Rodzinnebudowanie 23.04.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ratujcie!!Przeglądam kilka stron muratora, i gdzieś u kogoś widziałem link, albo fotkę elementów płotu prefabrykowanego który wyglądał jak z klinkieru.Był tam też chyba link do strony producenta albo sprzedawcy.Jeśli wiecie o co chodzi to dajcie fotę i namiar na priva.Serdeczne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 23.04.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Czy spotkalioście sie w Poznaniu lub okolicach z parapetami zewnętrznymi z DUROMARMURU? Pilnie poszukuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 23.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ratujcie!! Przeglądam kilka stron muratora, i gdzieś u kogoś widziałem link, albo fotkę elementów płotu prefabrykowanego który wyglądał jak z klinkieru. Był tam też chyba link do strony producenta albo sprzedawcy. Jeśli wiecie o co chodzi to dajcie fotę i namiar na priva. Serdeczne dzięki. Wpisz w wyszukiwarce imitacja klinkieru i juz coś wyskoczy,sprawdzałam.Na allegro tez to masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 23.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam, może ktoś zna dobra i tanią ekipe od tynków cementowo-wapiennych oraz od wykonania instalacji gazowej od przyłącza do budynku i w budynku??. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dla uzupełnienia - opłaty przyłączeniowe za prąd i gaz w moim przypadku po ok. 2 tysiaki. W jakim regionie Wlkp. masz działkę ?? Bo jak po wschodniej to woda jest na poziomie mniej więcej 50m n.p.m tzw. warstwa Wielkopolskiej Doliny Kopalnej - dobra i wydajna warstwa. Ta warstwa też stanowi zapasowe źródło wody dla miasta Poznania. Czasem może pojawić się inna w wyższych warstwach - u mnie miała być na 20m głębokości, ale jej nie było musiałem wiercić dalej i dowierciłem się do właściwej na 35m. Dziękuję za odpowiedź. Sprawdziłam w międzyczasie na stronach Enea i też obliczyłam ze to około 2 tys. więc nie dużo Co do działki - to jeszcze nie jestem właścicielką - wolałam najpierw popytać o te koszty przyłączeniowe - nie chciałabym sie przerazić juz po kupnie A działka jest w gminie Dopiewo - czyli w zachodniej części. A mam w takim razie jeszcze jedno pytanie. Ile kosztuje wywiercenie i zrobienie takiej studni, na powiedzmy 35m ?? Ja tez mam budowe w Dopiewie , proponuje zebys podjachała do Opalenicy i zapytała w Enei jakie maja plany odnosnie instalacji (na ul. obok czekali na podlaczenie sieci ponad rok...i budowali wszyscy na pożyczonym pradzie od sasiadów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam, może ktoś zna dobra i tanią ekipe od tynków cementowo-wapiennych oraz od wykonania instalacji gazowej od przyłącza do budynku i w budynku??. Pzdr U mnie tynki robiła ekipa Jarka Błaszczyka i szczerze ich polecam (tynki równiótkie ) tel.665998483 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 24.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Mnie w gminie dopiewo zrealizowali przyłacze w równe 6 m-cy, ale miałam prąd w ulicy. Ogólnie ciezko się z nimi gada odnośnie terminów, natomiast maja sprawnych podwykonawców - od projektu i realizacji - ja kontaktowałam sie już bezpośrednio z tymi firmami, bardzo zależało mi na czasie i udało się w miare szybko jak na wielkopolskie realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.04.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam, może ktoś zna dobra i tanią ekipe od tynków cementowo-wapiennych oraz od wykonania instalacji gazowej od przyłącza do budynku i w budynku??. Pzdr U mnie tynki robiła ekipa Jarka Błaszczyka i szczerze ich polecam (tynki równiótkie ) tel.665998483 U mnie też robili i też równiutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ratujcie!! Przeglądam kilka stron muratora, i gdzieś u kogoś widziałem link, albo fotkę elementów płotu prefabrykowanego który wyglądał jak z klinkieru. Był tam też chyba link do strony producenta albo sprzedawcy. Jeśli wiecie o co chodzi to dajcie fotę i namiar na priva. Serdeczne dzięki. Nie polecam, masakra z tym "murem" po pomalowaniu okazało się najpierw ze farba zaczyna odpadać, potem po roku był cały w łaty, potem zaczęło wykwitać coś co przypominało wapno więc cały mur obdrapany i z wykwitami, po dwóch latach zaczęło się całe obsypywać i wykruszać, najzwyczajniej rozpuszcza się na deszczu. Dziś nadaje się do zagruntowania otynkowania i pomalowania... Tu jest jakaś fotka niestety z daleka ale widać o co chodzi: http://img9.imageshack.us/img9/7403/mura.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 24.04.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzieki za namiary na ekipe od tynków. Pzdr Ja za prądem czekałem pół roku, budowa w Palędziu, oddział Enei w Opalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georgia37 24.04.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witajcie,czy zamawialiscie drzwi wewn z montażem w VOX-ie? Dzis dzwoniłam do polecanej firmy w Lipnie handlująca drzwiami DRE i Invado i ceny za montaż podali mi 150-200 zł + koszty dojazdu.W Vox-ie podali mi ceny podobne do negocjacji.Jaką macie opinie na temat Voxu.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 24.04.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzięki Foczki za zdjęcie!Wyszło świetnie, po skopiowaniu i powiększeniu widać wyraźnie że słupki wyglądają nie ciekawie, i pierwsze od lewej przęsło też się sypie.Naprawdę dzięki za ostrzeżenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witajcie,czy zamawialiscie drzwi wewn z montażem w VOX-ie? Dzis dzwoniłam do polecanej firmy w Lipnie handlująca drzwiami DRE i Invado i ceny za montaż podali mi 150-200 zł + koszty dojazdu.W Vox-ie podali mi ceny podobne do negocjacji.Jaką macie opinie na temat Voxu.? Zamawialam dzrzwi w Vox-ie na Michała. Obsługa sprzedażowa bardzo ok, drzwi też są ładne (Pol-skone w moim wypadku) Natomiast nie mogę polecić ekipy montażowej z Voxa o nazwie Marco, bardzo na odpieprz montowali, mimo pomiarów ich szefa okazało się, że wiele otworów nie pasuje i teraz mam rozorane ściany po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witajcie,czy zamawialiscie drzwi wewn z montażem w VOX-ie? Dzis dzwoniłam do polecanej firmy w Lipnie handlująca drzwiami DRE i Invado i ceny za montaż podali mi 150-200 zł + koszty dojazdu.W Vox-ie podali mi ceny podobne do negocjacji.Jaką macie opinie na temat Voxu.? Zamawialam dzrzwi w Vox-ie na Michała. Obsługa sprzedażowa bardzo ok, drzwi też są ładne (Pol-skone w moim wypadku) Natomiast nie mogę polecić ekipy montażowej z Voxa o nazwie Marco, bardzo na odpieprz montowali, mimo pomiarów ich szefa okazało się, że wiele otworów nie pasuje i teraz mam rozorane ściany po malowaniu U mnie będzie montowała ekipa z firmy Waldar na zlecenie Vox-a, ale na razie drzwi zewnętrzne KMT do pomieszczenia gospodarczego za garażem - na wewnętrzne jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzięki Foczki za zdjęcie! Wyszło świetnie, po skopiowaniu i powiększeniu widać wyraźnie że słupki wyglądają nie ciekawie, i pierwsze od lewej przęsło też się sypie. Naprawdę dzięki za ostrzeżenie! Nie ma sprawy, To był jeden z pierwszych murów w okolicy (to dom brata, nie mój), potem nikt w okolicy nie zrobił takiego wszyscy wymurowali z klinkieru. Teraz wygląda jeszcze gorzej po zimie bo to zdjęcie z 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 24.04.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Napiszcie proszę gdzie kupowaliście dachówkę + akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.04.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Napiszcie proszę gdzie kupowaliście dachówkę + akcesoria Dachówkę i wszystko do dachu można kupić w Dek-pol na Sytkowskiej robią dobre ceny http://www.dek-pol.com.pl konkretny kontakt to Pan Szymon Krawczyński 502 041 740 - konkretny gość i naprawdę się stara. mogę również polecić KOLMAX - kupowałem u nich okna dachowe, właściciel Pan Wiesiu załatwił mi nawet ekipę do montażu okien i sprzedał mi okna z 7% VAT-em http://www.kolmax.pl/ przywieźli mi na budowę nawet 3 rolki wełny jak potrzebowałem i to na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ponawiam prośbę o namiary na :1)szpachlarz/gipsiarz2) wykonawca schodów drewnianych..pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 25.04.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam, ja z takim pilnym pytaniem , chcę wykonać u siebie tynki cem.-wap. z warstwą wykończoną na gotowo drobnym piaskiem kwarcowym, i tu jest problem , czy ktoś wie gdzie ten piasek mozna kupić? Ewentualnie czy ktoś robił u siebie coś takiego? jakie wrażenia? Pozdrawiam, dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 25.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Niedługo będziemy wstawiali okna dachowe i kładli dachówkę, czy jeśli odległość m/y krokwiami wynosi 84 cm to możemy tam wstawić okna 78/140???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts