacji z twarzą. Chyba za dużo mają klientów a najgorsze jest to, że nawet nie mogę się na nich obrazić bo ich projekt odpowiada nam najbardziej:( p.s. chodzi o mgprojekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nowaleria napisałaTak się teraz traktuje klienta !!! Gdyby w mojej fimie było takie podejście do klienta to już dawno poszłabym z torbami Masakra Właśnie masz rację ja tego też doświadczyłem w grudniu napisałem maile o cenę materiałów z 20 odpisała 1 . W styczniu też dzwoniłem , pisałem totalny zlew .Hurtownie budowlane klientów olewają bo mają ich nadmiar także nie chcą się wysilać . Nie ten to następny i kropka. Ale czasy w pewnym momencie się zmienią i moze wtedy obudzą się z palcem w nocniku. Hitem jest jedna hurtownia - dzwoniłem tam z 10 razy , pisałem też kilka i jak dotąd nikt nie miał czasu zadzwonić . Będąc w pobliżu podjechałem tam i jak zobaczyłem propozycję cen to już teraz nie dziwię sie ,że nikt mi nie odpisał.Chyba bali się swoich cen !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 31.01.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam! My też zrobiliśmy objazdówkę po różnych hurtowniach. Niestety zachowanie niektórych pracowników składów budowlanych jest żenujące. Jeden pan powiedział nam wprost, że nie może nam nic sprzedać mimo, iż ma materiały na stanie, bo czeka na nowy/wyższy cennik i mamy przyjechać za 2-3 dni, to może wtedy coś się ruszy. W końcu trafiliśmy do hurtowni El-Bud w Śremie i tu nie możemy narzekać, obsługa fachowa i rzetelna. I co dla nas ważne, zakupione materiały można tam zostawić na przechowanie a transport jest gratis. Póki co materiały mają. Niestety z dnia na dzień ceny idą w górę.My będziemy się budować w Czmońcu, więc dla nas to nie jest daleko.Rozumiem jednak, że nie każdemu "po drodze" jest hurtownia w Śremie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 31.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Właśnie zauważyłem pewną regułę. otóż im hurtownia położona bliżej dużego miasta tym gorzej. Okazuje się że hurtownie w takich miastach jak Gniezno, Śrem, Środa, Piła, Konin itp są bardziej przyjazne klientom, mają gratisowy transport, przechowanie i przede wszystkim wykazują jakiekolwiek zainteresowanie klientem. Potwierdził to zresztą nasz architekt, który równocześnie nadzoruje kilka budów i on zaopatruje się tylko w hurtowniach poza Poznaniem (Śmigiel, Leszno, Konin). Więc do dzieła, zaraz zaczynam obdzwaniać hurtownie poza Poznaniem.Dam znać co udało się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 31.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Dzięki za wszystkie namiary szczególnie słynnego MUCHĘ. Dzisiaj, udało mi się dodzwonić do 3 hurtowni i:Begier na Obornickiej bloczki-3,3 złna suporeks nie bierze wcale zamówień i indywidualnym nie sprzedajeporotherm dostawa dopiero w przyszłym tygodniu i oczywiści nowe cenyNadstaga za Obornikami Porotherm 6,45 + VATSuporex brak, M6 3,4TINA Gniezno suporex nie prowadząporotherm 7 złbloczki 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Gimy napisał :Więc do dzieła, zaraz zaczynam obdzwaniać hurtownie poza Poznaniem. Dam znać co udało się załatwić. Powodzenia w poszukiwaniach. A tak apropo to jakich materiałów na ściany szukasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 31.01.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Powodzenia w poszukiwaniach. A tak apropo to jakich materiałów na ściany szukasz ? Porotherm 44, Porotherm 25 Z tym drugim nie ma większego problemu, ale z P44 to już są kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 01.02.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 GIMY : Jak bym gdzieś słyszał o Porotermie 44 napiszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts