iwett27 10.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Moje wystawały jakies 1,5-2 cm po polozeniu tynków sa równiutko w scianie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.03.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 mam prośbe dla tych którzy już trochę budują - czy możecie mi polecić przystepnego kierownika budowy który nie tylko odbębni swoje ale także częściowo zaopiekuje się budową - generanie w waszych postach przejawia się jedna osoba ( Z.Konieczny) ale nie wieże że reszta kb nie nadaje się do tego jesli możecie polecić kogoś sumiennego, to będe wdzięczny za namiary. Może założymy wątek osobny dla Pana Zbyszko Koniecznego i będą się tam wpisywać osoby u których jest kierbudem ? - pewno by wyszła niezła lista z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Pytanie ktorzy maja to już za sobą. Ile wam wystawały puszki od gniazdek po osadzeniu w ścianach po za lico ściany przed tynkowaniem? pozdrawiam Pawlok U mnie ok 1,5 cm, ale nie ma to chyba większego znaczenia bo jak za dużo wystaje to można ją obciąć, a jak ciut za mało to też nie ma tragedii Elektryk na pewno źle ich nie osadzi, no chyba, że taki co to pierwszy raz robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 10.03.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Pytanie ktorzy maja to już za sobą. Ile wam wystawały puszki od gniazdek po osadzeniu w ścianach po za lico ściany przed tynkowaniem? pozdrawiam Pawlok U mnie ok 1,5 cm, ale nie ma to chyba większego znaczenia bo jak za dużo wystaje to można ją obciąć, a jak ciut za mało to też nie ma tragedii Elektryk na pewno źle ich nie osadzi, no chyba, że taki co to pierwszy raz robi U mnie niestety przykład negatywny: puszki były osadzane tak jak podajecie, a dzięki krzywym ścianom działowym, i w związku z tym czasami nawet 4cm tynkiem, oraz małej chęci tynkarzy do zastanawiania się co przykryją, cześć puszek ginie w warstwie tynku. Słyszałem, że można kupić jakieś elementy do przedłużenia puszek. Mam nadzieję, że to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.03.2009 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 U mnie niestety przykład negatywny: puszki były osadzane tak jak podajecie, a dzięki krzywym ścianom działowym, i w związku z tym czasami nawet 4cm tynkiem, oraz małej chęci tynkarzy do zastanawiania się co przykryją, cześć puszek ginie w warstwie tynku. Słyszałem, że można kupić jakieś elementy do przedłużenia puszek. Mam nadzieję, że to prawda U mnie tak w niektórych miejscach wyszło, że puszki przykrył tynk całkowicie, ale mi elektryk puszki pozakładał z takimi dekielkami z odstającymi 3 "włoskami", które wystają ponad warstwę tynku i łatwo je namierzyć. Zrobiłem nawet jakby co dokumentację foto całej elektryki - jakbym czasem czegoś nie mógł się doszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 11.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, jestem na etapie wyboru pieca...z racji ze nasz hydraulik w kilku sprawach zagalopował sie, szukam osoby która doradzi mi w sposób fachowy jaki piec nalezałoby zainstalowac w naszym domu tak zeby było, dobrze, ekonomicznie i bezpiecznie! Bardzo proszę o namiary na godnego polecenia fachowca od piecy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.03.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Elektryk na pewno źle ich nie osadzi, no chyba, że taki co to pierwszy raz robi Elektryk polecony przez forumowiczkę z Wielkopolski 2007 Ogólnie prowadzenie kabli przez niego podoba mi się robi tak by rzeczywiście powstawało mało potencjalnych konfliktów - apuchy własnie ok 1,5 cm wystają. Pytanie co do formalności po zrobieniu instalacji węwnetrzenj - potrzebne śa jakieś konkretne papiery dla energetyki? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 11.03.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Pytanie co do formalności po zrobieniu instalacji węwnetrzenj - potrzebne śa jakieś konkretne papiery dla energetyki? Pawlok Potrzebujesz świadectwo badań instalacji. Elektryk powinien je Tobie wystawić. Tylko dopilnuj żeby te badania były zrobione, a nie tylko wystawione świadectwo i przybita pieczątka. To Twoje bezpieczeństwo chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 11.03.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kochani ja już od roku mieszkam ale dach...masakra - potrzebuję dobrego dekarza i opinii na temat dachówki śląskiej, falistej Fleming jak jest kto już ma? Dom w mielnie k Czerwonaka - można na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Potrzebujesz świadectwo badań instalacji. Elektryk powinien je Tobie wystawić. Tylko dopilnuj żeby te badania były zrobione, a nie tylko wystawione świadectwo i przybita pieczątka. To Twoje bezpieczeństwo chodzi! Dzięki . O pomiarach mi mówił że wszystko mierzy obwód po obwodzie, a o papiery sie na gorąco nie spytałem. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 11.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nieśmiało się przyłączę: działka kupiona w 2008r. - właśnie podpisaliśmy umowę z Legaletem. Przybliżony czas realizacji - druga połowa czerwca. Do tego czasu oczekujemy na projekt (Legalet i dom) no i na pozwolenie na budowę. Mam nadzieje, że zgramy terminy. Prąd mamy, w poniedziałek zakładają nam wodę. Do czasu płyty chciałabym ogrodzić działkę - i tu mam zgryz, bo co jakiś czas mam inny pomysł. Działka leśna 2200m2 - trochę do ogradzania jest zwłaszcza, że sama własna droga dojazdowa ma 5 m szer i 30 m długości.Czy jest sens wydawać kasę na np. leśną siatkę aby ją potem wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 11.03.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 To zalezy ile masz kasy.My od poczatku mamy siatkę powlekaną+podmurówka,a z przodu leśną.Mam nadzieję że uda się sklecić jakiś płot ozdobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Do czasu płyty chciałabym ogrodzić działkę - i tu mam zgryz, bo co jakiś czas mam inny pomysł. Działka leśna 2200m2 - trochę do ogradzania jest zwłaszcza, że sama własna droga dojazdowa ma 5 m szer i 30 m długości.Czy jest sens wydawać kasę na np. leśną siatkę aby ją potem wymieniać? Moim zdaniem jak masz fundusze rób od razu na gotowo, A leśna to może tam gdzie możesz spodziewać sie jakiś strat bo np grucha bedzie wjeżdac itp itd Sam maa szczeście bo działka ogrodzona starymi płotami ale i tka już wymieniłem od 40 metrów, a jeszcze czeka mnie dobre 70m Jak ogrodzisz docelowo to powolutku możesz przy płocie zagospodarować - żywopłot itp itd - a rośłinki też casu i funduszy wymagają. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nieśmiało się przyłączę: działka kupiona w 2008r. - właśnie podpisaliśmy umowę z Legaletem. Przybliżony czas realizacji - druga połowa czerwca. Do tego czasu oczekujemy na projekt (Legalet i dom) no i na pozwolenie na budowę. Mam nadzieje, że zgramy terminy. Prąd mamy, w poniedziałek zakładają nam wodę. Do czasu płyty chciałabym ogrodzić działkę - i tu mam zgryz, bo co jakiś czas mam inny pomysł. Działka leśna 2200m2 - trochę do ogradzania jest zwłaszcza, że sama własna droga dojazdowa ma 5 m szer i 30 m długości.Czy jest sens wydawać kasę na np. leśną siatkę aby ją potem wymieniać? Hej. Po pierwsze zapraszam do grupy budujących Wielkopolan 2009 link u mnie w stopce. Po drugie. My mamy działkę 2500 prawie (100 długa, 25 szeroka) i będziemy robić w większości płot docelowy. Z przodu i jednego boku-węższego robimy leśną. Przeliczyliśmy i tak zdecydowaliśmy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elisee 11.03.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 To ja się zaraz przekleje, bo nie znalazłam wątku 2009 Działka ma kształt prostokąta - krótsze boki dolegają z obu stron do lasu, tył do łaki a przedni długi bok do działki mojej znajomej. Dojazd mamy własnie od drogi tym długim fragmentem właczonym do naszej działki - będziemy więc naszym ogrodzeniem ogradzać moja koleżankę aż z dwóch boków jej działki Tył i boki mogłabym robić na gotowo zostawiając cały front na wjazd. No chyba, że mi ekipa ustawiając ściany wywali dziurę w płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 11.03.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Czy mozecie polecic mi jakiego dobrego dekarza? Robota 35 km od Poznania. Zależy w którą stronę. Ja miałam dobrą ekipę ze Śremu. Właśnie wczoraj skończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy mozecie polecic mi jakiego dobrego dekarza? Robota 35 km od Poznania. Zależy w którą stronę. Ja miałam dobrą ekipę ze Śremu. Właśnie wczoraj skończyli. Jak ze Śremu to może był to Janusz Radziejewski. Na moim osiedlu zrobił 3 dachy. Miałam go z polecenia i również polecam. Sława mu nie szkodzi jak co niektórym. Tel. 509 400 929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 12.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Potrzebuje namiarów na sprawdzone hurtownie i nie drogie jeżeli chodzi o materiał na dach tzn dachówki, rynny itp.Mile widziane informacje na skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 12.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy mozecie polecic mi jakiego dobrego dekarza? Robota 35 km od Poznania. Zależy w którą stronę. Ja miałam dobrą ekipę ze Śremu. Właśnie wczoraj skończyli. Jak ze Śremu to może był to Janusz Radziejewski. Na moim osiedlu zrobił 3 dachy. Miałam go z polecenia i również polecam. Sława mu nie szkodzi jak co niektórym. Tel. 509 400 929 Ja też miałam pana Radziejewskiego z polecenia. Robili więźbę a potem kładli dachówkę. Jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 12.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Gdzie najtaniej można kupić więżb dachową?Wielkopolska budowa Kostrzyn Mile widziane informacje na skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts