magpie101 22.03.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zerknijcie tutaj http://forum.molosy.pl/showthread.php?t=14190 i tutaj http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-duzy-pies-leonberger-leszno-wielkopolskie-133801/index6.html moze ktos z Was go zaowazyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.03.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 namiar na tynki gipsowe: 606760295 Pan Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 23.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jak już tak w temacie instalacji, to u mnie wyszło tak: - ogrzewanie podłogowe 70m2 - grzejniki, z głowicami termostatycznymi - do łazienki na poddasze drabinka łukowa z głowicą z dodatkową grzałką elektryczną - instalacja kanalizacyjna, stelaże - instalacja wodna - kocioł kondensat typu lodówka z zasobnikiem warstwowym 86l 3,8-19kW ze sterowanie pogodowym, ze sterowaną cyrkulacją ciepłej ciepłej wody, sterowanie grzejnikami i padłogówką - instalacja kotłowni z materiałami - stacja uzdatniania wody - pompa głębinowa dostosowana do wydajności studni - szambo 8m3 z szybko-złączką w ogrodzeniu i czujnikiem napełnienia - instalacja odkurzacza centralnego ( rurki) z doborem jednostki centralnej w późniejszym czasie - wentylacja mechaniczna z rekuperacją, kanały sztywne, w ściankach działowych na poddaszu prostokątne z centralą Brink Renovent HR Large (400m3) z bypasem i to mnie wyniesie 65k - a miałem oferty nawet powyżej 100k a ja mam się o nic nie martwić i jak na razie jestem zadowolony Najważniejsze dla mnie było to że w zasadzie całe instalacje (bez elektryki) robi jedna firma Mały Edit: w tym oczywiście jest sporo punktów oraz połączenie instalacji wodnej w ten sposób ( jeszcze nie do końca wiem jak), że wodę ze studni będę mógł wykorzystywać do podlewania i w całym domu zamiennie z wodą miejską jakiej firmy zakupiłes kocioł jesli mozna wiedziec i jaki model? I za ile ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.03.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 paskudnie drogo chyba że jest jakiś szczegół o który nie wspominasz, a wpływa na wzrost ceny np. duża powierzchnia albo wypasioną firmę wziołeś czekam na rozpoczęcie prac jeszcze, więc na razie nie wypowiadam się co do jakości wykonania No to masz potwornie tanio! Jeden z tych szczegółów to może taki że do każdego kaloryfera idzie osobna pętla zasilająca z rozdzielacza, żadnych trójników… A tak ogólnie to już widzę jak gergia czyta Twoją cęne… Tak jak pisałem w moim castingu oferty byly w przedziale 11-14 zł za robociznę.. Pewnie mogą być jeszcze szczegóły których w formie dyskusji pisanej nie porównamy... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 23.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Z czystym sumieniem, po ukończeniu licznych prac chciałbym polecić wszystkim wykańczającym na północ od Poznania wykonawcę - szafy wnękowe, zabudowy, komandory, półki, meble kuchenne itd. Bogusław Goch, Golęczewo, 887 416 946 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jak już tak w temacie instalacji, to u mnie wyszło tak: - ogrzewanie podłogowe 70m2 - grzejniki, z głowicami termostatycznymi - do łazienki na poddasze drabinka łukowa z głowicą z dodatkową grzałką elektryczną - instalacja kanalizacyjna, stelaże - instalacja wodna - kocioł kondensat typu lodówka z zasobnikiem warstwowym 86l 3,8-19kW ze sterowanie pogodowym, ze sterowaną cyrkulacją ciepłej ciepłej wody, sterowanie grzejnikami i padłogówką - instalacja kotłowni z materiałami - stacja uzdatniania wody - pompa głębinowa dostosowana do wydajności studni - szambo 8m3 z szybko-złączką w ogrodzeniu i czujnikiem napełnienia - instalacja odkurzacza centralnego ( rurki) z doborem jednostki centralnej w późniejszym czasie - wentylacja mechaniczna z rekuperacją, kanały sztywne, w ściankach działowych na poddaszu prostokątne z centralą Brink Renovent HR Large (400m3) z bypasem i to mnie wyniesie 65k - a miałem oferty nawet powyżej 100k a ja mam się o nic nie martwić i jak na razie jestem zadowolony Najważniejsze dla mnie było to że w zasadzie całe instalacje (bez elektryki) robi jedna firma Mały Edit: w tym oczywiście jest sporo punktów oraz połączenie instalacji wodnej w ten sposób ( jeszcze nie do końca wiem jak), że wodę ze studni będę mógł wykorzystywać do podlewania i w całym domu zamiennie z wodą miejską jakiej firmy zakupiłes kocioł jesli mozna wiedziec i jaki model? I za ile ?:) tzw. Vieśmann 333F 3,8-19kw z zasobnikiem 86l warstwowy ze sterowaniem pogodowym - zakupiony jeszcze przed podwyżką w cenie 12,5 tys brutto (7%VAT) a aktualnie ma on cenę katalogową 16584,00 netto PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazar 23.03.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hej,moglibyście polecić kogoś do zrobienia projektu wew.istalacji gazowej, ile taki projekt (całość dokumentacji) do uzyskania pozwolenia może kosztować ? z góry dzieki za onfo pozdromaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 23.03.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hej, moglibyście polecić kogoś do zrobienia projektu wew.istalacji gazowej, ile taki projekt (całość dokumentacji) do uzyskania pozwolenia może kosztować ? Namiar poszedł na priva - nas to kosztowało 500 zł w zeszłym roku. pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Polecałam niedawno na białej liście, tez 500 płaciłam miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 24.03.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam i pytam: Czy ktoś chce sprzedać kontener budowlany? Jeżeli tak to proszę o informację na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 24.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ...specjalnie pisze na tym forum, zeby choć w czesci wyeliminować reklamy samych doradców- zalezy mi na poleceniu przez kogos z Was?dzięki z górygospie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiezdnik 24.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam Rozpocząłem niedawno temu budowę i będę również atakował grupę Wielkopolską 2009, ale - mam do Was - jako bardziej zaawansowanych w budowie - pytanie. Czy ktoś z Was nie chciałby się może pozbyć jakiegoś garażu blaszanego? Przyda się na jakieś wapna i inne cenniejsze materiały. W sieci sporo jest ofert sprzedaży za ponad 1000 pln, ale może ktoś chce się pozbyć swojego kłopotu. Buduję dom w Kicinie. Dzięki i pozdrawiamDamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 24.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja chętnie pozbyłbym się mojego blaszaka. Nie jest to garaż ale konstrukcja ze stali znacznie grubszej niż popularne garaże. Na pewno przy większym wietrze nie odfrunie;) Zdjęcia w dzienniku. Razem ze 'świątynią' w zeszłym roku dałem 900. Teraz mogę odstąpić za połowę tego. Budowa Biskupice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 24.03.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 667325723 - Damian robi wew gipsowe Kanuf, Maxit Przy okazji szukam fajnej i taniej hurtowni instalacyjnej. Potrzebuję zakupić cały asortyment na instalacje wody i C.O. Instalatorzy mnie postrzelili cenami i podjąłem decyzję o wykonaniu samemu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.03.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Wykończeniówka: mam pytanko czy gdzieś w Poznaniu lub okolicach jest sklep z płytkami, w którym w zamian za zakup u nich towaru wykonują projekt ułożenia płytek. Lub też gdzie to można uczynić za nie wielkie pieniądze. Dzięki za wszystko Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Wykończeniówka: mam pytanko czy gdzieś w Poznaniu lub okolicach jest sklep z płytkami, w którym w zamian za zakup u nich towaru wykonują projekt ułożenia płytek. Lub też gdzie to można uczynić za nie wielkie pieniądze. Dzięki za wszystko Dzięki! To chyba każdy sklep robi, na pewno Ibero na Obornickiej i Terrano. Żona mówi, że w każdym co była to jej to proponwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 24.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Proponowano mi wyliczenie potrzebnych płytek (tam gdzie byłam )ale nie projekt ich ułożenia. Gdzie jaki dekor, jak połączyć kolory. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 25.03.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam ,czy ktoś buduje z Was z keramzytu? mam ciekawą ofertę na bloczki Alfa P, cały czas byłem nastawiony na zwykła ceramikę, a tu nagle dylemat:( sakiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Właśnie wtargałem pozostałe po deskowaniu deski na stryszek - bedą docelowo stanowić podłoge owego stryszku.Trochę zabrakło i stą pytanie co jest tańsze na rynku deska 2,5 cm czy płyta OSB 22-25 mm ?Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 26.03.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam Poszukuję sprawdzonej godnej polecenia ekipy murarzy do wymurowania poddasza tzn tylko ścian szczytowych i bocznych bez ścianek działowych.wiem ze to nie dużo pracy na jakieś 3-5 dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts