mort 08.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, Mam pytanie do grupy i liczę na Waszą pomoc. Poszukuję dobrego kierownika budowy, który będzie na budowie, a nie tylko na papierze, który w razie potrzeby doradzi. Najlepiej, gdyby była to osoba z rejonu Szamotuł, Rokietnicy czy Obornik. Rozmawiałem z kilkoma i nie jestem z tych rozmów zadowolony. Dziś miałem spotkać się i podpisać umowę z kierbudem z Szamotuł i co... Kazał dzwonić pod koniec tygodnia . Wygląda na to, współpracę z panem zakończyłem, zanim ją zacząłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 08.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Jakby ktoś miał ziemię do wyrównania działki do oddania (lub wiedział o kimś kto ma) to byłabym wielce chętna (chodzi o humus czy cokolwiek bo potrzebuję ful, bo czarnoziem to już osobna sprawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 08.06.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Rozgryzam temat elewacji Chcę zrobić w tym roku tylko ocieplenie elewacji styropian siatka i klej oraz sztukaterie na około okien i innych otworów, bonie oraz obłożenie styro 5cm płyt balkonowych. mi zaproponowali cenę 28 bez tynków i 38 z tynkami, w tej chwili chce ocieplić tylko ściany gdzie dochodzi dach więc nie ma tego dużo. dajesz zwykły styropian czy cieplejszy np, organiki?na jakie kleje się zdecydowałeś? jak zapytałem w jednej hurtowni o styropian fasadowy 20cm to 3 razy musiałem powtarzać że na pewno 20cm i na pewno na ściany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.06.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Rozgryzam temat elewacji Chcę zrobić w tym roku tylko ocieplenie elewacji styropian siatka i klej oraz sztukaterie na około okien i innych otworów, bonie oraz obłożenie styro 5cm płyt balkonowych. mi zaproponowali cenę 28 bez tynków i 38 z tynkami, w tej chwili chce ocieplić tylko ściany gdzie dochodzi dach więc nie ma tego dużo. dajesz zwykły styropian czy cieplejszy np, organiki?na jakie kleje się zdecydowałeś? jak zapytałem w jednej hurtowni o styropian fasadowy 20cm to 3 razy musiałem powtarzać że na pewno 20cm i na pewno na ściany:) U mnie będzie 16cm, ale dam zwykły - jakoś uważam, że to będzie wg. mnie wystarczająco. Może się zastanowię nad jakimś ze wskaźnikiem U 0,035. W projekcie co prawda mam 15cm, ale daje 1cm więcej bo na cokół będę miał okładzinę klinkierową ciętą z pełnej cegły klinkierowej takiej jak mam na kominie i żeby elewacja wystawała bardziej niż cokół to daję 16cm. Na temat klejów jeszcze się nie wgłębiałem za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 08.06.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Pytanie dla tych co to już robili Kwestia tej pianki dylaktującej jastrych od ścian - instalatorzy od kawałeczka podłogówki rozpoczęli ją od warstwy swojego styropianu z folią aluminiową... W pomieszczeniach bez podłogówki mocuje sie ją do ściany dopiero od wysokości końca warstw styropianiu i folii ? czy też wsuwa już kawałek za styropian ? Po prostu banalne pytanie jak sie ta piankę mocuje by była miedzy ścianą a jastrychem.... Pytanie 2 - ile cm jastrychu macie na podłogówce? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.06.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 pawlokPytanie 1: Nie wiem, bo tak szynko u mnie zrobili posadzki, że nawet nie znam dokładnie szczegółów. Pytanie 2:Na podłogówce mam 7cm jastrychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.06.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 dajesz zwykły styropian czy cieplejszy np, organiki?na jakie kleje się zdecydowałeś? jak zapytałem w jednej hurtowni o styropian fasadowy 20cm to 3 razy musiałem powtarzać że na pewno 20cm i na pewno na ściany:) Bazując na własnych doświadczeniach chciałbym wszystkich przestrzec przed styro organiki - a szczególnie Platinum. Był taki wątek na WD ale stwierdziłem, że ktoś miał pecha. A u mnie z każdej paczki przynajmniej jedna płyta była do odrzucenia: styro wygięty w łuk. Miałem 15cm frez: poszczególne płyty nie zachodziły na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 09.06.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 mam pytania dwa: 1. czy znacie kogos kto handluje napędami do bramy wjazdowej, przesuwanej? jakiej firmy? ile sie placi? (mam jedna wycene na 2300 netto i nie wiem jak sie do niej ustosunkowac) 2. kto poleci dobrego stolarza, ktory zrobi estetyczna i ladnie wykonana szafke pod tv?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.06.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jakby ktoś miał ziemię do wyrównania działki do oddania (lub wiedział o kimś kto ma) to byłabym wielce chętna (chodzi o humus czy cokolwiek bo potrzebuję ful, bo czarnoziem to już osobna sprawa) Mam do wydanie mieszaninę gliny i humusu. Jak chcesz to kontakt na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 10.06.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ... Kwestia tej pianki dylaktującej jastrych od ścian - instalatorzy od kawałeczka podłogówki rozpoczęli ją od warstwy swojego styropianu z folią aluminiową... W pomieszczeniach bez podłogówki mocuje sie ją do ściany dopiero od wysokości końca warstw styropianiu i folii ? czy też wsuwa już kawałek za styropian ? Po prostu banalne pytanie jak sie ta piankę mocuje by była miedzy ścianą a jastrychem.... Pytanie 2 - ile cm jastrychu macie na podłogówce? ... ad 1 w muratorze piszą że przez wszystkie warstwy powinna iść u mnie wykonawcy zrobili na styropianie i odpuściłem bo przecież styropian nie zwiąrze sie nijak z murem więc będzie mogło to tam ew. sobie pracować ad 2 ponoć min. 6,5 cm łącznie w tym przynajmniej 2 cm ponad rurką od ogrzewania podłogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 10.06.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 1. czy znacie kogos kto handluje napędami do bramy wjazdowej, przesuwanej? jakiej firmy? ile sie placi? (mam jedna wycene na 2300 netto i nie wiem jak sie do niej ustosunkowac) [/i] w tulcach jest firma która jeśli dobrze kojarzę to właśnie tylko napędami się trudni kojarzę też w suchym lesie, jadą w kierunku na piłę od poznania, tuż za wiaduktem po prawej stronie poza tym jak chcesz tanio, to napędy są też w marketach budowlanych a może na allegro też warto poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 10.06.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 w sprawie drzwi drewnianych to ja zamówiłam przez allegro, ryzykuję ale za skrzydło drzwiowe surowe mam płacić po 280zł,czyli taniej niż porta, a tu 100% sosna...mają być wykonane do 20.06 wtedy mogę dać znać czy zakup wart grzechu ... można też kupić w marketach budowlanych drzwi surowe lite sosnowe firmy Radexl cena też poniżej 300 zł jakościowo i wizualnie wyglądają ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jachu102 10.06.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 w sprawie drzwi drewnianych to ja zamówiłam przez allegro, ryzykuję ale za skrzydło drzwiowe surowe mam płacić po 280zł,czyli taniej niż porta, a tu 100% sosna...mają być wykonane do 20.06 wtedy mogę dać znać czy zakup wart grzechu ... można też kupić w marketach budowlanych drzwi surowe lite sosnowe firmy Radexl cena też poniżej 300 zł jakościowo i wizualnie wyglądają ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.06.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 PytankoKto brał wyceny/kupował drzwi Polskone i gdzie ?Na jakie rabaty można liczyć przy jakiej ilości drzwi ? U mnie 12 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 12.06.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamDzisiaj byłem oglądać kuchnie w IKEA i chciałem aby mi zrobili projekt a tu BUMOd ubiegłego roku nie mają na stanie projektanta.Więc mam pytanie z tym tematem.Czy ktoś ma namiary na projektanta mebli z IKEA gdyz ja nie mam kompletnie wyobraźni do wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 12.06.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 WitamMam pytanie dotyczące okieńCzy ktoś kupował okna w firmie BAUMAL z Mosiny?Jak tak to prosze o opinię na temat tych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 13.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Macie jakiegoś niedrogiego cieślę i dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 13.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam ponownie Mam pytanie dla wszystkich szczęśliwych posiadaczy kominków: Gdzie zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bortek79 13.06.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam! Szukam dobrego i najlepiej niedrogiego stolarza, który wykona kuchnię w stylu nowoczesnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 13.06.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Macie jakiegoś niedrogiego cieślę i dekarza? Krzysztof- 603-444-434 Polecam gorąco - niedrogi i solidny, a zarazem szybki. Namiary na niego wzięłam z białej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts