Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Budująca Wielkopolska 2008 Poznań i Wielkopolska

pado

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry!

Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra.

No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... :roll:

Gość Gosc_gość
Witam! Poszukuje namairów na szklarza, dobrego, solidnego i niedrogiego:) mam do zrobienia dwa lustra w łazienkach i sciane szklana prysznicową. Dzieki z góry!

Szklarz to chyba każdy będzie dobry. Oni raczej biorą od powierzchni i grubości szyby czy też lustra i finito. Wystarczy popatrzeć np. w Panoramie Firm i kontrolnie spytać ile biorą od metra.

No chyba, że masz wymyślone jakieś fiku-miku... :roll:

Niestety nie jest to tak do końca proste, zwłaszcza jeśli chodzi o lustro, bo jak się źle przyklei to może nawet spaść - co może być niebezpieczne.

Znam pewien przypadek, że dziecko wjechało w lustro w holu małym rowerkiem, lustro pękło i runęło na podłogę, ale na szczęście dziecko tata szybko zabrał w odpowiednim momencie. Skończyło się to na wymianie parkietu w tym miejscu. :roll:

Poza tym zastosowanie nieodpowiedniego podkładu i kleju może skutkować nierównomiernym odbijaniem obrazu i powstawaniu plam. :roll:

Taką teorię słyszałem w salonach z płytkami.

:p To może troszkę zmienię temat, czy ktoś rozważał zakup kotła LOGICA Albo też znacie jakieś opinie o tym producencie? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

http://www.cichewicz.pl/produkty/kotly_grzewcze/na_wegiel/logica1.php

A jakie Wy forumowicze wybieracie kotły do ogrzewania swych domów. Myślę o paliwie stałym - miał, ekogroszek? :p

Lustra i szkło do kabin prysznicowych na wymiar łącznie z klejeniem można dostać na Obornickiej. A wlasiwie jest to naroznik Obornicka bodajże Piątkowska. W kązdym razie są wyraznie reklamy. Kupowałam tam i wiele innych znanych mi osób też.

Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny.

proponuje zostać przy komforcie ale targować się !

mozna calkiem fajne rabaciki dostac :)

polecam komfort w giancie obok kinepolis

a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd !

Czy możecie wskazać jakiś sklep oprócz Komfortu gdzie mają dość szeroki wybór wykładzin dywanowych? W Komforcie jest oczywiście to, czego szukamy ale chciałem porównać ceny.

proponuje zostać przy komforcie ale targować się !

mozna calkiem fajne rabaciki dostac :)

polecam komfort w giancie obok kinepolis

a odradzam ten obok ikei tam gdzie jest euro agd !

Nie wiem jak wykładziny dywanowe, ale panele, które ostatecznie kupiłam w sklepie internetowym po 42 PLN z transportem gratis, w Komforcie w CWW były po 79 PLN

Pawloka dylematów cd :-)

Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi?

Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją?

Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców!

pozdrawiam

Pawlok

Gość Gosc_gość
Pawloka dylematów cd :-)

Gipsowanie scian w którym momencie najlepiej zrobić - po wylewkach podłogowych a przed położeniem ostatecznej podłogi?

Jak długo powinny schnąc tynki cementowo-wapienne przed tą operacją?

Jakie są teraz stawki za m2 gipsowania - poproszę o namairy na sprawdzonych fachowców!

pozdrawiam

Pawlok

Ja gipsuję po wylewkach i taka powinna być kolejność - tak mi się wydaje :roll:

Wylewki już mam, a gipsu nie - więc inaczej być nie może.:wink:

fachowców nie polecę, bo robi u mnie mój kumpel i polecę dopiero jak zrobi porządnie

- niestety nie robi tanio i będę się z nim musiał trochę pokłócić :wink:

Poza tym ma krucho z terminami i mnie ledwo wcisnął.

Chce 15 za szpachel, 1 gruntowanie i 8 malowanie na gotowo - trochę za dużo :roll: