misiak_ 30.04.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 mi też się tak wydawało że zaraz sie obalą ale nadal stoją stelaż od sufitu zrobił zwoje dzieciaki przetestowały już (nadal stoi) jedyna kucha to taka że majstry jedną ściankę (bardziej trójkąt szer u dołu jakieś 1,7m) postawili za blisko jednego ze słupów drewnianych podtrzymujących dach drewno pracuję i przy dużych wichurach zrobiło sie zarysowanie poziome na dl ok 1,5 m i od dołu jakieś 30 cm przy następnym malowaniu poprawię a teraz już sie pogodziłem z uszkodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.04.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 piszac na dole mialem na mysli partermoze dac prety pionowe przechodzace przez bloczki albo ze 2 rdzenie betonowe zbrojone? Nie musza byc wysokie mysle ze takie gdzies z 1 m wystarcza zakotwione oczywiscie w stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 30.04.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam Was, czy robił ktoś z Was już ogrodzenie swojej działki. Ja chce ogrodzić siatka ocynkowana powleczona PCV i nie wiem z jakimi kosztami liczyć się w tym przypadku. Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.05.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Dziękuje za wszelka pomoc bądź informacje Siatkoland Luboń znajdziesz w necie- zrobią ci wycęne i znajdą ekipę do wykonania. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 03.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 witam,jakby ktoś miał namiary na sprawdzonego dostawcę czarnoziemu na działkę, to bardzo proszę dać znać. Działka na południe od Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 witam, jakby ktoś miał namiary na sprawdzonego dostawcę czarnoziemu na działkę, to bardzo proszę dać znać. Działka na południe od Poznania. Z wątku Grupa Wielkopolska - post z 11 czerwca 2008 brałam ze Szczepankowa z dowózem do Swarzędza 550 zł przyczepa czarnoziemu (torf był tańszy jeśli dobrze pamietam) tel 602 157 043 I tu jeszcze 1 namiar ( 2 maj 2008) Jakieś 1,5 miesiaca temu dotarły trzy wielkie wywrotki pięknej ziemi ogrodowej. Może to nie torf ale wygląda na bardzo tłustą "ziemię-matkę". Cena 800 zł za wywrotkę taką większą niż Tatra - uwzględniała transport ze Szczepankowa do Golęczewa. Zainteresowanym polecam - pan Grygier, 601 702 941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 04.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 witam, jakby ktoś miał namiary na sprawdzonego dostawcę czarnoziemu na działkę, to bardzo proszę dać znać. Działka na południe od Poznania. i jeszcze jeden kontakt 602 302982 ja płaciłam 500 zł za ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 04.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jak załatwiacie kwestię śmieci pod budowie? Zamawiacie jakiś kontener? Orientujecie się w cenach? Jeśli ktoś ma namiary na firmy zajmujące się tym, to będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 05.05.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jak załatwiacie kwestię śmieci pod budowie? Zamawiacie jakiś kontener? Orientujecie się w cenach? Jeśli ktoś ma namiary na firmy zajmujące się tym, to będę wdzięczna. Sąsiad kilka działek obok płacił za kontener 700zł. Firmy nie znam, ale mogę spytać go dzisiaj. Pozdrawiam aG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.05.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Orientujecie się w cenach? Jeśli ktoś ma namiary na firmy zajmujące się tym, to będę wdzięczna. Ekorondo Puszczykowo - 6m3 = 500 zł... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 05.05.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja zabieram za każdym razem dwa worki i wyrzucam na swoim osiedlu. Jakoś w ten sposób jest w miarę porządek. Została mi sterta gruzu, przyda się może jeszcze do płota, wiadomo że tego nie wywiozę w workach. Deski się ładnie palą na ognisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 05.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witam, jakby ktoś miał namiary na sprawdzonego dostawcę czarnoziemu na działkę, to bardzo proszę dać znać. Działka na południe od Poznania. Tu jeszcze jeden kontakt: JUPITRANS - Piotr Pyszkowski W swojej ofercie polecamy między innymi dostawy następujących materiałów: - piasku (0-2) - żwiru różne frakcje np: (0-4), (0-, (2-, (0-16), (8-16) - pospółki, mułku (na zasypke, wypełnienie fundamentów) - ziemi ogrodniczej ( pod trawniki) , torfu, ziemii matki ( polnej) - kory sosnowej - tłuczni i kamieni do utwardzania dróg OFERUJEMY WYKOPY I WYWÓZ ZIEMI I GRUZU !!! Dysponujemy samochodami o ładowności od 2 do 30 ton TEL.: (061) 87-98-898 FAX.: (061) 87-98-898 TEL KOM.: 604-556-962 TEL KOM.: 602-651-440 [email protected] http://www.jupitrans.com/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 05.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jak załatwiacie kwestię śmieci pod budowie? Zamawiacie jakiś kontener? Orientujecie się w cenach? Jeśli ktoś ma namiary na firmy zajmujące się tym, to będę wdzięczna. Wypytałem się u rolników i okazało się, że w pobliżu (Jerzykowo) znajduje się rolnik, który wywozi śmieci na okoliczne wysypisko. Za całą przyczepę śmieci zapłaciłem w ubiegłą sobotę 350zł (transport 150 plus koszty naliczone za śmieci - u nas 180 za tonę nieposegregowanych odpadków) Namiar na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 05.05.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mam pytanko o godnego polecenia murarza, który chciałby (niedrogo!) wymurować tarasy ...nasz murarz że tak powiem przestał odbierać telefony, albo znalazł jakąs robotę, albo poszedł w tango... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.05.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam. Waśnie mnie instalator zgrzał przez telefon Chciałem zrobić tak chudziak, izolacja pozioma, 10 styropianu na tej warstwie instalacje co z rury pex, instalacje wodne na to kolejne 10 cm styropianu z odpowiednio porytymi kanałami na instalacje na to folia i jastrych.. Dziś mi instalator narzeka że nie ma jak przymocować rur do styropianu, że łatwiej by było przez izolacje na chudziaku... Czym u was mocowali rurki pex do styropianu? Może jakieś www z instrukcją pokazująca tą technologie? Bo to co mu łątwiej to mnie g.... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam. Waśnie mnie instalator zgrzał przez telefon Chciałem zrobić tak chudziak, izolacja pozioma, 10 styropianu na tej warstwie instalacje co z rury pex, instalacje wodne na to kolejne 10 cm styropianu z odpowiednio porytymi kanałami na instalacje na to folia i jastrych.. Dziś mi instalator narzeka że nie ma jak przymocować rur do styropianu, że łatwiej by było przez izolacje na chudziaku... Czym u was mocowali rurki pex do styropianu? Może jakieś www z instrukcją pokazująca tą technologie? Bo to co mu łątwiej to mnie g.... pozdrawiam Pawlok U mnie mocowali do chudziaka na specjalne plastikowe uchwyty - rurki w specjalnej izolacji. http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i860056.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.05.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 [quote name="Kristofuros"U mnie mocowali do chudziaka na specjalne plastikowe uchwyty - rurki w specjalnej izolacji. A jak to potem izolowałeś antywilgociowo ???pozdrPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A jak to potem izolowałeś antywilgociowo ??? pozdr Pawlok Tego dokładnie nie wiem, bo posadzkarze tak szybko to zrobili - w ciągu jednego dnia, że nawet do końca nie wiem i mam nadzieję, że zrobili to dobrze Na rurki położyli folię połączoną z izolacja poziomą na ściankach fundamentowych, potem styropian - najpierw warstwa wyrównująca między rurkami, potem warstwa na rurki i dalej folia i wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 05.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A jak to potem izolowałeś antywilgociowo ??? pozdr Pawlok Tego dokładnie nie wiem, bo posadzkarze tak szybko to zrobili - w ciągu jednego dnia, że nawet do końca nie wiem i mam nadzieję, że zrobili to dobrze Na rurki położyli folię połączoną z izolacja poziomą na ściankach fundamentowych, potem styropian - najpierw warstwa wyrównująca między rurkami, potem warstwa na rurki i dalej folia i wylewka. Akurat jestem w temacie . My na chudziak na parterze mamy wyłożoną papę termozgrzewalną z zakładką, na to folia, warstwa styropianu, dopiero na to rurki, między rurki styropian stabilizujący i na wierzch kolejna warstwa styropianu (oprócz pomieszczeń z podłogówką) i kolejna folia, do tego na obrzeżach dylatacja i na to będzie posadzka. Rurki są przyczepione do syropianu spodniego takimi plastikowymi spinkami, na pewno bez mocowania do chudziaka, bo trzebaby przebić papę. Styropian układał instalator. Na piętrze nie ma tylko warstwy papy i spodniej folii. pozdr Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Akurat jestem w temacie . My na chudziak na parterze mamy wyłożoną papę termozgrzewalną z zakładką, na to folia, warstwa styropianu, dopiero na to rurki, między rurki styropian stabilizujący i na wierzch kolejna warstwa styropianu (oprócz pomieszczeń z podłogówką) i kolejna folia, do tego na obrzeżach dylatacja i na to będzie posadzka. Rurki są przyczepione do syropianu spodniego takimi plastikowymi spinkami, na pewno bez mocowania do chudziaka, bo trzebaby przebić papę. Styropian układał instalator. Na piętrze nie ma tylko warstwy papy i spodniej folii. pozdr Monika Może jakąś fotkę masz co bym mojemu fizycznie pokazać tak ma byc zrobione i koniec. Zamierzam zrobic analogicznie jak ty - tylko zamiast 3 warstw - 2 warstwy w drugiej gornej wyryje kanaly pod rurki.... Dylaktacja styropianu???? Po co ??? Z tego cowiem dylaktuje się jastrych. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts